– Rojo klar. Presenteres tirsdag

Publisert Sist oppdatert

I denne saken skal vi følge overgangsvinduets siste dag, naturligvis med ekstra fokus på Manchester United.

Overgangsvinduet i England stenger ved midnatt (skandinavisk tid – 11pm engelsk tid).

Her er alle bekreftede januaroverganger.


Status akkurat nå:

  • Bekreftet: Midtstopper Teden Mengi er leid ut til Wayne Rooneys Derby i Championship.
  • Marcos Rojo skal være klar for Boca Juniors, selv om den offisielle bekreftelsen mangler. Ubekreftede rapporter sier imidlertid at alt er på plass, og at bekreftelsen kommer tirsdag.
  • Isak Hansen-Aarøen har reist hjem til Norge på ubestemt tid grunnet coronasituasjonenm ig er også ønsket på lån av Tromsø. Vi snakket i dag med Tromsø om situasjonen hans.

07.00: Joshua King skrev altså under for Everton på en korttidskontrakt ut sesongen, men med opsjon for forlengelse. Takumi Minamino ble lånt ut fra Liverpool til Southampton , og Josh Maya, kjent fra serien Sunderland Till i Die, gikk på lån fra Bordeaux til Fulham.

00.35: Vi tar kvelden. Det forventes ikke mer om United, og siste rest for andre klubber oppdateres i saken tidlig tirsdag morgen.

00.10: Marcos Rojo skal være klar for Boca Juniors. Han har bestått legesjekken, og skrevet under på kontrakten. Han presenteres ifølge argentinske medier som Boca-spiller tirsdag formiddag lokal tid.

00.05: Joshua King skal ha valgt Everton, og går sannsynligvis dit på et lån frem til sommeren. Det er bare det siste papirarbeidet som skal i boks. Joe Willock har gått fra Newcastle til Arsenal på lån. Liverpools Minamino skal nå være klar for Southampton på lån. Sistnevnte må ha forstått at den beste sjansen til å få spilletid i Liverpool er først å ha spilt for Southampton…

23.00: Midtstopper Ozan Kabak er nå omsider bekreftet klar for Liverpool. Kommer på lån fra Schalke.

22.20: Odion Ighalos neste klubb skal dermed være klar.

22.15: Southampton undersøker visstnok muligheten for å låne Takumi Minamino fra Liverpool.

21.40: Det rapporteres at Everton skal ha blitt enige med Bournemouth om et kjøp av Joshua King. Bournemouth skal også ha blitt enig med Fulham. Så får vi se hva som skjer.

21.01: Midtstopper Ben Davies er klar for Liverpool. De betaler i utgangspunktet bare 500.000 pund for midtstopperen.

21.00: Det er bare noen timer igjen av januarvinduet, og mange skulle nok ønsket at United hadde handlet mer i januar. Det sier imidlertid veldig mye om den pandemien vi nå lever under at det bare tre spillere som ankom Premier League i januar for mer enn 10 millioner pund.

Her er oversikten over de 20 største januar-overgangene så langt.

20.30: Meget rolig kveld, som ventet. Joshua Kings mest sannsynlige nye arbeidsgiver – hvis noe skjer – ser nå ut til å være Everton.

19.50: Det spennende Arsenal-talentet Joe Willock er i ferd med å gjennomføre en låneovergang til Newcastle.

19.40: Lite som skjer hos de beste med spillere inn så langt. Nyhetsbyrået PA melder at Liverpool har fullført kjøpet av Preston-midtstopper Ben Davies. I tillegg er det bare bekreftelsen som gjenstår før Schalke-stopper Ozan Kabak blir Liverpool-spiller.

19.20: WBA har lånt Ashley Maitland-Niles fra Arsenal og Celta Vigo-midtbanespilleren Okay Yokuslu.

18.48: Dylan Levitt kunne havnet i Blackburn, men nå ser det ikke ut som om det kommer til å skje noe mer med ham.

18.35: Fulham forsøker å sikre seg tidligere United-spiller Joshua King. For ett år siden var King nær ved å havne i United, men Bournemouth priset ham ut av en overgang. Dermed ble det i stedet Odion Ighalo på lån.

18.10 Marcos Rojo skal ha ankommet Bocas treningssenter for å gjennomføre legesjekken. Treårskontrakt i vente.

17.45: Liverpool skal ha sikret seg midtstopper Ozan Kabak fra Schalke på lån ut sesongen. Hvis de velger å kjøpe ham så blir det til en overgang verd 30 millioner euro. Den tyrkiske 20-åringen er selvsagt tenkt som en løsning på alle skadene Anfield-klubben har på stopperplass.

17.25: Shkodran Mustafi har gått fra Arsenal til tyske Schalke.

17.20: – En no-brainer. Slik beskriver Teden Mengi muligheten sin hos Derby. Han skal spille med draktnummer 15.

17.00: Teden Mengi bekreftes klar for Derby. Lykke til, Teden!

16.50: Teden Mengis utlån til Derby skal nå være i boks. Midtstopperen får dermed en halv sesong for Wayne Rooneys lag i Championship.

15.57: Wayne Rooney har snakket om sin kommende signering, Teden Mengi:

– Han er en fantastisk ung spiller. Han er rask og sterk, og kan spille både i en stopperduo eller en trio bak. Han er klar til å komme inn i stallen så snart papirarbeidet er gjort.

