Donny

Van de Beek fikk debuten: – Kommer til å være sentral for oss

Publisert Sist oppdatert

Flere av våre utlånte spillere har vært i aksjon denne midtuken.

Her tar vi en titt på hvordan de har gjort det.

Newcastle 3-1 Everton

Donny van de Beek fikk Everton-debuten da han kom inn fra benken på St. James’ Park tirsdag kveld. Dessverre for de blåkledde fra Merseyside endte oppgjøret med 3-1-seier til Newcastle.

Uniteds utleide nederlender fikk 30 minutter pluss tillegg på banen, men klarte altså ikke å skaffe seieren for bortelaget.

Scoringer fra Ryan Fraser og Kieran Trippier, samt selvmål fra Jamaal Lascelles og Mason Holgate sørget til slutt for at kampen endte med 3-1 til «the Magpies».

Van de Beek kommer likevel relativt godt fra det i Liverpool Echos spillerbørs etter kampen. Midtbanespilleren får en sekser og tilbakemeldingen «solid nok debut», selv om han altså ikke klarte å inspirere sitt lag til bortepoeng.

Newcastle United v Everton - Premier League
DEBUTERTE: Donny van de Beek fikk en halvtime for Everton tirsdag.

Everton-manager Frank Lampard hinter etter oppgjøret om at Van de Beek kan vente seg mye mer spilletid i kampene som kommer.

– Donny kom inn i en vanskelig del av kampen, men han fikk oss til å spille litt bedre. Han kommer bare til å bli enda bedre, sier Lampard ifølge Manchester Evening News.

– At han ikke startet i dag handlet mer om prestasjonen vi leverte på lørdag (da Everton slo Brentford 4-1 i cupen, journ. anm.), men han kommer til å være sentral for oss ut sesongen.

Everton er nå på 16. plass i Premier League, tre poeng over nedrykksstreken.

Derby 3-1 Hull

Di’Shon Bernard har fått mye tillit i Hull denne sesongen, men tirsdag valgte den relativt ferske Tigers-manageren Shota Arveladze å sette stopperen på benken, der 21-åringen ble gjennom hele kampen.

Hvorvidt det hadde noen innvirkning på resultatet er selvfølgelig vanskelig å si, men Hull endte i alle fall opp med å tape for andre Championship-kamp på rad, mot Wayne Rooneys Derby.

Reading v Hull City - Sky Bet Championship
HENVIST TIL BENKEN: Di’Shon Bernard måtte finne seg i å tilbringe hele kampen mot Wayne Rooneys Derby på sidelinjen.

Tidligere United-gutt Tom Lawrence scoret ett av Derbys mål. Festy Ebosele plukket også med seg en nettkjenning, mens Rams-forsvarer Craig Forsyth satte ballen både i Hull-målet og i eget nett.

Rooney er på god vei til å utføre et aldri så lite mirakel med Derby denne sesongen. Til tross for 21 minuspoeng, et relativt begrenset mannskap og økonomiske problemer er de hvitkledde nå fire poeng fra å karre seg ut av nedrykkssumpa.

Doncaster 0-1 Ipswich

Som følge av en aldri så liten leggskade var ikke Ethan Galbraith med da Doncaster slo Sunderland lørdag og midtbanespilleren var heller ikke med da South Yorkshire-klubben gikk på hjemmetap mot Kieran McKennas Ipswich tirsdag.

Tar man i utgangspunkt i uttalelsene Rovers-sjef Gary McSheffrey har gitt til Doncaster Free Press, kan det dog tyde på at Galbraith snart er tilbake i aksjon.

Det kan komme godt med for et Doncaster-lag som ligger helt i bunnen av League One.

Både Ole Gunnar Solskjær og Michael Carrick var for øvrig på plass på Keepmoat for å observere sin gamle kollega og kamerat McKenna lede Ipswich. Sistnevnte kunne senere informere om at tilskuerduoen, som begge både har spilt for og trent United, har blitt supportere av «The Tractor Boys».

Mansfield 2-1 Colchester

Mansfield er – med Nathan Bishop mellom stengene – rett og slett ustoppelige om dagen og etter uavgjortkampen mot Harrogate Town forrige uke kom «Stags» tirsdag tilbake på vinnersporet igjen.

Mål fra Rhys Oates og Jordan Bowery sørget for at Alan Judges 2-1-scoring ikke ble mer enn et trøstemål.

Mansfield Town v Harrogate Town - Sky Bet League Two
SOLID: Nathan Bishop er del av et Mansfield-lag som gjør det godt om dagen.

Basert på kamprapporten til Mansfield and Ashfield Chad, kan det tyde på at Bishop ikke hadde altfor mye å foreta seg, men sisteskansen får likevel trøstende ord fra trener Nigel Clough etter at nullen røk.

– Jeg synes forsvarsfireren og Nathan Bishop fortjente å holde nullen i dag, sier han ifølge lokalavisen.

Mansfield har nå etablert seg som skikkelig opprykkskandidat. Den League One-givende tredjeplassen er bare tre poeng unna, samtidig som de for øyeblikket står på en playoffplass med fem poengs margin.

Scunthorpe 1-0 Walsall

Reece Devine har startet tre kamper på rad siden han kom til Walsall i januarvinduet, uten at det har hjulpet West Midlands-klubben til å få en slutt på tapsrekken de er inne i.

Tirsdag ble den forlenget til syv med bortetapet for tabelljumbo Scunthorpe United.

Onsdag melder klubben at trener Matt Taylor har fått sparken. Dermed må Uniteds utlånte venstreback snart overbevise en ny manager om at han fortjener spilletid på Bescot Stadium.

Andre:

Matej Kovar ble sittende på benken gjennom Burton Albions bortetap mot Portsmouth. «The Brewers» ligger plassert på en 14. plass i League One, med god klaring både til opprykksstriden og nedrykkessumpa.

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS