Ryktesaker, uke 10

Erstattes Van Persie med denne uruguayanske målkongen, og kommer nok en Arsenal-kaptein til Old Trafford?

Publisert Sist oppdatert

United.no samler ryktene i én sak, slik at dere som elsker dem lett kan finne frem mens resten enkelt kan holde seg unna.

Les også forrige ukes rykter

Søndag 9. mars

12.00: Har du hørt navnet Dimitri Oberlin Mfomo før? Det har ikke vi heller, men 16-åringen som er et av Europas største talenter skal ha valgt å følge drømmen i United, skriver Sunday People. Den offensive midtbanespilleren kommer i så fall for en lav kompensasjon fra FC Zürich. Les saken (og se bilde) her!

11.10: Ikke akkurat overgangsrelatert, men fortsatt rykter. United og Nike skal ifølge Sunday Mirror være enige om en ny rekordavtale verdt 600 millioner pund. Den nåværende avtalen på 23,5 millioner pund per år går ut neste år. Med 60 millioner i året over en tiårsperiode vil United i så fall tjene nesten dobbelt så mye som Real Madrid som per dags dato har den beste avtalen i klassen med Adidas. Les saken her!

11.05: Både United og Liverpool skal ha sendt sine speidere på oppdrag til Tyskland hvor Hoffenheims Roberto Firmino skal ha blitt studert, skriver Sunday People. Den 22-årige brasilianeren spiller offensiv midtbane og følges visstnok også av Inter Milan. Les saken her!

11.00: Er Luke Shaw og Adam Lallana verdt 40 millioner pund? Ifølge Daily Mail vil United prøve seg på et pakkekjøp i Southampton.

10.55: Denne er ikke verdt mer enn to linjer, men Daily Mail mener at Danny Welbeck kan vrakes til Brasil-VM, og at spissen med ni mål på 18 kamper muligens selges når United skal rydde i stallen i sommer.

09.00: Spørsmålet om hvem som skal erstatte Nemanja Vidic har blitt en gjenganger i spalten vår etter at serberen annonserte sin avskjed. Ifølge The Sun vurderer klubben mulighetene for å hente Arsenal-kaptein Thomas Vermaelen som visstnok er på vei bort fra Emirates. Nå skal det imidlertid sies at Arsene Wenger tidligere har uttalt at han aldri vil gå med på å selge en spiller til United igjen etter salget av Van Persie i 2012. Les saken her! (krever innlogging)

08.55: Endelig en spiller som vil bli! At det er hakkekyllingen Tom Cleverley det er snakk om gir vel likevel ikke kritikerne vann i munnen. Det har blitt satt spørsmålstegn, for å si det mildt, til uttaket av formsvake Cleverley til det engelske landslaget, men Moyes skal uansett ønske å beholde 24-åringen. Daily Mail mener at midtbanespilleren vil tilbys en ny femårskontrakt med en ukelønn på 60,000 pund. Cleverleys nåværende kontrakt går ut i 2015. Les saken her!

08.50: I dag er det visst bare spillere som skal bort… Juan Mata og Adnan Januzaj har ikke gjort livet lettere for Shinji Kagawa, og United-karrieren er med all sannsynlighet over for japaneren kommende sommer. En retur til Dortmund har virket mest aktuelt, men nå skal visstnok Roma være interessert i playmakeren, mener nettstedet Football Direct News. Den italienske klubben forventer nemlig at Miralem Pjanic forsvinner til PSG og ser for seg Kagawa som en mulig erstatter. Les saken her!

08.40: En annen spiss som også kan være på vei bort er Javier Hernandez som stadig sliter med lite spilletid. Nå skal Inter Milan ha kontaktet mexicanerens far som også er hans agent, skriver Sunday People. Kjøpesummen skal ligge på 12 millioner pund, selv om United egentlig ønsker seg 15 millioner for goalgetteren som igjen kan bli lagkameraten med Nemanja Vidic. Kontrakten til Hernandez går ut i 2016 og Valencia er også fortsatt interessert. Les saken her!