15.08: Ole Gunnar Solskjær: – Det kommer ikke noen inn, så ikke vær oppe til sent på kvelden!

14.29: Spillere som ikke var registrert innen klokka 13.00 (skandinavisk tid), er ikke spilleklare for sine nye klubber til midtukerunden, så eventuelle Southampton-signeringer nå vil altså ikke være med i morgen (unntatt om de har blitt registrert, men bare ikke har blitt bekreftet av klubbene).

14.21: Nå er det ikke mange minutter til vi kommer med oppdateringer fra Ole Gunnar Solskjærs pressekonferanse – kanskje det dukker opp noe overgangsrelatert der?

13.49: Vi har ikke sett noen troverdige rykter i dag om spillere på vei inn i januar, og David McDonnell fra Daily Mirror skriver også at United ikke er forventet å signere noen i dag, men at de heller fokuserer på spillere på vei ut. Når det gjelder Marcos Rojo, så er det ingen hast siden det argentinske overgangsvinduet varer til 19. februar, mens både Daniel James og Brandon Williams er forventet å bli værende til tross for interesse fra andre lag.

13.26: Ifølge Samuel Luckhurst fra lokalavisa har ikke Teden Mengi signert en kontraktsfornyelse i forbindelse med låneovergangen til Derby (som vi venter på bekreftelsen til). Det virker ikke som om det bidrar til noen utsettelse her, slik det kanskje ville gjort om kontrakten hans gikk ut i sommer (den går ut i 2022).

13.14: Så litt eksklusivt united.no-stoff: Vi har snakket med Tromsø-trener Lars Petter Andressen om situasjonen til Isak Hansen-Aarøen, som Tromsø ønsker å låne – de mener at han i så fall kan bidra i Eliteserien. Les artikkelen her.

12.54: Kanskje Southampton har noe nytt å komme med i morgendagens kamp på Old Trafford? Simon Peach nevner her som dere ser også at Joshua King for øyeblikket ikke ser ut til å havne i Southampton, uten at han avskriver det.

12.04: Vi har jo egentlig ganske liten tro på at det skjer noe stort i United i dag, men vi tar med oss et rykte fra italienske Corriere dello Sport om at Edin Dzekos representanter har vært i kontakt med United.

Det er andre gangen på få dager at avisa har nevnt Uniteds navn i forbindelse med Dzeko, men det foreligger ikke noe troverdig info fra bedre kilder om noe slikt, så kanskje vi bare skal anta at Uniteds navn brukes av agenten for å få oppmerksomhet rundt spillerens potensielle tilgjengelighet?

34-åringen har scoret 7 mål på 15 Serie A-kamper for Roma hittil denne sesongen.

11.21: Den 20 år gamle stopperen Ozan Kabak har innimellom blitt koblet til United, og relativt troverdige kilder har meldt at han er en spiller som har blitt vurdert, men kan tyrkeren havne i Liverpool? Det meldes om at de prøver å få i stand en avtale, i alle fall.

10.56: Ikke så veldig interessant med United-øyne, men Glenn Murray har signert for Nottingham Forest. Han kommer fra Brighton.

Murray var på lån i Watford i høst, så med andre ord: Veteranspissen følger tydeligvis etter James Garner, som også har vært i Watford denne sesongen, for så å gå til Nottingham Forest nå i slutten av januar.

10.32: Klubbkilder har fortalt Manchester Evening News at Marcos Rojo-overgangen til Boca Juniors nesten er i boks.

Det er ikke noe press for å fullføre overgangen i dag, for det argentinske overgangsvinduet er åpent til 19. februar.

10.06: Evertons Jonas Lössl forlater Everton til fordel for Midtjylland, bekrefter Everton, men det er nok liten grunn til å tro at det betyr at de rydder plass til Sergio Romero (som de ble koblet til i sommervinduet) av den grunn. Lössl var bare tredjekeeper i Everton, og med både Pickford og Robin Olsen på plass så er det ikke ventet at det skjer noe stort på den fronten.

09.53: Det er foreløpig rolig – akkurat som ventet, men det er verdt å nevne at Sky Sports i går meldte at Odion Ighalo er på vei til Al-Shabab i Saudi-Arabia.

Overgangen er avhengig av at han består den medisinske testen, og at det blir enighet om de personlige betingelsene. Det er ikke noe hastverk med overgangen siden overgangsvinduet i Saudi-Arabia stenger først 7. februar.

08.58: Troverdige David Ornstein skriver at ex-red Joshua King kan være på vei fra en klubb på sørkysten til en annen. Bournemouth og Southampton skal være i samtaler om en avtale hvor King går til Southampton (permanent overgang), mens Shane Long går motsatt vei på lån.

08.56: God morgen, og velkommen til DLD-dekningen her på united.no. Kommer det noen sjokkovergang i dag? Kanskje ikke, det mest trolige er vel at spillere kan forsvinne ut på lån.

Vi meldte i gårsdagens ryktesak at Teden Mengi er på vei til Wayne Rooneys Derby County, og Manchester Evening News skriver at Dylan LevittMatej Kovar og Ethan Galbraith også potensielt kan forsvinne ut portene på midlertidig basis. Det skal være mest sannsynlig at to av disse fire forsvinner ut, så sannsynligvis blir det da bare én av Levitt, Kovar og Galbraith?

Powered by Labrador CMS