Newcastle United v Manchester United: U18 Premier League

United med comeback – så slo Newcastle tilbake

Etter nedturen i FA Youth Cup slo Uniteds U18-lag sist helg tilbake med en sterk 6-1-seier hjemme mot Stoke, etter scoringer av Alejandro Garnacho (x3), Isak Hansen-Aarøen, Omari Forson og Charlie McNeill.

Det ble etter hvert en målrik kamp borte mot Newcastle også for United, men dessverre gikk de fleste til hjemmelaget, som vant 3-2.

United kom tilbake fra to mål under til å utligne til 2-2 etter scoringer av Zidane Iqbal og Dillon Hoogewerf, men et sent vinnermål sørget for at det ble tre poeng til Newcastle.

Neil Ryans lag er fortsatt øverst på U18-tabellen, men nå er det bare to poeng ned til Manchester City, som har spilt én færre kamp enn United.

KAPTEIN FOR ANLEDNINGEN: Charlie Savage.

United-dominans og Newcastle-mål

Manchester United dominerte fullstendig i åpningsminuttene i Newcastle. Hjemmelaget fikk knapt være borti ballen de første fem minuttene, før de etter hadde litt mer å by på.

Uniteds første nesten-mål kom etter en Charlie Savage-volley som skiftet retning, og skapte trøbbel for keeper, og rett før 20 minutter var spilt hadde Charlie McNeill et skuddforsøk fra en litt vanskelig vinkel som Newcastle fikk avverget. Dillon Hoogewerf hadde også et skuddforsøk fra god posisjon, men det var Newcastle som tok ledelsen.

Joshua Scott ble spilt gjennom på venstresiden, og Marc Jurado klarte akkurat ikke å stoppe ham med taklingen sin, og Scott avsluttet med et godt skudd som Johan Guadagno i United-buret ikke klarte å stoppe.

Skadeproblemer for United

Noam Emeran spilte i denne kampen i en svært så uvant venstrebackposisjon, og franskmannen klarte seg OK der, uten å være en stor åpenbaring.

Noen minutter før pause hadde han en god defensiv inngripen da han blokkerte et Newcastle-skudd i siste liten, men Emeran ble liggende nede etter taklingen med det som så ut som en ankelskade.

United avsluttet førsteomgangen med ti mann, og da andreomgang startet var Emeran erstattet av Sam Murray. Med rundt 20 minutter igjen av kampen måtte for øvrig også Murray ut med skade.

MÅTTE UT MED SKADE: Noam Emeran.

Nytt Newcastle-mål – og redusering

United startet andreomgangen best også, men var rett og slett ikke i stand til å skape gode sjanser, og det var heller Newcastle som scoret sitt andre mål etter litt over en time.

Kyle Crossley ble spilt gjennom etter at Newcastle vant ballen rundt midtbanen, og Crossley satte ballen forbi Guadagno i United-målet.

Zidane Iqbal kom inn noen minutter senere, og i det 75. minutt kom reduseringen. Han fikk ballen i Newcastle-boksen, og vendte opp og fikk skutt ballen lavt ned i hjørnet av mål. Dermed var det håp igjen.

REDUSERTE: Innbytter Zidane Iqbal, som er tilbake etter et skadeopphold.

United-utligning og sent Newcastle-vinnermål

Håpet om tre poeng ble enda større da Dillon Hoogewerf på glimrende vis headet inn 2-2 etter et fint innlegg av Charlie McNeill, men dessverre gikk det ikke slik.

I stedet gikk Newcastle heller opp i 3-2 i det 89. minutt, etter at United hadde presset på for et vinnermål.

Det var litt tid igjen, for på grunn av skader var det lagt til en del tilleggstid, men United klarte ikke å slå tilbake på nytt, og det ble 3-2 til hjemmelaget.

MÅLSCORERNE: Dillon Hoogewerf og Zidane Iqbal etter førstnevntes utligning.

