– Gi gass, Moyes

Tidligere United-spiller David Sadler mener David Moyes bør stille med et sterkt mannskap mot Stoke.

Publisert Sist oppdatert

– Vil holde ulvene unna

Sadler mener, i likhet med Ferguson, at det vil være en stor prestasjon av Moyes å lede United til en Wembley-finale i sin første sesong i sjefsstolen på Old Trafford.

– En kan ikke unngå å tenke at et trofè vil være viktig for å holde ulvene (kritikerne red. anm.) på en armlengdes avstand etter en vanskelig start i ligaen. Moyes har tatt over en enorm jobb i United. Han har tatt over fra den største manageren gjennom alle tider, en mann som vant alt. Nettopp derfor vil det være imponerende om han kan vinne en turnering allerede denne sesongen, skriver Sadler.

Sir Alex Ferguson brukte ofte ligacupen til å gi unge spillere en etterlengtet sjanse på førstelaget, men Sadler viser til at ligacupen var viktig i Fergusons tidlige år på Old Trafford.

– I 1992 ble ligacupen et viktig trofë for Ferguson på vei mot ligatittelen året etter. Selv om Ferguson har brukt hele stallen og gitt unge spillere en verdifull mulighet, har han også stilt med sterke lag når han har ment det var nødvendig. På samme måte kan turneringen være veldig viktig for Moyes nå, skriver Sadler videre.

Må bli kjent med laget

– Sir Alex Ferguson brukte ofte ligacupen til å teste ut nye kombinasjoner, mens David Moyes har den utfordringen i alle turneringene United er med i denne sesongen. Han lærer fremdeles spillerne sine å kjenne, skriver Sadler.

Den tidligere United-kjempen var en del av Sir Matt Busbys lag som gikk til topps i Europacupen for serievinnere i 1968. Han tror David Moyes vil leve trygt selv om United ikke skulle bli blant de fire beste lagene denne sesongen.

– Moyes vil få støtte fra de rette personene, og han vil få tid. Men det er ingen tvil om at det vil hjelpe ham enormt om han skulle vinne et trofè allerede denne sesongen, skriver Sadler.

Powered by Labrador CMS