Overtidsseier for Henríquez & co

…mens Petrucci scoret for Royal Antwerp. Lånerapporten er oppdatert!

Lørdag var ingen jubeldag for Manchester United, som tapte 0-1 hjemme mot Newcastle.

Også blant leiesoldatene var det litt blandede resultater fra kampene, men vi fikk i det minste én målscorer blant våre utlånte.

Fredag 6. desember

Utrecht 2-0 NEC Nijmegen

Marnick Vermijl og NEC Nijmegen tjuvstartet fotballhelgen fredag kveld. Den belgiske høyrebacken fikk nok en gang sjansen fra start, men klarte ikke å forhindre at bortelaget gikk på sitt åttende tap i serien denne sesongen. Jumbolaget kom under etter 48 minutter da Gévero Markiet sendte hjemmelaget i føringen. Vondt ble til verre da Ryan Koolwijk fikk sitt andre gule kort i det 67. spilleminutt, før Steve De Ridder fastsatte sluttresultatet til 2-0. NEC Nijmegen ligger i øyeblikket sist i serien, ett poeng henholdsvis ett, to og tre poeng bak RKC Waalwijk, ADO Den Haag og Heracles på plassene foran.

Lørdag 7. desember

Birmingham 2-2 Middlesbrough

Lørdag var Jesse Lingard og hans Birmingham i aksjon hjemme mot Middlesbrough. Den utlånte Manchester United-spilleren spilte hele kampen på venstrekanten til hjemmelaget i en 4-4-2-formasjon. Birmingham lå under både 0-1 og 1-2, men Kyle Bartley sørget for poengdeling med sin scoring på overtid. Jesse Lingard kunne kommet på scoringslisten da han avsluttet etter å ha mottatt ballen fra Nikola Žigić, men dessverre skjøt han både over og utenfor målet.

Derby 5-1 Blackpool

Det ble en tung ettermiddag for Tyler Blackett og co på Pride Park. I midtuken fikk Blackpool tre mann utvist da Yeovil ble for sterke på Huish Park, og også lørdag måtte flere spillere ta en tidlig dusj. Det så lyst ut da Isaiah Osbourne sendte bortelaget i føringen etter fire minutter. Blackpool holdt ledelsen til pause, men i andre omgang viste Derby hvorfor de i øyeblikket kjemper om opprykk. Chris Martin scoret to ganger før det var gått åtte minutter.

Craig Bryson økte deretter til 3-1 etter 58 minutter, før Neal Bishop felte Dawkins som bakerste mann og ble utvist. Craig Martin var sikker fra krittmerket, og Ángel rakk å få sitt andre gule kort for bortelaget, som dermed måtte spille de siste to minuttene med ni mann. Det kunne se ut som om bortelaget hadde spist dårlig kebab eller softis, for Richard Keogh fastsatte sluttresultatet til 5-1 på tampen av kampen. Det ble dermed ble en helsvart kveld for Tyler Blackett, som spilte hele kampen for bortelaget. Michael Keane kom inn i det 73. spilleminutt, og fikk dermed en fin debut i Derby-trøya. 5-1-målet til midtstopperkollega Keogh kom etter at keeper måtte gi retur på en Keane-heading.

Ipswich 2-1 Huddersfield

Ipswich Town, med Ryan Tunnicliffe i startelleveren, håpet å ta sin andre seier denne uken da Huddersfield kom på besøk lørdag. I midtuken ble Blackburn slått 3-1 på Portman Road. Lørdag ettermiddag så det imidlertid stygt ut da Danny Ward sendte bortelaget foran til pause I andre omgang slo hjemmelaget tilbake etter bare fem minutter, da David McGoldrick fant veien til nettmaskene. På tampen av kampen sendte Daryl Murphy hjemmepublikumet på Portman Road til himmels med sin matchavgjørende scoring. Tunnicliffe spilte hele kampen for Ipswich.

Millwall 2-1 Wigan

Uwe Rösler ble annonsert som Owen Coyles arvtaker før avspark på The New Den lørdag ettermiddag. Kanskje håpet Wigan at dette skulle slå positivt ut for bortelaget, men det så det imidlertid ikke ut til gjøre. Allerede etter tre minutter sendte Steve Morison hjemmelaget i føringen. Nick Powell ble erstattet av Callum McManaman etter 54 minutter, og syv minutter før slutt doblet Jermaine Easter ledelsen for hjemmelaget. James McArthur reduserte for bortelaget minuttet, men flere mål ble det ikke, og dermed tapte Wigan sin siste kamp før Röslers overtakelse. Will Keane satt hele kampen på benken for bortelaget.

Bolton 3-0 Doncaster

Det ble ingen jubeldag for Federico Macheda og hans Doncaster. Italieneren var i startoppstillingen for bortelaget, men kunne gjøre lite for å forhindre at Joe Mason sendte hjemmelaget i føringen etter 33 minutter. André Moritz doblet ledelsen seks minutter senere, og på tampen av kampen fastsatte Neil Danns sluttresultatet til 3-0. Macheda ble byttet ut til fordel for Billy Paynter etter 71 minutter.

Carlisle 3-2 Brentford

Ben Amos og Tom Lawrence er på utlån til Carlisle, og sistnevnte fikk sin første start for Carlisle i FA-cupkampen mot Brentford, som for øvrig få timer før kampen mistet manager Uwe Rösler til Nick Powell og Will Keanes Wigan. Lawrence fikk litt over en time før han ble byttet ut. Amos var ikke med i troppen, sannsynligvis etter avtale med Manchester United. Carlisle avanserte altså i FA-cupen, og i søndagens trekning ble Carlisle trukket mot Sunderland. Det gjenstår å se om Amos og Lawrence spiller for Carlisle når den tid kommer.

Paços de Ferreira 0-3 Estoril

Bébé startet igjen for Paços de Ferreira, men det gikk tydeligvis ikke så bra. Han gikk ut i det 65. minutt, og laget tapte 0-3. Det er verdt å nevne at stillingen bare var 0-1 da Bébé gikk ut. Mens Paços de Ferreira ligger helt sist på tabellen, ligger Estoril på en sterk fjerdeplass. Det var altså i det minste mot god motstand.

Royal Antwerp 3-0 Heist

Antwerp tok imot Heist på hjemmebane lørdag kveld, en kamp der de var favoritter. Davide Petruccis klubb levde opp til forventningene, og vant overbevisende 3-0. Petrucci kom inn mot slutten på stillingen 2-0, og scoret 3-0-målet. Dette var hans første mål for klubben. Petrucci har ikke fått så mye spilletid i Royal Antwerp hittil, og forhåpentligvis kan dette målet bidra til at det blir mye mer av det fremover.

Søndag 8. desember

Real Zaragoza 2-1 Córdoba

Angelo Henríquez startet for hjemmelaget, og fikk 77 minutter på banen før han ble erstattet av Luis Garcia (ikke han som spilte for Liverpool). Da var stillingen 1-1. Zaragoza hadde ledet lenge, men i det 73. minutt utlignet Córdoba, og for å få tilbake ledelsen ble altså Henríquez ofret. På overtid kom endelig målet, og Zaragoza ligger nå rett bak play-off. Córdoba spilte de siste minuttene med ti mann etter å ha fått en av sine spillere utvist.