Braktap for Nani

Barcelona-leiesoldat ødela helgen for Nani.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United hadde flere karer involvert både på kontinentet, og nedover i ligasystemet lørdag. Les hvordan det gikk her.

Søndag 1. mars:

FC Porto 3 – 0 Sporting Lisboa

I Portugal fikk Barcelona-eide Cristian Tello vist prov på at han duger da Nani og kompani gjestet Estádio do Dragão søndag kveld.

For besøket i dragens hule skulle utvikle seg til å bli av det tunge slaget. Den lynhurtige angriperen scoret alle tre målene for hjemmelaget, mens Uniteds utleide portugiser spilte hele kampen uten å notere seg for annet enn et gult kort.

Tapet svekker Sportings håp om direkte kvalifisering til Mesterligaen, da de nå ligger hele åtte poeng bak andreplasserte Porto, og ytterligere fire poeng bak Benfica. Hovedstadsklubben må samtidig belage seg på skarpere kamp om den viktige tredjeplassen fra Braga, som lurer bare ett poeng bak.

Lørdag 28. februar:

Dinamo Zagreb 2 – 0 Split

Ángelo Henríquez fortsetter å herje i det tidligere Jugoslavia, hvor Dinamo Zagreb ser ut til å ha avgjort den kroatisk toppdivisjonen. Lørdag tok de imot Split på Stadion Maksimir, og det gikk ikke mer enn et kvarter før vår mann kom i fokus, da Dinamo fikk et noe billig straffespark.

Fra straffemerket sparket chileneren akkurat hardt nok til at målvakten, som var på ballen, ikke greide å holde den ute. 1-0.

Drøyt 20 minutter senere la Junior Fernándes på til 2-0, som også ble kampens endelige resultat.

Leioa 1 – 0 Real Madrid Castilla

Så beveger vi oss fra topp til bunn, nærmere bestemt til en humpete gressmatte i Baskerland. Der var Guillermo Varela som vanlig med, da Leioa satt en stopper for Castillas rekke på elleve kamper uten tap. Varela er sannsynligvis skuffet over egen innsats, etter å ha misbrukt en god mulighet alene med keeper.

Tapet tillot Athletics andrelag å hente inn tre poeng på Los Blancos, og de to ligger nå på toppen av tabellen med 46 poeng hver seg. Bare førsteplassen medfører direkte opprykk til Segunda División.

Sheffield Wednesday 2 – 0 Middlesbrough

Lørdag ettermiddag hadde høytflyvende Middlesbrough anledning til å klatre forbi serieleder Derby, som gikk på et overraskende 2-0-tap mot Fulham. Skjebnen ville det imidlertid annerledes – the Owls fikk en gyllen mulighet i det 51. minutt, da gjestenes Ken Omeruo handset innenfor sekstenmeteren og lagde straffespark. Will Keanes spissmakker, Atdhe Nuhiu, var sikker fra elleve meter.

Keane ønsket ikke å være noe dårligere enn mannen med det spenstige navnet, for tre minutter senere fikk han pannebrasken på en løs ball etter et frispark fra Lewis McGugan, og doblet ledelsen. 2-0 ble sluttresultatet, og Sheffield Wednesday sikret seg med det sin første trepoenger på Hillsborough siden 2. juledag i fjor.

Manager Stuart Gray hadde følgende å si om 22-åringen:

Newcastle 1 – 0 Aston Villa

Aston Villa tapte, Tim Sherwood har en elendig seiersrate (0 %), og Birmingham-klubben står knedypt i hengemyra på foten av tabellen. Verdt å merke seg er at Tim Krul gjorde en fenomenal redning på et skudd fra Tom Cleverley.

Ellers?

Bolton 1 – 0 Brighton & Hove Albion

På Macron Stadium var Ben Amos nok en gang å finne mellom stengene til Bolton, etter at førstekeeper Andy Lonergan ble skadet forrige uke.

Zach Cloughs mål i det 64. minutt var nok til å ende vertenes tre kamper lange tapsrekke, og samtidig gjøre 19-åringen til toppscorer i klubben foran blant annet Emile Heskey og Eidur Gudjohnsen. Amos skal etter sigende ha gjort en solid opptreden, og fikk både sitt første rene bur, og sin første seier under Neil Lennon. Seieren gjør samtidig at laget fra Stor-Manchester klatrer til 17. plass på tabellen, ni poeng over nedrykksstreken.

Saidy Janko tilbragte samfulle 90 minutter på benken.

Fulham 2 – 0 Derby

Derby tapte som nevnt mot Fulham. Nikolay Bodurov og Cauley Woodrow scoret hvert sitt mål før hvilen, og etter det klarte serielederen aldri å hente seg inn.

Det var første gang på 17 kamper at Derby ikke maktet å finne veien til nettmaskene. Steve McClaren innrømte etter kampslutt at Fulham var bunnsolide.

– Fulham forsvarte seg med nebb og klør. Vi hadde ikke scoret om vi spilte til tirsdag, sa manageren.

Jesse Lingard, som var med fra start, ble sammen med Cyrus Christie utpekt som offerlam, og måtte bli igjen i garderoben etter hvilen.

Blackpool 1 – 3 Wigan

Joe Rothwell later til å være ute i kulda på nordvestkysten, og var tvunget til å bivåne 1-3-tapet i bunnoppgjøret mot Wigan fra benken. Resultatet gjør at Blackpool forblir tabelljumbo, og med 15 poeng opp til trygt farvann, skal det mye til for at the Tangerines ikke ender opp i League One neste sesong.

Gillingham 0 – 1 Barnsley

Og i Barnsley begynner ting å se litt lysere ut for Ben Pearson. Noen brukbare opptredener, fornyet tillit, og ny manager. Plutselig ligger de bare fire poeng bak play-off.

Mot Gillingham var han på farten igjen, og fyrte av et skudd som tvang målvakt Stuart Nelson til å gi en retur George Waring til slutt plasserte i mål. På Twitter verserer det rykter om at han også fikk vist fram skuespillerferdighetene sine, men denne United-tilhengeren virker uansett å være fornøyd med 20-åringen.

Oldham 0 – 4 Preston North End

Da Sam Johnstone & Co besøkte Boundary Park var det ingen grenser for hvor liten nåde de viste managerløse Oldham.

Gjestene ga seg ikke før det sto 0-4, og skaffet seg dermed sin femte trepoenger på rappen, mens sisteskansen nå har fem rene bur på rad. Preston ligger godt an med tanke på direkte opprykk, à poeng med tabelltoer MK Dons.

Powered by Labrador CMS