Henderson på vei mot opprykk – Hamilton reddet Rochdale

DE UTLÅNTE: Svært god dag for Dean Henderson og Ethan Hamilton.

Publisert Sist oppdatert

De av våre utlånte som er i de lavere engelske divisjonene spilte mandag nok en serierunde – bare noen dager siden forrige runde.

Her er oversikten over hvordan de gjorde det.

Hull City 0-3 Sheffield United

Før denne mandagsrunden visste vi at Sheffield United etter alt å dømme bare å vinne sine siste kamper for å rykke opp i Premier League, og første utfordring var Hull på bortebane.

Det viste seg å ikke bli noe problem. I tillegg fikk de hjelp.

Dean Henderson holdt nullen, mens Blades scoret tre mål allerede i førsteomgang, og de vant dermed komfortabelt på Humberside.

I tillegg tapte Leeds senere mot Brentford, og dermed har Sheffield United nå tre poeng (pluss soleklart bedre målforskjell) ned til Leeds. Dermed vil opprykket i realiteten være sikret om de vinner på hjemmebane mot Ipswich i neste runde.

Samtidig spilte Norwich uavgjort, og dermed er Henderson & co også bare tre poeng bak førsteplassen (og de har også litt bedre målforskjell).

Bristol Rovers 0-1 Rochdale

Ethan Hamilton har blitt benket en del i det siste, noe vi har skjønt heller lite av ut fra hva han har prestert (undertegnede har også sett to Rochdale-kamper live i april).

Her fikk han sjansen, og han svarte på tilliten med å score kampens eneste mål, i det 82. minutt av bortekampen mot Bristol Rovers.

Rochdale trenger desperat seiere for å unngå nedrykk, og her ser det ut til at de fikk seieren de trengte.

Nå er det fem poeng ned til nedrykksplass – og det er mange lag mellom Rochdale og streken. Alt tyder med andre ord på at Hamiltons scoring sørger for fornyet kontrakt for Greater Manchester-laget.

Charlton Athletic 4-0 Scunthorpe United

Cameron Borthwick-Jackson var endelig tilbake for Scunthorpe, og det gikk ikke særlig bra.

Scunthorpe falt etter hvert sammen, men vi kan foreløpig ikke se noe særlig som tyder på at det var vår manns feil.

Andre resultater gjør at Scunthorpe nå er under nedrykksstreken. Da er det i det minste godt for overlevelsessjansene at nedrykksklare Bradford kommer på besøk i neste kamp.

Macclesfield Town 0-0 Newport County

Det endte 0-0 i United-duellen på Moss Rose.

Kieran O’Hara stod i mål for Macclesfield, som kjemper en tapper kamp for å unngå nedrykk. Det ble uavgjort også for de to lagene på nedrykksplass, så det er status quo etter denne serierunden. O’Hara fikk et gult kort, og ser ut til å ha gjort noen gode redninger i andreomgangen av kampen.

Regan Poole spilte som vanlig hele kampen for Newport. Han ser ikke ut til å ha utmerket seg veldig verken positivt eller negativt. Resultatet gjør at Newport fortsatt har en mulighet på play-off.

Andre:

  • Axel Tuanzebe stod over med skade da Aston Villa slo Millwall.
  • Matty Willock var ikke involvert for Crawley mot Notts County.
  • Zak Dearnley var ikke involvert for Oldham mot Mansfield.
  • Tom Sang var som vanlig ikke involvert for AFC Fylde da de slo Salford City.
Powered by Labrador CMS