08.35: Dagens ryktebørs preges av en viss nederlender som ryktes å ønske seg bort fra Old Trafford. Ifølge Sunday Mirror skal David Moyes være villig til å gi slipp på Robin van Persie dersom klubben lykkes i å sikre en erstatter i Edinson Cavani. Pris? 58 millioner pund. Både Van Persie og Moyes har selv avkreftet at de to har problemer med hverandre, men angriperens reaksjon da han ble byttet ut mot WBA lørdag gir ytterligere ammunisjon til ryktemakerene. Samme avis skriver også at Van Persie vil ofre en lojalitetsbonusen på ti millioner pund han mottar om han blir i United kontrakttiden ut, for å reise til klubben han vraket i 2012, Juventus, eller gamleklubben Arsenal. Les sakene HER og HER.

Lørdag 8. mars

09.35: Vage rapporter fra Italia går ut på at Philippe Mexes kan være mannen som erstatter Nemanja Vidic. Tutto Mercato Web hevder at den franske midtstopperen ikke er med i Clarence Seedorfs fremtidsplaner i Milan. Er du stødig i italiensk kan du lese saken her!

09.30: Dårlig nytt! Det har tidligere vært nevnt her at United skal være interessert i Thiagos bror Rafinha Alcântara. Nå har imidlertid Barcelona-sjef Tata Martino sagt at unggutten har en fremtid i Katalonia etter at han har imponert for Celta Vigo på utlån. Les saken her!

08.20: Ikke altfor mange United-relaterte rykter denne lørdagsmorgenen, men franske L’Equipe mener å ha snakket med en United-speider som har uttalt seg om Antoine Griezmann. Den franske 22-åringen har scoret like mange mål som Lionel Messi i La Liga for Real Sociedad i år, og ifølge denne speideren ville vingen vært en god forsterkning for David Moyes. Les saken her!

Fredag 7. mars

22:05: Javier Hernandez skal i følge den italienske siden Sportmediaset være nær en overgang til Inter. Blir han den andre United-spilleren som forlater United til fordel for Inter i sommer? Du kan lese hele saken på italiensk her.

20:54: Det er lite troverdige rykter å lese om dagen, her er enda et som må taes med en klype salt: Manchester United skal være nære å signere Marek Hamsik for £25 millioner. Det er miusoccer.com som melder dette.

20:43: Bloggen mufclatest.com har i dag publisert noen Federico Macheda-sitater der han sier at han ikke tror han blir å fortsette karrieren sin i Manchester United. Kontrakten hans går ut etter sesongen og han tror ikke denne blir forlenget. Du kan lese hele saken og alle sitatene her.

07.50: Manchester United skal være villig til å gjøre Southamptons Luke Shaw til Premier Leagues best betalte tenåring, skriver Daily Star. Den 18 år gamle backen, som onsdag fikk sin landslagsdebut for England vil, ifølge den ikke alltid like pålitetelige kilden, bli tilbudt en ukelønn på småpene £75.000 dersom han velger å skrive  under for United til sommeren. Dette skal være £15.000 mer enn hva ligaens to best betalte tenåringer – Adnan Januzaj og Arsenals Alex Oxlade-Chamberlain – håver inn i øyeblikket. Les saken her.

07.45: Så er Real Sociedads franske angriper Antoin Griezmann tilbake i ryktespaltene – i The Mirror denne gang. Det skjer etter at David Moyes onsdag var i Paris hvor han blant annet fikk se Griezmann debutere da Frankrike vant 2-0 over Robin van Persie og Nederland. Les mer her.

Torsdag 6. mars

18.00: Patrice Evra har over en lengre periode vært en av Manchester Uniteds mest betrodde spillere, og har nærmest hatt klippekort på venstrebacken i flere sesonger. I mai fyller imidlertid den franske venstrebacken 33 år, og dette har ført til spekulasjoner om at Evras United-karrière nærmer seg slutten.

Følgelig kobles andre venstrebacker til United. Nå skriver Daily Mail at David Moyes og co skal være interesserte i å hente Valencias Juan Bernat til klubben. Bernat er en omskolert venstrekant som har imponert på venstrebacken til Valencia, og er i ferd med å true Jordi Alba og Alberto Moreno om venstrebackplassen i sommerens fotball-VM. Les mer her.

