– En imponerende forestilling

DE UTLÅNTE: Axel Tuanzebe imponerte, mens Dean Henderson holdt nullen da Sheffield United tok viktig borteseier.

Publisert Sist oppdatert

United vant på overbevisende vis, og flere av de utlånte har også vært i aksjon denne helgen.

West Bromwich 2-2 Aston Villa

I en kamp som huskes av en sen, kontroversiell utligning, så kan i det minste Axel Tuanzebe si seg fornøyd med sin innsats.

Birmingham Mail gir ham karakteren 8, og skriver følgende:

– Kom seg ut av veldig mange trange situasjoner uten problemer, og sentret seg hele tiden ut av forsvar heller enn å bare klarere. Dominerende i lufta var han også. En imponerende forestilling.

Et sterkt bortepoeng, selv om det var nære å bli seier også, og det er all grunn til å tro at Villa kan blande seg inn i kampen om opprykk denne sesongen. Spesielt hvis Tuanzebe fortsetter slik.

Reading 0-2 Sheffield United

Paul Clement har fått sparken fra Reading, Uniteds motstander i tredje runde av FA-cupen, uten at det hjalp i hjemmekampen mot Sheffield United.

Dean Henderson stod som vanlig i Sheffield United-buret, og han var nok heller revansjesugen etter å ha gjort en sjelden tabbe forrige helg.

Han imponerte med måten han responderte etter tabben mot Leeds, ved å applaudere alle tribunene skikkelig, men det var på banen den viktigste responsen ville komme, og det endte med at han holdt nullen.

Han gjorde ting enkelt, men hadde lite å gjøre, og dermed fikk han «bare» karakteren 6 av lokalavisa.

Sheffield United leder nå an jakten på lederlagene Norwich (seks poeng foran) og Leeds (fem poeng foran).

Scunthorpe United 0-2 Gillingham

Scunthorpe gikk lørdag på sitt fjerde strake tap da Gillingham tok med seg alle tre poengene sørover igjen til Kent.

Cameron Borthwick-Jackson spilte hele kampen for hjemmelaget. Vi har foreløpig ikke så mye info om innsatsen hans, men før vi eventuelt kan by på det, så fant vi i det minste ut at han hadde en god sklitakling tidlig i kampen!

Scunthorpe har fortsatt fire poeng ned til nedrykksplass, men må skjerpe seg om det ikke skal bli en blytung kamp mot nedrykk – de ligger nå på plassen over nedrykksstreken.

Colchester United 1-0 Macclesfield Town

I midtuka ble det tap etter straffekonkurranse i EFL Trophy i det som var Sol Campbells første kamp som Macclesfield-manager, og her ble det et nytt tap.

Kieran O’Hara fikk igjen tillit i Macclesfield-buret, og han ser ut til å ha spilt en god kamp, selv om han lot seg overliste ved én anledning. Flere gode redninger nevnes av klubben selv, og han skal i tillegg på beste Manuel Neuer-vis ha vært langt ute for å heade fremover en ball i løpet av oppgjøret.

Avstanden opp til trygg grunn økte på grunn av Cheltenhams seier – det er nå seks poeng opp til Cambridge United, som nå er på den siste trygge plassen. Neste kamp hjemme mot Crawley bør altså vinnes.

Aberdeen 0-2 St. Johnstone

Aberdeen vant borte mot Rangers sist, men kom ned på jorda igjen her med 0-2-hjemmetap mot St. Johnstone.

James Wilson kom inn det siste kvarteret for Aberdeen, uten at det ser ut til at han var spesielt involvert.

Heart of Midlothian 1-0 Motherwell

Endelig vant Hearts igjen.

Det var knepent, men 1-0 er som kjent nok. Jambos beholdt dermed fjerdeplassen, og kontakten med lagene over.

Demetri Mitchell spilte hele kampen for Hearts, tilsynelatende i en vingbackrolle (som kanskje kler ham bedre enn enn en vanlig venstrebackrolle). At han fikk fullføre lover selvsagt godt, men det virker ikke på det vi har sett om kampen som om han hadde noen stor dag på jobb – for noen dager siden nevnte The Scotsman at Mitchell har vært en skuffelse denne sesongen, etter at signeringen ble ansett som et kupp etter at han imponerte slik der i fjor.

Livingston 3-1 St. Mirren

Et managerskifte tidlig i sesongen var dårlig nytt for Matty Willock, som gikk fra fast på laget til å havne mer i periferien.

Her startet han på benken, men en skade gjorde at han kom inn etter bare ti minutter av oppgjøret.

Vi har sjekket hva som skrives på et St. Mirren-forum om kampen, og de er ganske nådeløse mot Willocks innsats. Han skal ha vært svak.

Willock pådro seg for øvrig også et gult kort.

Ellers:

  • Timothy Fosu-Mensah har slitt i Fulham i det siste, men kunne uansett ikke være med i kampen mot United, siden det er United han er utlånt fra.
  • Vitória tapte 0-1 mot Benfica – med Joel Castro Pereira på benken hele kampen.
Powered by Labrador CMS