Rooney roste Mengi etter at 18-åringen imponerte

Publisert Sist oppdatert

Teden Mengi var i aksjon onsdag kveld, mens Dylan Levitt ble sittende på benken. Tre utlånte var også i aksjon tirsdag.

Barnsley 0-0 Derby

Teden Mengi har hatt en variabel start på låneoppholdet i Derby, blant annet fordi han ofte har blitt brukt som høyreback.

Onsdag kveld var Uniteds 18 år gamle stortalent tilbake fra start på stopperplass borte mot høytflyvende Barnsley, som hadde vunnet sju kamper på rad før møtet med Wayne Rooneys Derby. Det ble denne gangen en svært positiv opplevelse for Mengi.

Mengi skal ha imponert med fysikken sin, samtidig som han var god med ball i sin fjerde kamp i Championship. Han spilte hele oppgjøret.

– Så mer hjemme ut i sin naturlige posisjon som midtstopper, og leverte en sterk prestasjon, skrev lokalavisa etterpå – og ga ham 7,5 på børsen, best i forsvarsrekka. Derby-fansen stemte han også frem som banens beste spiller.

Dette er første gang Mengi har gått av banen uten baklengs for laget, og onsdagen ble en revansje etter en mindre god kamp borte mot Cardiff for et par uker siden.

Wayne Rooney var også svært fornøyd.

– Jeg har prøvd tre stoppere et par ganger, men dette er det beste vi har gjort med det. Teden Mengi var strålende i midten av de tre stopperne, siteres Rooney på.

Han roste også Craig Forsyth og Kelle Roos, men vi er naturlig nok mest interesserte i det han har å si om Mengi.

– Han er jo ung, men han har startet tre kamper for oss nå. De tre kampene var tøffe, men det viser tilliten jeg har til at han kan håndtere fysisk sterke spisser.

NK Istra 1961 3-1 NK Lokomotiva

Dylan Levitt ble sittende på benken kampen gjennom, men med seieren klatret laget hans vekk fra sisteplassen i ligaen. De ligger nå bare to poeng bak sikker plass i den kroatiske toppdivisjonen.


Tirsdagens kamper

Milton Keynes Dons 0-1 Blackpool

Én forsvarsfeil var nok til at MK Dons endte opp med å tape 0-1 hjemme mot Blackpool.

Forsvarsfeilen ble ikke gjort av Ethan Laird, som spilte hele kampen for hjemmelaget.

Lairds problem i akkurat denne kampen var heller i det offensive, for han bommet på en stor sjanse for MK Dons da han på en retur satte ballen høyt over fra fem-seks meter.

Når det er sagt, så virker det som om Laird spilte en bra kamp, og så farlig ut på høyrekanten.

MK Dons er i svak form, og ser ikke ut til å blande seg inn i verken nedrykksstriden eller opprykkskampen denne sesongen.

Crawley Town 1-0 Salford City

Salford City er også i svak form, men Di’Shon Bernard har imponert for Ammies denne sesongen. I helga laget han dog straffespark på svært klønete vis, og tirsdag kveld ble han plassert på benken av Richie Wellens til bortekampen mot Crawley.

Crawley lå under til pause, og i det 58. minutt kom Bernard innpå. Bernard & co holdt nullen i resten av kampen, men verken United-forsvarsspilleren eller noen andre klarte å få ballen i mål, så dermed ble det et skuffende tap for Salford.

Jakten på det direkte opprykket begynner å se ganske vanskelig ut for Salford om ikke de finner stabil form snart, og det blir heller ikke enkelt med play-off slik de spiller nå. Alt annet enn opprykk vil være en skuffelse for Salford etter investeringene som er gjort i klubben.

PÅ BENKEN FRA START: Di’Shon Bernard.
PÅ BENKEN FRA START: Di’Shon Bernard.

Portadown 1-2 Glenavon

Portadown vant hjemme mot Glenavon i helga – og nå noen dager senere skulle de møte Glenavon igjen. Denne gangen gikk det ikke like bra, og det var rivalen som vant ved denne anledningen.

Jacob Carney fikk endelig oppleve en seier i Portadown-drakta i helga, men han har fortsatt ikke holdt nullen for Portadown, og det skjedde altså ikke her heller.

Vi har ikke sett noen indikasjoner på at han var skyld i baklengsmålene.

TAPTE DENNE GANGEN: Jacob Carney og Portadown.
TAPTE DENNE GANGEN: Jacob Carney og Portadown.

Andre:

  • Diogo Dalot og AC Milan møter som kjent Manchester United torsdag kveld.
Powered by Labrador CMS