Regnet som en av de beste i ligaen – vraket under ny manager

Publisert Sist oppdatert

Færre av de utlånte har vært i aksjon enn vanlig denne helga, naturlig nok siden de fleste av klubbene vi låner ut spillere til har spillefri på grunn av landskampene.

To av våre utlånte har uansett vært i aksjon for klubbene sine – og en tredjemann var trolig skuffet over at han ikke var det.

Milton Keynes Dons 1-0 Doncaster Rovers

Milton Keynes Dons vant for fjerde gang på rad, denne gangen mot et lag på play-off-plass. Nå er ikke MK Dons så langt fra play-off selv – men det er fortsatt mange lag mellom Russell Martins lag og sjetteplassen, og de fleste lagene har spilt færre kamper enn MK Dons også.

Ethan Laird har hatt en skulderskade, og det bidro trolig til at han startet kampen på benken.

Det stod lenge 0-0, og Martin byttet inn Laird i det 67. minutt, og mindre enn ti minutter senere kom det som skulle bli vinnermålet, uten at han var involvert i det. Lokalavisa gir Laird den brukbare karakteren 6,5 for innhoppet, og selv om omtalen er positiv, så legger de også til at det så ut som om skulderskaden fortsatt var der.

KOM INNPÅ: Ethan Laird.
KOM INNPÅ: Ethan Laird.

Exeter City 1-0 Salford City

Di’Shon Bernard var et fast innslag på Salford City under Richie Wellens, og det var ikke bare fordi de har til felles det at de har spilt én A-lagskamp for Manchester United, og at den ene kampen var et tap. Det var også fordi Bernard har spilt godt, og vært en del av ligaens beste forsvarsrekke.

Wellens har fått sparken etter en rekke skuffende resultater til tross for den defensive soliditeten, og det er Gary Bowyer som nå skal lede klubben ut sesongen, og som kjent er det jo ofte slik at en ny manager kan føre til at det blir noen endringer i hvilke spillere som får tillit.

Denne gangen gikk det ut over Bernard.

I torsdagens utgave av Totally Football League Show trakk George Elek (som ofte blir brukt av både BBC, Sky Sports og Quest i dekningen av lavere divisjoner) frem United-forsvarsspilleren som en av de beste forsvarsspillerne i ligaen, men i lørdagens kamp mot Exeter ble Bernard likevel sittende på benken hele kampen.

Forhåpentligvis endrer dette seg raskt, men siden det er snakk om et formasjonsskifte fra en stoppertrio til en stopperduo så er det ikke utenkelig at det kan bli mer tid på benken for 20-åringen.

Salford City v Colchester United - Sky Bet League Two
PLASSERT PÅ BENKEN: Di’Shon Bernard (her i aksjon tidligere i mars i en av kampene som bidro til at Richie Wellens fikk sparken).

Portadown 0-1 Linfield

I den nordirske ligaen ble det lørdag et 0-1-tap mot serieleder Linfield for Portadown. Linfield slo med det tilbake etter å ha tapt noe overraskende i forrige kamp mot Ballymena.

Jacob Carney stod som vanlig i mål for Portadown.

Baklengsmålet skal ikke ha vært hans feil, og han ser ellers ut til å ha gjort noen gode redninger, og den ene omtales av BBC som en glimrende redning.

SLAPP INN ETT MÅL MOT SERIELEDEREN: Jacob Carney.
SLAPP INN ETT MÅL MOT SERIELEDEREN: Jacob Carney.
Powered by Labrador CMS