Newcastle United v West Ham United - Premier League

Lingard-mål før han haltet av banen – Garner med sjelden feil

Publisert Sist oppdatert

Fem av våre utlånte var i aksjon lørdag.

Newcastle United 3-2 West Ham United

Jesse Lingard-feberen har herjet i den østlige delen av London i det siste, men det meste gikk galt for West Ham i førsteomgangen lørdag ettermiddag:

Først en feil som endte med Issa Diop-selvmål. Så ble Craig Dawson utvist. Så kom det enda et baklengsmål etter en Fabianski-keepertabbe, og da så det ganske håpløst ut.

Lingard var tredje sist på ballen (med et innkast!) da Diop reduserte ved å heade ballen i riktig mål, og så utlignet Lingard selv fra straffemerket etter en hands som ble oppdaget av videodommer.

Dessverre for Lingard og West Ham så hadde Newcastle nok et mål på lur, akkurat som i lørdagens U18-kamp, og det ble 3-2 til Newcastle.

Lingard ble byttet ut i det 87. minutt, og haltet av banen etter det som kunne se ut som en liten skade – eller kanskje det var bare krampe? David Moyes ga i alle fall etter kampen uttrykk for at det ikke var noe alvorlig.

Newcastle United v West Ham United - Premier League
HALTET UT:  Jesse Lingard.

Tapet er et hardt slag for West Ham i kampen om spill i Europa, og det er vel få som tipper på at vi får se West Ham i neste sesongs Champions League etter dette tapet, spesielt ikke om det var mer enn bare krampe for Lingard.

Ex-red Steve Bruce kan derimot juble, og nå tyder alt på at det blir Premier League-spill for Newcastle også neste sesong.

Nottingham Forest 0-2 Huddersfield Town

Med seier hjemme mot formsvake Huddersfield ville vi nok fort sagt at plassen var reddet, men etter et stygt hjemmetap får vi avvente litt, selv om de trolig uansett kommer til å overleve.

James Garner har vært en svært viktig mann i Forests opptur de siste månedene, og han har virkelig storspilt, men i denne kampen her gikk det ikke bra for Garner.

He is human after all. Has barely put a foot wrong during what has been a superb loan spell. But a rare mistake proved costly on this occasion, with a stray pass leading to the opener. Rating: 5/10Nottingham Post

Det var nemlig Garners feilpasning som ledet til Huddersfields 1-0-mål, og Nottingham Post konkluderer med at det viser seg at Garner er menneskelig, og gir ham karakteren 5 på spillerbørsen.

Joel Pereira var ubenyttet innbytter for Huddersfield.

Nottingham Forest v Queens Park Rangers - Sky Bet Championship
GJORDE EN STYGG FEIL: James Garner.

Milton Keynes Dons 1-0 Portsmouth

MK Dons vant 1-0 hjemme mot Portsmouth etter å ha scoret på straffespark noen minutter før pause.

Straffesparket ble skaffet av Ethan Laird, som spilte en imponerende kamp på høyre vingback. Pompey måtte ty til ulovlige midler stadig vekk for å stoppe ham, og dommeren pekte på straffemerket etter at Laird hadde spilt ballen forbi Charlie Daniels før han ble stoppet ulovlig av Pompey-forsvarsspilleren, som ikke akkurat har samme tempo i kroppen som Laird.

Laird spilte hele kampen.

SKAFFET STRAFFESPARK: Ethan Laird.

Tranmere Rovers 0-0 Salford City

Di’Shon Bernard har ikke kommet godt ut av Salfords managerskifte, men her fikk han for første gang sjansen fra start under Gary Bowyer.

Han spilte tilsynelatende på høyrebacken, og om ikke annet så var han i alle fall en del av et forsvar som holdt nullen på bortebane mot et lag som jakter direkte opprykk.

Offensivt så kan vi i alle fall i tweeten under se at han potensielt kunne fått en mulighet på bakerste stolpe etter en flikk videre fra veteran Ian Henderson.

Salford City har fortsatt en mulighet til å klare play-off, men det er veldig mange lag involvert i den kampen, og en seier borte mot Walsall i kommende midtuke begynner å se ganske nødvendig ut for Bernard & co.

Portadown 1-2 Cliftonville

Portadown hadde vunnet to kamper på rad, men klarte ikke nummer tre i rekka.

Jacob Carney stod som vanlig i Portadown-buret, og han virker å ha spilt en god kamp for Portadown, med flere gode redninger. Begge Cliftonville-målene kom etter retningsforandringer, og skal ikke ha vært Carneys feil.

Portadown ligger på 10. plass (tredje sisteplass) i den nordirske toppdivisjonen.

AC Milan 2-1 Genoa

AC Milan vant 2-1 hjemme mot Genoa, og økte med det sjansene sine til kvalifikasjon til Champions League.

Diogo Dalot startet på benken, men kom innpå på høyrebacken i det 62. minuttet av kampen, på stillingen 1-1.

Han var ikke involvert i 2-1-målet – et klønete Genoa-selvmål – og utmerket seg ellers ikke veldig i innhoppet.

Andre:

  • Teden Mengi gikk glipp av Derbys viktige kamp borte mot Blackburn, og det oppgjøret endte med 1-2-tap for Wayne Rooneys lag. Det blir en tøff kamp mot nedrykk for Derby, som bør heve seg kraftig på slutten.
  • Aliou Traoré har vært ute med skade i det siste, og var ikke involvert i Caens tap borte mot Troyes.
  • Lazio knuste Benevento 5-3 søndag – uten Andreas Pereira på banen.
  • Facundo Pellistri kom inn fra benken da Alaves tok tre viktige poeng mot Huesca med en 1-0-seier.
  • Tahith Chongs var ikke involvert mot Mouscron. Club Brugge vant 4-2.
  • Dinamo Zagreb er en mulig motstander i den kroatiske cupfinalen for Dylan Levitts Istra 1961. Søndag 19.05 spiller de mot hverandre i Zagreb i ligaen.
Powered by Labrador CMS