12.25: Blir Shinji Kagawa lagkamerat med Nemanja Vidic i Inter Milan? Som The Guardian skriver, må rykter fra italienske Tuttosport tas med en stor klype salt, men det påstås i alle fall at Milano-klubben ønsker seg Uniteds japaner. Les mer her.

10.30: Chelsea neste for Robin van Persie? Ifølge italienske Tuttosport vil i hvert fall londonerne være interessert dersom United skulle bestemme seg for å selge ham til sommeren. Kilden legger til at også Juventus og Monaco er ute etter å sikre seg 30-åringen. Les mer her.

10.20: Det ramler stadig vekk inn nye navn på ryktebørsen rundt Manchester United. Ifølge The Express har David Moyes nå skiftet fokus fra Juventus’ italienske landslagsstopper Angelo Ogbonna til AC Milans Mattia De SciglioLes mer her.

10.00: Daily Star hevder at Manchester United og Tottenham følger nøye med på Parma-stopperen Gabriel Paletta. Den argentinsk-fødte tidligere Liverpool-spilleren skal ha imponert stort denne sesongen, og fikk i går sin landslagsdebut da Italia tapte 0-1 mot Spania i Madrid. Les mer her.

09.20: Atletico Madrid-vingen Arda Turans agent, Ahmet Bulut, skal ha bekreftet at det foreligger et bud fra en Premier League-klubb. Hvilken, sies det ingenting om, men det er en kjent sak at Manchester United er interessert i den 27 år gamle tyrkeren. Det har også vært spekulert i at klubben kan være villig til å by £15 millioner for ham. Les mer her.

08.00: Daily Star skriver i en såkalt «Exclusive» at Wayne Rooney kan komme til å overta kapteinsbindet fra Nemanja Vidic allerede i løpet av sesonginnspurten.
Manager Moyes  har riktignok uttalt tidligere at Vidic ville beholde sin posisjon som lagets kaptein ut sesongen, men dette synet kan ha endret seg etter at det i går ble bekreftet at serberen har skrevet under for Internazionale. Ifølge Daily Star uttaler en «United-kilde» at: «Manageren vil utnevne Rooney til ny kaptein, og det kan komme til å skje før vi aner det». Les mer her.

Onsdag 5. mars

14.30: Cagliaris 27 år gamle midtstopper Davide Astori blir igjen knyttet til en mulig overgang til Manchester United. Italienerens navn ble første gang trukket frem i fjor sommer, og dukket opp på nye ved et par anledninger i januar. Hvorvidt det nå er snakk om ferske signaler, eller om Metro bare tygger på gammel skrå, er ikke godt å si.

07.50: Er David Moyes i ferd med å miste tålmodigheten med Robin van Persie? Vel, MailOnline mener å vite at så er tilfelle. Avisen skriver at manageren skal ha gitt uttrykk for dette under private samtaler i den senere tid. Moyes skal være bekymret over Van Persies ustabile form og negative kroppspråk.
En United-kilde uttalte for kort tid siden at RvP ikke vil bli solgt i sommer, men som MailOnline påpeker, er dette et spørsmål det blir opp til manageren å ta stilling til. Les saken her.

Tirsdag 4. mars

21.30: Ifølge Daily Mail vil David Moyes forsterke med opp mot åtte nye spillere i sommer! I så fall må selvsagt noen ut også, og det vil bli en svært travel sommer for Moyes & United.

At det er VM gjør det hele mer komplisert å få gjennomført alle overgangene, og det kan bli en tynn tropp United tar med seg til USA i sommer siden det er lite sannsynlig at alle VM-spillerne blir med dit. At Europa League-kvalifisering i tillegg kan bli en faktor kan gi logistikkproblemer for United.

Åtte innkjøp ville, selv i en sommer uten slike ytre faktorer, uansett gjort det til en hektisk sommer. Les mer hos Daily Mail.

21.20: Miralem Pjanic har blitt koblet til United, men Roma-manager Rudi Garcia har ifølge GiveMeSport (som referer fra italienske Gazzetta dello Sport) uttalt at bosnieren vil forlenge kontrakten med Roma. Les mer.

