McTominay avgjorde i ekstraomgangene

Vi følger kampen mot West Ham her.

Det ble til slutt skuffelse for United da tre poeng ble til ett på overtiden av overtiden i ligakampen mot Everton lørdag. Heldigvis var det muligheter for revansje allerede tirsdag kveld, da West Ham gjestet Old Trafford. Denne gangen var det avansement i FA-cupen som står på spill.

Da måtte altså gjestene slås, etter en periode med gode resultater for «the Hammers». David Moyes’ mannskap hadde bare tapt én av sine foregående elleve kamper, og hadde på denne tiden tatt seg til FA-cupens femte runde.

Med andre ord var det ingen motstander å ta lett på for Ole Gunnar Solskjær og hans mannskap.

United best i åpningen

Vertene var også laget som kom best i gang på Old Trafford. De rødkledde hadde ballen mest, og var gode i gjenvinningsspillet etter balltap. Likevel klarte ikke Solskjærs menn å spille seg til noen målsjanser i løpet av kampens ti første minutter.

Elleve minutter skulle det gå før kampens første mulighet. Marcus Rashford og Alex Telles spilte fint seg imellom, før sistnevnte spilte gjennom Anthony Martial. Dessverre for franskmannen slang både Angelo Ogbonna og Lukasz Fabianski seg i veien for skuddet.

MÅTTE UT: Angelo Ogbonna skadet seg da han stoppet Anthony Martials skuddforsøk. Midtstopperen måtte byttes ut.

Dermed kunne bortelaget kontre, ved Aaron Cresswell. Venstrebacken fant Andriy Yarmolenko, men også gjestenes spiss skjøt i blokka.

Få minutter senere var det igjen Uniteds tur til å avslutte. Igjen fant Telles spiss Martial, som tok ballen elegant ned på brystkassa, før han sendte ballen videre til rekkekamerat Mason Greenwood. 19-åringen kunne dermed skyte fra god posisjon med sin presise venstrefot, men også denne gangen kom en West Ham-forsvarer i veien.

Også Nemanja Matic prøvde lykken, men serberens forsøk fra langt hold endte opp over målet til Fabianski.

BOM: Nemanja Matic kontrollerte midtbanen i første omgang, men skuddet fra distanse endte utenfor mål.

United nærmest

United-dominansen fortsatte også i den andre halvdelen av første omgang, og bortelaget kunne ikke gjøre stort annet enn å skalke lukene så godt det lot seg gjøre.

Victor Lindelöf var ekstremt nære mål etter et hjørnespark. Svenskens heading rikosjetterte av låret til Craig Dawson, og bare en Fabianski i full strekk hindret hjemmelaget i å ta ledelsen.

TIGERSPRANG: Lukasz Fabianski var forskjellen på 0-0 og 1-0 i den første omgangen.

Få øyeblikk senere kom Donny van de Beek til en sjanse med et skudd i boksen, men heller ikke denne gangen ble det uttelling for de rødkledde.

Gjestene, for anledningen i lyseblått, prøvde seg på en kontring med tolv minutter igjen av omgangen, men venstreback Telles løpte opp angriperne.

Det skal også nevnes at Marcus Rashford prøvde seg på flere ambisiøse raid gjennom gjestenes forsvarsmur, men 23-åringen klarte ikke å få den siste og avgjørende berøringen til å stemme.

Få minutter senere kom en lang stopp i spillet, da Issa Diop og Anthony Martial skallet hodene sammen på et West Ham-hjørnespark. De to franskmennene ble liggende nede, men heldigvis var begge i stand til å fortsette kampen.

LITE Å GJØRE: Foruten å plukke et og annet innlegg, var det lite å gjøre for Dean Henderson under tirsdagens førsteomgang.

Etter dette var United ved flere anledninger i farlige posisjoner, uten å få fyrt av noen skudd. Victor Lindelöf kunne fått en fin målgivende pasning da han spilte en presis langpasning mot Marcus Rashford. Dessverre klarte ikke den unge angriperen å få kontroll over ballen.

Dermed ebbet de første 45 minuttene ut uten mål til noen av lagene, etter en omgang der United hadde mest ball, og også den største sjansen.

Rashford med stor sjanse

United dominerte ikke åpningen av den andre omgangen i tilsvarende stor grad som den første, men det var likevel Solskjærs menn som fikk den første muligheten.

Et innlegg fra Greenwood landet i beina til Marcus Rashford, som plutselig befant seg alene med Fabianski. Uniteds nummer ti la ballen til rette før han dro til, men også denne gangen gjorde gjestenes polske sisteskanse en meget kvalifisert redning.

FRISK OG FREIDIG: Men Marcus Rashford slet med å få hull på byllen mot West Ham.

Gjestene fra London kjempet seg mer inn i kampen rundt drøyt timen spilt, men heller ikke denne gang klarte Tomas Soucek eller noen av lagkameratene å spille seg til sitt lags første avslutning i kampen.

I stedet tok United over ballinnehavet igjen, men heller ikke de klarte å få uttelling.

