– Synes Donny spilte bra

Publisert Sist oppdatert

Det endte til slutt med 1-0-seier og FA-cupavansement i kampen mot West Ham tirsdag kveld.

Donny van de Beek og Dean Henderson var blant aktørene på banen. De to har ikke samlet flust av minutter denne sesongen, og West Ham-kampen ble dermed en ny mulighet for begge to til å bevise at de fortjener mer spilletid for Ole Gunnar Solskjærs lag.

Roser Van de Beek

Nederlandske Van de Beek leverte det som må kunne kalles en noe anonym forestilling, noe som også gjenspeiles i vår spillerbørs.

Den tidligere Ajax-spillerens minutter kommer stort sett enten fra innbytteropptredener, eller fra starter i cupspill. Det siste alternativet medfører ofte også at Van de Beek har blitt byttet ut med rundt halvtimen igjen på kampuret, når United jager det avgjørende målet.

I sin pressekonferanse etter West Ham-kampen, blir United-trener Solskjær spurt om å vurdere 23-åringens prestasjon i møtet med «the Hammers», og da valgte han å rose nederlenderen, uten at en nødvendigvis skal legge altfor mye i det siden han underveis i kampen skal ha gitt ganske tydelige beskjed som tydet på at han ikke var helt fornøyd.

– Jeg synes både vi og Donny spilte veldig bra. Vi skapte rommene vi ville, og det var han del av. Han gjorde jobben sin veldig bra, og var ren og ryddig. Han fikk en halvsjanse da Alex la ballen tilbake til ham.

STOPP: Mark Noble hindret Van de Beek i å sette i gang spillet.
STOPP: Mark Noble hindret Van de Beek i å sette i gang spillet.

Også tirsdag ble Van de Beek tatt ut da United jaktet det avgjørende målet.

Solskjær forklarer endringen med at han ville gjøre om litt på laget, etter en dårlig periode.

– I andre omgang falt hele laget litt av, og vi ville bare gjøre noen få endringer.

– Håper alltid på en rolig dag for keeperne

Dean Henderson kan sies å ha hatt en noe bedre dag på jobben. Den unge engelskmannen ble ikke satt på altfor mange prøver av West Hams angrepsspillere, og holdt nullen for sjette gang siden returen til United.

Solskjær får spørsmål om 23-åringen må venne seg til kamper der han ytterst sjelden må i aksjon.

– Jeg håper alltid på at keeperne våre får en rolig jobb når de spiller. For det meste har det vært sånn. I dag var han ryddig i alt han gjorde, utenom en gang på slutten, der han kanskje slapp ballen ut av syne i en kort stund.

ROLIG DAG PÅ JOBBEN: Det er vanskelig å vise hva man duger til som keeper når motstanderen nesten ikke skyter på mål.
ROLIG DAG PÅ JOBBEN: Det er vanskelig å vise hva man duger til som keeper når motstanderen nesten ikke skyter på mål.

Førstevalget i United virker fortsatt å være spanske David de Gea, og Solskjær påpeker at slike kampbilder er noe den mer rutinerte sisteskansen er mer vant til.

– David har vært vant til dette i årevis, det å holde seg konsentrert og holde øynene på ballen. Plutselig kommer det et øyeblikk der du må gjøre en redning.

Nordmannen konkluderer med at han håper at det blir mange flere slike kamper for hans keepere i fremtiden.

– Jeg håper det er slik det kommer til å bli for keeperne våre i mange, mange år fremover.

Powered by Labrador CMS