england ny

Maguire er med – Lingard vraket

Gareth Southgate tar sjansen på at Harry Maguire rekker å bli klar til EM starter, men det var ingen plass til Jesse Lingard.

Publisert Sist oppdatert

Englands landslagstrener Gareth Southgate har offentliggjort den endelige troppen til sommerens EM-sluttspill. Den opprinnelige troppen på 33 spillere har nå blitt til 26.

For Marcus Rashford, Luke Shaw, Dean Henderson og Harry Maguire var det gode nyheter ettersom alle er med i Southgates tropp på 26 mann. 

England v Montenegro - UEFA Euro 2020 Qualifier
SELVSKREVEN: Marcus Rashford er, ikke overraskende, blant de 26 spillerne Gareth Southgate tar med seg til EM.

For Jesse Lingard, som leverte strålende på lån til West Ham andre halvdel av sesongen, ble offentliggjørelsen imidlertid en nedtur.

Midtbanespilleren som var en av de mest positive for England under VM i Russland i 2018 da England ble nummer fire, ble vraket i siste liten.

Mason Greenwood hadde allerede trukket seg fra troppen på 33 mann på grunn av en lyskeskade han har slitt med i lengre tid, mens et annet spørsmål var om United-kaptein Harry Maguire ville bli inkludert etter å ha mistet de siste ukene av sesongen, deriblant Europa League-finalen i Gdansk, med skade.

På grunn av den pågående coronasituasjonen har de ulike landslagstrenerne mulighet til å gjøre endringer i sine respektive tropper helt frem til den første kampen lagene spiller.

Englands åpningskamp er mot Kroatia 13. juni.

Englands landslagssjef Gareth Southgate fant, noe overraskende, plass til hele fire høyrebacker i troppen sin.

Southgate sier også at England-ledelsen allerede fredag visste at Mason Greenwood kom til å trekke seg med skade, mens Jesse Lingard, Aaron Ramsdale, Ben White, Ben Godfrey, James Ward-Prowse og Ollie Watkins ble vraket da troppen ble slanket fra 33 til 26 mann.

Dette er England-troppen til EM:

Keepere: Dean Henderson (Manchester United), Sam Johnstone (West Brom), Jordan Pickford (Everton).

Forsvar: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Ben Chilwell (Chelsea), Conor Coady (Wolves), Reece James (Chelsea), Harry Maguire (Manchester United), Tyrone Mings (Aston Villa), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Atletico Madrid), Kyle Walker (Manchester City).

Midtbane: Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Jordan Henderson (Liverpool), Mason Mount (Chelsea), Kalvin Phillips (Leeds), Declan Rice (West Ham).

Angrep: Dominic Calvert-Lewin (Everton), Phil Foden (Man City), Jack Grealish (Aston Villa), Harry Kane (Tottenham), Marcus Rashford (Manchester United), Bukayo Saka (Arsenal), Jadon Sancho (Borussia Dortmund), Raheem Sterling (Man City).

Tar sjansen på Maguire

– Vi trengte litt ekstra tid for det var et par usikre kort, forklarer Southgate til FAs egen hjemmeside.

– Det vanskeligste for meg var å måtte si nei til spillere som har vært med oss på denne veien og som har vært profesjonelle. Vi ønsket å vente litt ekstra på Harry Maguire og Jordan Henderson. Selv om de ikke er på de fysiske nivået vi skulle ønsket så har vi litt tid til EM begynner, og vi tror de kommer til å bli involvert, sier Southgate.

– Det er ikke kjekt å si nei og gi vanskelige beskjeder. Det var veldig vanskelig å snakke med Jesse Lingard, Ollie Watkins og James Ward-Prowse etter at alle har hatt gode sesonger. De fikk alle tilbudet om å reise hjem om de ønsket, men alle tre ønsket å bli her med oss og bidra i gruppen, forklarer Southgate.

Powered by Labrador CMS