20.50: Daily Star bommer med mye, men kanskje de treffer når de melder at Michael Keane kan komme til å gå på lån til Blackburn Rovers? Det har vært rykter om det en stund, og Blackburn har en liten midtstopperkrise på grunn av spillersalg og skader.

Oppholdet i Derby ble ingen suksess for Keane fordi midtstopperduoen Keogh/Buxton fungerte så godt der, men Keane viste i Leicester i fjor at han absolutt kan være en nyttig mann for lag på øvre halvdel av nivå to.

Bolton banket Blackburn 4-0 sist, og kommende helg er det erkerival Burnley som kommer på besøk til Ewood Park. Kanskje Keane er på plass da…? Les mer.

20.30: Tippeselskaper er ikke akkurat den beste nyhetskilden (siden de først og fremst vil ha folk til å bruke penger), men United er favoritt til å sikre seg Luke Shaw hos blant annet Paddy Power og SkyBet. Chelsea er mange journalisters favoritt til denne drakampen, blant annet basert på det at Shaw er Chelsea-fan, men tippeselskapene ser ut til å holde United som favoritt.

En sjekk hos Oddschecker, som i dette tilfellet ser på oddsen fra SkyBet og BetVictor kombinert, viser at United er favoritt fremfor Chelsea, før Liverpool og City følger etter det. Men igjen: Dette må tas med en klype med salt. Eller to.

19.31: United har blitt koblet til Alessio Cerci tidligere, og Talksport gjentar i dag at Torino-spilleren er et av alternativene for David Moyes kommende sommer. Men utviklingen i saken er at Torinos byrival, Juventus, ifølge rapporter i Italia fort kan snappe ham opp i stedet for.

Det er selvsagt mulig at Torino heller vil sende Cerci ut av byen, men gapet i styrke mellom lagene er såpass stort at Juventus nok kan sikre seg Cerci om det stemmer at de ønsker det. Cerci er ikke et navn som har blitt nevnt mye i forbindelse med United i engelske medier.

Italieneren kan spille både på kant og som spiss. Les mer.

19.22: Det er vel neppe en spiss United trenger mest akkurat , men spekulasjonene rundt Robin van Persies fremtid gjør likevel at det ikke kommer som noen stor overraskelse at det blir spekulasjoner helt på topp også.

Daily Mirror melder at United ønsker å hente Edinson Cavani til klubben, og baserer det tilsynelatende på en sak fra tyske Bild der den tyske avisen skriver at United ønsker å hente Matthias GinterToni Kroos og nettopp Cavani.

Daily Mirror selv virker å ha lite nytt (om noe i det hele tatt) om saken, og saken er ikke skrevet av en av de journalistene i avisen som tradisjonelt har best kilder innad i klubben. Ifølge Daily Mail var Uniteds speiderteam representert på tribunen da Cavani gjorde comeback etter skade for PSG denne helgen, som nevnt i denne spalten mandag.

17.15: Midtbanespillere, midtbanespillere, midtbanespillere – dette er hva ryktespalten vanligvis dreier seg om. Tirsdagens utgave er intet unntak, og nå følger rykter om Alex Song etter ryktene om Kroos og Gundogan tidligere samme dag. Det har lenge blitt påstått at Manchester United er interesserte i den defensive midtbanespilleren, som sliter med å få spilletid i Spania.

Nå hevder fichajes.net, et av Spanias største nettsteder om overgangsnyheter, at Barcelona vil tillate kameruneren å forlate klubben for en lavere pris enn hva de kjøpte ham for. Song kostet 16 millioner pund da han kom fra Arsenal i 2012.

12.00: Bayern München har meldt seg på i kampen også om Ilkay Gïndogan. Det rapporteres fra Tyskland at Bayern skal ha hatt innledende samtaler med spilleren som også Real Madrid og United skal være interessert i. Kan det være fordi de forventer et salg av Toni Kroos?

