Boro til Premier League

De utlånte: James Wilson spilte én omgang, men et Brighton på ti mann klarte ikke å slå Boro. Dermed blir det play-off.

For hvert år som går er opprykket til Premier League blitt mer verdifullt, og Deloitte har regnet seg frem til at et opprykk nå vil være verdt minst £170 millioner, altså over to milliarder i dagens kurs

Om opprykksklubben overlever første sesong stiger tallet til £290 millioner.

Lørdag ettermiddag, i en kamp som kolliderte med Norwich-United, var det nettopp dette som stod på spill. Middlesbrough-Brighton & Hove Albion var nemlig en ren opprykksduell. Boro ville rykke opp med seier eller uavgjort, mens James Wilsons Brighton ville gå opp med seier.

Wilson startet på benken, men kom inn etter pause. Da ledet Boro 1-0, og det tok ikke lang tid før det så mer lovende ut for Brighton. Dale Stephens utlignet, men så ble han utvist kort tid etterpå, og selv om Brighton og Wilson kjempet hardt resten av kampen, så ble det vanskelig i undertall.

Dermed rykket Middlesbrough opp i Premier League, mens Wilson og Brighton må ut i play-off. Der venter Sheffield Wednesday, og eventuelt Hull eller Derby i finalen.