Play-off, nedrykk og overlevelse

DE UTLÅNTE: Drama i både topp og bunn for våre spillere.

Publisert Sist oppdatert

Noen har reist hjem, andre er fortsatt i utlånsklubbene sine. Denne helgen spilles siste serierunde i lavere divisjoner i England, og her er vår oppsummering av hvordan det utarter seg for våre spillere.

Aberdeen 0–3 Celtic

Celtic-poeng ville bety seriegull, og James Wilson fikk denne gangen tillit fra start for Aberdeen hjemme på Pittodrie.

Wilson kom seg til mange sjanser, enkelte av dem veldig store, men effektiviteten var ikke god.

I stedet var det Celtic som endte opp med å score målene, og til slutt ble det 3-0. Dermed vant Celtic sitt åttende seriegull på rad.

Charlton Athletic 4-0 Rochdale

Ethan Hamilton har vært en viktig bidragsyter til at vi beholdt Greater Manchester-klubben Rochdale på nivå tre.

I denne kampen var han nære ved ved noen anledninger, og han kunne også fort hatt målgivende, men Rochdale var egentlig aldri i nærheten mot Charlton, som smadret Rochdale 4-0.

Plymouth Argyle 3–2 Scunthorpe United

Cameron Borthwick-Jackson og Scunthorpe måtte vinne siste serierunde mot bunnrival Plymouth på Home Park, og selv da ville de ikke være sikret fornyet plass.

Det gikk ikke. Scunthorpe tapte 2-3 etter en dramatisk kamp, og rykket med det ned. Resultater andre steder gjorde at Scunthorpe tok med seg Plymouth ned til nivå fire.

Borthwick-Jackson spilte hele kampen for Scunthorpe, i det som var den siste kampen i hans utlån til Scunthorpe. Hvor veien går videre nå er ukjent: det er ingenting som tyder på at fremtiden hans er i United, etter flere utlån der han ikke har imponert.

Crawley Town 3-1 Tranmere Rovers

Tranmere hadde bittelitt å spille for (de kunne med poeng potensielt sikre seg hjemmekamp sist i play-off), men Crawley hadde lite annet enn ære å spille for.

Innimellom er det nok.

Matty Willock spilte så godt som hele kampen for Crawley (han ble byttet ut rett før slutt) da Crawley vant 3-1, og 1-0-målet kom som et resultat av et Willock-skudd som Tranmere-keeperen måtte gi retur på.

Macclesfield Town 1-1 Cambridge United

Situasjonen før siste runde var enkel nok: Macclesfield-poeng hjemme mot Cambridge ville være nok om det ikke skjedde et mirakel mellom Swindon og Notts County.

Cambridge tok ledelsen, og rapportene fra Swindon ble etter hvert noe skumle for Silkmen, men Macclesfield utlignet, og klarte med det å redde plassen – det ble en parentes at Notts County til slutt endte opp med å tape.

I ti minutter var uansett Macclesfield på vei tilbake til non-league, men det ble heller Notts County som måtte ned.

Kieran O’Hara stod som vanlig i mål for Macclesfield – det har han gjort på solid vis denne sesongen, i en sesong som i høst så ut til å være dømt til å ende med nedrykk.

 

Morecambe 1-1 Newport County

Regan Poole og Newport kom seg opp på den viktige sjuendeplassen i midtuka, og trengte en seier her for å være sikret en plass i årets play-off – men resultatene i andre kamper gjorde at uavgjort ville være nok.

Morecambe tok ledelsen, og Newport så ut til å ryke på målstreken, men noen minutter før slutt kom det viktige målet som reddet play-off – der skal de møte Mansfield Town for å kjempe om en plass i opprykksfinalen på Wembley.

Poole hadde spilt samtlige minutter for Newport etter at han kom dit på lån i vinter, men ble byttet ut med rundt et kvarter igjen da Newport skulle satse mer offensivt – etter å ha vært meget god i et imponerende Newport-forsvar, så ser det ikke ut til at han hadde sin beste dag her, men enda viktigere er det at han er i form når play-off-kampene starter.

Aston Villa 1-2 Norwich City

Kampen var betydningsløs for Aston Villa, og derfor sparte de flere spillere mot ligavinner Norwich, som vant kampen 2-1.

Axel Tuanzebe spilte uansett hele kampen for Aston Villa, og han skal ha spilt en ganske bra kamp. Lokalavisa gir ham karakteren 6.5 for innsatsen, og skriver at han stort sett var komfortabel selv mot god motstand, og med ny stopperpartner.

Nå skal Villa ut i play-off om opprykk til Premier League. Første play-off-kamp blir på hjemmebane mot WBA neste søndag.

Stoke City 2-2 Sheffield United

Dean Henderson spilte som vanlig hele kampen for Sheffield United da de avsluttet sesongen med uavgjort mot Stoke. Ifølge lokalavisa hadde han ikke mulighet til å redde noen av scoringene, og hadde ellers en fin redning i andreomgangen.

Nå håper Sheffield United-fansen at dette ikke var det siste de så av Henderson – de er lystne på å ha ham med seg i Premier League også.

Andre:

  • Tom Sang har knapt vært involvert for AFC Fylde, og var heller ikke det i play-off-semifinalen borte mot Solihull Moors. Den vant Fylde, som dermed skal spille opprykksfinale på Wembley.
  • Joel Pereira var ubenyttet reserve da Kortrijk vant 2-1 mot Waasland-Beveren lørdag kveld.
Powered by Labrador CMS