Newcastle United 3–2 (1-0) Manchester United

Newcastle United Academy
U18 Premier League

Mål: 1-0 Joshua Scott (37.), 2-0 Kyle Crossley (62.), 2-1 Zidane Iqbal (75.), 2-2 Dillon Hoogewerf (81.), 3-2 James Huntley (89.).

Manchester United: Johan Guadagno – Marc Jurado, Jack Kingdon, Rhys Bennett, Noam Emeran (Sam Murray, 46. (Kobbie Mainoo, 73.)) – Isak Hansen-Aarøen, Charlie Savage (C) – Dillon Hoogewerf, Omari Forson, Alejandro Garnacho (Zidane Iqbal, 65.) – Charlie McNeill.
Ubenyttede innbyttere: Radek Vitek, Dan Gore.

Liveoppdateringer:

1: Kampen er i gang. Litt forsinket start (det var forsinkelse allerede før de hadde ett minutts stillhet for prins Phillip).

4: Det er veldig tidlig å si, men United dominerer fullstendig her i åpningsminuttene. Skal ikke se bort fra at vi får et tidlig mål her.

10: United dominerer fortsatt, men Newcastle litt mer med. De ville nettopp ha et straffespark etter det som kan ha vært en hands av Rhys Bennett, men ingen enorme protester på den.

18: Newcastle-keeperen holder på å rote ballen inn i eget mål. Ballen kommer dalende ned til Charlie Savage (for anledningen kaptein siden Svidersky var i aksjon for U23-laget i går) rundt sekstenmeteren, og han dunker til, og ballen får en litt rar bane etter en retningsforandring, så det var ikke direkte enkelt for keeper der heller. Ble bare et hjørnespark av det, og der klarte ikke United å skape noe nevneverdig.

25: Hoogewerf kommer seg til skudd fra 17-18 meter, men treffer ikke mål denne gangen.

26: Plutselig blir ballen slått inn foran keeper, og United sover litt, men Johan Guadagno klarer å få avverget den heldigvis.

37: MÅL. Godt Newcastle-angrep, og Joshua Scott setter ballen i mål etter at Marc Jurado akkurat ikke klarer å stoppe ham med taklingen sin.

43: Noam Emeran får blokkert et Newcastle-skudd som kunne sendt United to mål under, men Emeran ligger nede med store smerter etterpå. Ser ut som om det er ankelen hans som er problemet. Kan neppe fortsette.

45+2: Fint United-spill (med ti mann for øyeblikket) ender med McNeill-avslutning som keeper må slå over. Hjørnesparket ender i ingenting.

45+4: Nå fikk Rhys Bennett en smell også. Får håpe ikke United må gjøre to bytter i pausen her!

PAUSE.

46: Andre omgang er i gang.

46: BYTTE: Sam Murray har som ventet erstattet Noam Emeran på venstrebacken etter Emeran-skaden. Murray har varmet opp med å spille i U16-kampen mot Newcastle på banen ved siden av.

54: United har startet også denne omgangen best, men har bare skapt nesten-sjanser.

55: Godt skuddforsøk fra Omari Forsons venstrefot, men skuddet går like utenfor Newcastles mål.

62: MÅL. Newcastle vinner ballen på midtbanen, og ballen spilles i bakrom, og Kyle Crossley setter ballen forbi Guadagno.

65: BYTTE: Zidane Iqbal erstatter Alejandro Garnacho.

71: Sam Murray, som altså kom inn for Noam Emeran på grunn av skade, ligger nå selv nede med en skade.

73: BYTTE: Kobbie Mainoo inn for Murray.

75: MÅL! Zidane Iqbal reduserer for United. Fin avslutning lavt i hjørnet etter bra United-spill.

81: MÅL! 2-2! Charlie McNeill slår inn, og Dillon Hoogewerf vinner hodeduellen på bakerste stolpe, og header i mål.

85: United dominerer fullstendig her nå, og jakter vinnermålet. Det kommer til å bli lagt til en del også på grunn av flere skader.

89: MÅL. 3-2 til Newcastle. Kommer seg rundt på venstresiden, og så scorer James Huntley for hjemmelaget.

SLUTT. Newcastle 3-2 Manchester United.