Banens beste for Palace

Wilson og Mitchell med sine første opptredener, tap i toppkamp for Henderson og god kamp av Fosu-Mensah.

Publisert Sist oppdatert

United spiller først mandag, men flere av våre utlånte har vært i aksjon allerede – med varierende hell.

Sheffield United 0-0 Sheffield Wednesday

James Wilson ble i midtuka klar for Sheffield United på en låneavtale ut sesongen, og hans debut kom i den største kampen av de alle (av fotballkamper som spilles i Sheffield), nemlig i Steel City-derbyet mot Sheffield Wednesday.

Sheffield United har mange gode spisser, og Wilson ble plassert på benken fra start (noe som også gjaldt de andre nysigneringene til Blades), men manager Chris Wilder fikk Wilson innpå i det 66. minutt da målene uteble.

Det gjorde de dessverre med Wilson på banen også, mot uglene som forsvarte seg med nebb og klør etter å ha fått kaptein Loovens utvist.

SHEFFIELD: Det ikke alle vet er at kampene mellom Sheffield United og Sheffield Wednesday er så intense at temperatuen i Sheffield stiger nok til at dette egentlig er passende mengde klær.

Wilson hadde en fin vending og et påfølgende hardt skudd fra distanse, men det var dessverre ikke velplassert nok til å bli et matchvinnende skudd. På overtid kunne Wilson fått en stor sjanse, men en lagkamerat forandret retning på et innlegg, og det nådde aldri vår mann.

Det ble 0-0 på Bramall Lane i derbyet, og neste sjanse for Wilson nå blir borte mot Norwich neste lørdag.

FYRER AV: James Wilson.

Heart of Midlothian 0-5 Nürnberg

Den skotske ligaen har en liten vinterpause, og Demetri Mitchells første opptreden i Hearts-drakta ble dermed i en treningskamp mot tyske Nürnberg i Spania.

Det endte med braktap, uten at vi skal skylde på Mitchell for det. Ett av målene blir riktignok beskrevet at det kom etter et innlegg fra høyre, og han virker ikke å ha gjort det spesielt godt defensivt generelt – men akkurat det var han åpenbart ikke alene om her! Offensivt skal han derimot ha gjort det godt.

Han fikk 60 minutter på banen i en kamp der Hearts byttet ut åtte spillere i pausen (på stillingen 0-4).

DEMI DEBUTERTE: Det ble tap, men Mitchell fikk i alle fall vist litt av sine offensive kvaliteter.

Crystal Palace 1-0 Burnley

Timothy Fosu-Mensah spilte hele kampen da Crystal Palace vant 1-0 hjemme mot Burnley.

Fosu-Mensah skal ha hatt en god kamp, og ble belønnet med karakteren 7 av lokalavisa Croydon Advertiser.

De skriver at han var god både offensivt og defensivt, og at han i tillegg hadde noen brukbare innlegg (og burde endt kampen med en målgivende pasning). Han omtales av flere som banens bestemann, og nederlenderen har statistikken på sin side.

Blackburn Rovers 3-1 Shrewsbury Town

Toppkamp på tredje nivå. Dean Hendersons Shrewsbury ligger overraskende nok på opprykksplass, mens Blackburn er hovedutfordreren som kommer jagende bakfra.

Blackburn tok ledelsen med et herlig frispark som Henderson så vidt fikk en finger på uten å kunne hindre mål. Salop utlignet, men Blackburn scoret ytterligere to og gikk opp i 3-1, og med det hadde Henderson for første gang sluppet inn tre mål.

Det tredje målet var på et straffespark Henderson laget. Blackburn-fan Eirik Aase mente den så litt billig ut, og kunne også fortelle at Henderson havnet i konflikt med noen av hans medsupportere etter at det ble kastet ting mot målvakten.

I et stort intervju i The Times ble for øvrig Henderson nevnt av Joe Hart da landslagsmålvakten ramset opp engelske målvakter som gjør det bra for tiden:

– Jeg spilte mot Shrewsburys Dean Henderson [i FA-cupen], og han har knapt sluppet inn et mål denne sesongen.

Bradford City 1-2 Northampton Town

Northampton har sett bedre ut i det siste, og Regan Poole har vært en del av det.

Waliseren spilte på ny hele kampen da Cobblers tok en sterk borteseier i Bradford.

Poole ble kåret til banens beste i Northamptons seier sist helg (tweet under), men var denne gangen ikke en av de fire som ble nominert.

Nottingham Forest 0-1 Aston Villa

Aston Villa vant i det som var Aitor Karankas debut som Forest-manager.

Ett mål var nok, for United-lånesoldat Sam Johnstone holdt nullen bakerst for Villa.

Steve Bruces mannskap er med det oppe på 4. plass på tabellen, og fremstår som kanskje den aller største utfordreren til Uniteds cupmotstander Derby.

Johnstone får ros på sosiale medier etter oppgjøret:

Ellers:

  • Det var ingen Cameron Borthwick-Jackson å se verken på banen eller benken i Leeds’ bortekamp mot Ipswich.
  • Andreas Pereira var for en gangs skyld ikke i Valencias kamptropp da de lørdag kveld spilte mot Deportivo. Han spilte godt sist, så det er nok enten snakk om hvile eller en skade – det er vanskelig å se for seg at han har blitt vraket.
  • Matty Willock og Utrecht har fremdeles vinterpause.
Powered by Labrador CMS