07.45: Mer Toni Kroos. Mandag ble det klart at han drøyer med å ta en avgjørelse om en eventuell ny kontrakt i Bayern eller andre steder. Tirsdag skriver Daily Express at midtbanespilleren har diskutert et klubbskifte med broren sin, Felix, som spiller i Werder Bremen. – Ja, vi har diskutert det. United har vært drømmen min siden jeg var liten, men jeg gir ham ikke noen råd. Han kommer til å ta den rette avgjørelsen selv, men det finnes verre problemstillinger å ha, sier broren. Så kan vi bare håpe broren har fortalt Toni en masse, masse positivt om vår fantastiske klubb.

Mandag 3. mars

21.30: Vi nevnte tidligere at tyske Matthias Ginter er aktuell for en sommerovergang til Manchester United. Det har midtstopperen fått med seg, og uttalt følgende:

– Om det stemmer, er jeg selvsagt beæret og glad, uttalte Ginter, og la til:

– På den annen side, det er lenge til sommeren.

19.05: Daily Mail har mer om United-speiding. Speidere var på Portos bortekamp mot Vitória Guimarães (den infoen er nok ganske pålitelig, for i Portugal er det ikke så komplisert å få info om hvilke speidere som er til stede!), og det er kanskje mulig å anta at Eliaquim Mangala er den Porto-spilleren interessen er størst for.

Mangala spilte ikke, men Daily Mail skriver videre at Danilo og Alex Sandro (som spilte på hver sin back) ble sett på.

I Italia hadde United speidere på Roma-Inter (som nevnt i forrige ukes ryktespalte), der Mehdi Benatia (som det blir trodd var spilleren United så på) imponerte i 0-0-oppgjøret.

United hadde også, fortsatt ifølge Daily Mail, speidere på PSG-kamp (der Edinson Cavani gjorde comeback etter skade) og på Ludogorets-Pirin Gotse Delchev i Bulgaria, der Kenny Moyes (bror av David) skal ha sett på den slovenske spissen Roman Bezjak. Men han skal ikke regnes for å være på Uniteds nivå til tross for god form, så det er vel nokså usannsynlig at det skjer noe der.

18.52: Det ble i forrige ukes ryktespalte nevnt at David Moyes var i Tyskland fredag kveld, og at han så Matthias Ginter og Freiburg i aksjon på bortebane mot Hertha Berlin.

Siden han først var i Tyskland er det kanskje ingen stor overraskelse at det blir meldt av Daily Mail at han også fikk med seg Bayern Münchens smadring av Schalke 04 heller, med tanke på alle ryktene om Toni Kroos, og Kroos skal ha vært svært god.

Ifølge Calciomercato skal for øvrig Juventus ha kastet seg inn i kampen om Kroos også, men det er vel heller diskutabelt hvor pålitelig kilde det er.

13.50: Det er et rykte som fremstår som så usannsynlig at det neppe er verdt trykksverten, men vi tar det med likevel. Nettstedet Footballdirectnews melder at David Moyes kan bli erstattet med Marcelo Bielsa. Argentineren imponerte riktignok mange med underholdende fotball som Atletic Bilbao-sjef, men er en tur til Old Trafford på trappene? Tja…

12.35: Daily Mail hevder i dag at United skal være favoritter til å sikre seg både William Carvalho og Carlos Mane. Førstnevnte skal ha, som vi har rapportert her på United.no tidligere, en klausul på 37,5 millioner pund, mens Mane ventelig vil koste rundt 20 millioner pund. Carvalho har forresten vært en gjenganger i ryktespalten, og vil nok forbli det en stund til.

08.00: David Moyes skal, i likhet med de fleste av oss, ha latt seg imponere kraftig av Evertons solide forsvarer Seamus Coleman denne sesongen. Det har linket Coleman til United en rekke ganger, men nå skriver gratisavisen Metro at Uniteds pressede manager skal ha mistet noe av interessen. Grunnen skal være at man på Old Trafford frykter at Coleman vil bli for dyr ,og United har derfor rettet blikket mot Columbianske Santiago Arias som spiller for PSV. Som United.no skrev i går, bragte Daily Mirror søndag de samme ryktene om Arias.

Powered by Labrador CMS