Wolverhampton Wanderers v West Ham United - Premier League

Tallene som viser at han har vært aller best: – Ingen tvil om at han kan spille for Manchester United

Publisert Sist oppdatert

Mandag kveld var Jesse Lingard på farten igjen, da West Ham slo Wolverhampton 3-2 på Molineux.

Først ga han West Ham ledelsen etter å ha løpt med ballen fra egen banehalvdel, og senere hadde han den målgivende pasningen på West Hams tredje mål også.

– Han er en veldig god spiller, sa Gary Neville om Lingard på Monday Night Football-programmet til Sky Sports, og trakk spesielt frem spillerens enorme løpskraft, og sa at 28-åringen er god både med og uten ball.

Wolverhampton Wanderers v West Ham United - Premier League
IMPONERTE IGJEN: Jesse Lingard.

Opta la i forbindelse med Wolves-kampen også ut en tweet om at han har vært aller best på å produsere målpoeng.

Ingen spillere har vært involvert i flere Premier League-scoringer enn Lingard (ni – seks mål og tre målgivende pasninger) siden han debuterte for West Ham tidlig i februar.

Det han har levert er også imponerende om en går litt dypere inn i tallene.

Bedre enn selv Di Canio hittil

Vi ville ha mer Opta-statistikk på Lingard, og fikk Opta til å sende oss en oversikt som handlet om målinvolveringer (mål/målgivende) per minutt, siden Lingard der imponerer stort.

Han har nå nemlig målpoeng hvert 79. minutt for West Ham i Premier League, og av spillere med 500. minutter eller mer, så er det ingen som har gjort det så godt for West Ham i løpet av en enkelt sesong.

Paoli Di Canio har vært nærmest, med sin imponerende produksjon i 1999/00 og 2002/03.

optawestham

Så får tiden vise om Lingard kan matche Paolo Di Canios  1999/00-sesong også når sesongen er fullført, men tallene fra Opta viser uansett hvor imponerende Lingards start i West Ham har vært.

Vi fikk i samme slengen også Opta til å sende oss en topp fem-oversikt over samme statistikk for Uniteds del, og der er tallene ikke overraskende enda bedre enn de vi så hos West Ham siden United tross alt har en betydelig mer imponerende Premier League-historikk enn West Ham.

optaunited

Solskjær fikk i 1998/99-sesongen mer oppmerksomhet rundt sine prestasjoner i andre turneringer enn i Premier League, men som vi ser her var Solskjærs statistikk i Premier League svært imponerende.

Solskjær spilte ikke særlig mye i ligaen den sesongen, formen til Cole og Yorke sørget for at de to var et ganske klart førstevalg som duo på topp, men han leverte definitivt når han spilte.

Så skal det jo selvsagt også nevnes at rollen til United-spillerne på lista over, og for så vidt også de som er bak Lingard i West Ham, ikke ligner så mye på den Lingard har i West Ham, siden den nok innebærer en hel del mer løping.

Everton v Manchester United - Carabao Cup Quarter Final
INGEN HAR HATT EN MER PRODUKTIV PL-SESONG PER MINUTT: Ole Gunnar Solskjær var imponerende produktiv i 1998/99-sesongen.

Neville mener at Lingard kan ha Park/James-aktig rolle i United

Tilbake til Gary Neville, og hans positive kommentarer om Jesse Lingard.

Han mener at Lingard er en av spillerne som taper på at de ikke spiller på et enda bedre United-lag.

– Om han spilte på et verdensklasselag – si at han var Ji-sung Park for ti år siden som spilte med Ronaldo og Rooney, og utførte en slik supplerende rolle – så ville folk sagt at han var perfekt for denne stallen. Problemer er at han ikke spiller på Manchester United-lag som er så gode som det, så han får en del kritikk.

Manchester United v AS Roma - UEFA Champions League Quarter Final
VILLE FÅTT MINDRE KRITIKK: Gary Neville er overbevist om at Jesse Lingard ville fått mye mindre kritikk om han hadde spilt på et glimrende United-lag.

Håpet er jo selvsagt at United igjen skal bli et veldig godt lag, og om en skal tro Neville så kunne jo Lingard i så fall vært en nyttig mann å ha der.

Samtidig er det også slik at United nå trolig kan få en betydelig sum for Lingard, og at det slik sett er et passende tidspunkt å slippe ham på, om en først skal gi slipp på en spiller som har vært i United nesten hele livet, og som potensielt kan komme med i Englands EM-tropp i sommer.

Neville ser ikke helt bort fra at United kan ha kommet på andre tanker av Lingards prestasjoner i det siste.

– Manchester United sendte ham til West Ham for å hjelpe karrieren hans, kanskje med tanke på å få opp prisen på ham, men de tenker kanskje «faktisk ønsker vi ham kanskje tilbake, han kan virkelig være til hjelp for oss».

TROR LINGARD KUNNE VÆRT NYTTIG: Gary Neville.

Så kommer det jo også trolig litt an på hva spilleren selv ønsker. Kan han akseptere en rolle i United hvor han ikke spiller hele tiden?

– Hvis Jesse ønsker å spille, og en kan se at han ønsker det, så må han reise, for han kommer ikke til å spille hver eneste uke for et Manchester United-lag som kjemper om første- eller andreplass i ligaen. Men om han er villig til å dra tilbake dit og være den spilleren som Dan James har vært de siste par ukene, inn og ut av laget, så er det ingen tvil om at han kan spille for Manchester United. 

Den type rolle har Lingard hatt før i United, og det har ikke alltid gått bra, men forskjellen nå er kanskje at han har fått bekreftelser på sine kvaliteter som kan hjelpe på selvtilliten.

DANIEL JAMES: Har en type rolle som Gary Neville ser for seg at Jesse Lingard kunne hatt også.

Powered by Labrador CMS