Det kunne West Ham fått midtveis i den andre omgangen, etter en grov feilpasning fra Victor Lindelöf. Gjestene kunne kontre med tre spillere mot Uniteds midtstopperpar, men heller ikke Fornals klarte å avlevere en presis pasning. Dermed kunne Lindelöf rette opp i gjen feil.

Gjestenes til da største mulighet i kampen, var det faktisk Aaron Wan-Bissaka som sto for. Backen prøvde å klarere etter en situasjon i eget felt, men skjøt i stedet ballen rett opp i været med sin venstrefot, som fikk en ekkel skru. Dean Henderson tok ingen sjanser, og dyttet ballen over tverrliggeren.

SKJEDDE LITE: Det var ikke mange høydepunkter å ta av fra den andre omgangen. Mark Noble prøvde å lage litt action, da han hindret Donny van de Beek i å ta et innkast.

West Ham ropte etter straffe

Uniteds spillemessige overtak tiltok ytterligere mot slutten av den ordinære tiden, da Bruno Fernandes entret banen for de rødkledde. Portugiseren virket påskrudd, og drev tempoet opp for United.

Både han og Martial prøvde seg fra distanse i de påfølgende minuttene, men ingen av dem klarte å få ballen forbi West Hams forsvarsverk.

Med drøye åtte minutter igjen på uret kunne Martial fått en ny sjanse etter innlegg fra Telles, men Craig Dawson nådde ballen før Uniteds franske spiss.

Man ville kanskje tro at lagene ville intensivere jakten på et vinnermål for å unngå ekstraomganger i et ellers tett kampprogram, men kampens siste ordinære minutter var like begivenhetsløse som resten av omgangen.

Vi måtte inn i overtiden før vi virkelig fikk dramatikk på Old Trafford-matta.

West Ham angrep med mange mann, og innbytter Ben Johnson la inn fra venstre. Gjestene ropte på straffe, men fløyteblåser Paul Tierney lot seg ikke affisere. Få sekunder senere var gjestene igjen farlig etter corner, men United fikk til slutt ballen unna farlig sone.

FIKK IKKE STRAFFE: Dermed måtte Moyes og West Ham regruppere etter 90 minutter.

Dermed måtte Ole Gunnar Solskjær og hans team forberede seg på ekstraomganger.

McTominay slo til i ekstraomgangene

Åpningen av den første ekstraomgangen bar preg av trette bein, til tross for at begge lagene hadde gjort fem bytter. United hadde mest ball, men klarte ikke å utnytte dette.

Det var før kampens åttende minutt, da Solskjærs mannskap endelig fikk hull på den berømte byllen.

Lindelöf vant ballen tilbake , og United kunne storme i angrep. Ballen endte til slutt hos Fred, som la inn fra venstresiden. Etter mye klabb og babb landet ballen hos Marcus Rashford, som med ett nøye vektet touch la ballen til rette for innbytter Scott McTominay.

Midtbanekrigeren dundret til på første berøring, og Fabianski hadde ingen tid til å reagere etter det knallharde skuddet. Dermed sendte 24-åringen sitt lag i føringen, etter 98 minutter med fotball på Old Trafford.

JUBEL: Scott McTominay sendte United i føringen etter 98 spilte minutter.

Dermed måtte gjestene i angrep, som åpnet opp nye og store rom for Uniteds angripere. Få minutter etter målet kom de rødkledde igjen på en farlig visitt. Fernandes førte ballen inn i feltet, før han prøvde å finne Martial. Dessverre var portugiseren for en gangs skyld upresis i det avgjørende øyeblikket, og ballen trillet ut over dødlinja.

Holdt unna

I den andre ekstraomgangen handlet det altså om å holde gjestene på en armlengdes avstand, samtidig som United måtte beholde fareelementet offensivt.

To minutter ut i den andre tilleggsperioden sto Martial og innbytter Luke Shaw for trusselen, da sistnevnte ble spilt gjennom med Fabianski. Dessverre for venstrebacken var burvokteren våkent ute og avverget.

OFFENSIV: Men det ble ikke uttelling denne gangen for Luke Shaw.

Begge lag spilte seg så til farlige posisjoner, men verken Fredericks’ eller Fernandes’ innlegg førte til spesielt farlige situasjoner.

Med seks minutter igjen av andre ekstraomgang satt nok flere United-supportere med hjertet i halsen, da Said Benrahma fikk en gedigen mulighet for gjestene. Ben Johnson fant algerieren, som rev seg helt fri. Headingen til angriperen gikk heldigvis rett på Henderson. Reprisene viste også at Benrahma etter all sannsynlighet var i offside.

Pulsen steg nok ytterligere da Dean Henderson dro av gjestenes spiss halvmeteren unna eget mål. Heldigvis sviktet ikke teknikken for sisteskansen, som til slutt fikk ballen unna farlig sone.

Det ble også siste gang West Ham var nære Uniteds mål. Fernandes, Rashford og resten av gjengen holdt ballen i laget, og sikret med det videre avansement for United i FA-cupen.

Dermed kan Ole Gunnar Solskjær flytte fokuset til Premier League og Europa League de neste ukene.