Ryktesaker, uke 3

Planlegger Mourinho totalt Atletico-raid?

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter

Søndag 22. januar:

11.00: Skal United raide Atletico fullstendig? De røde djevlene kobles til nesten hele stallen til den spanske toppklubben, som foreløpig ikke har levert på samme nivå denne sesongen som de siste årene. Denne gangen er det Yannick Ferreira Carrasco som visstnok skal ha fanget Uniteds interesse, melder Manchester Evening News, som siterer «rapporter».

United skal sågar ha lagt inn bud på vingen, som har en utkjøsklausul på svimlende 86 millioner pund. Det er uklart om budet skal være på 86 millioner eller om det er lavere.

Belgieren har vært tidvis eminent for Atletico, og står med 10 scoringer og tre målgivende pasninger på 26 kamper i alle turneringer.

10.30: Benfica-back Nelson Semedo er tilbake i ryktespalten, og United skal altså angivelig fortsatt jakte høyreback tross Valencias gode spill og rotasjonen på venstrebacken. Også Chelsea skal være interessert i den lynhurtige portugiseren, som får en prislapp på 34 millioner pund, melder portugisiske A Bola.

gettyimages-593253112

United skal ifølge Goal.com også være interessert i Semedos lagkamareat Goncalo Guedes, en svært talentfull ving som kan bekle begge flankene og hylle som «Den nye Cristiano Ronaldo»… Dette til tross for at Mourinho flere ganger har gjentatt at United er god (nesten for godt) forspent i disse posisjonene.

10.00: Griezmann-ryktene stopper ikke, og i likhet med de fleste andre ryktene som har kommet så langt i januar dreier det seg enten om spillere som er på vei ut eller spillere som kommer i sommer. Daily Mirror skriver at Atletico-angriperen skal være lovet draktnummer syv dersom han kommer til United, et nummer han overtar etter Memphis Depay.

girez7

Overgangssummen det snakkes om denne gangen er 70 millioner pund, for en spiller Mirror hevder er «United-fan fra barnsben av», uten at vi dessverre kan bekrefte at dette stemmer. Vi er ikke i tvil om Mourinhos interesse for Griezmann, og vi er ikke i tvil om at United er villige til å punge ut hva enn det måtte koste for franskmannen. Så er det store spørsmålet om han er interessert i å komme.

Lørdag 21. januar:

11.20: Nå skal Atletico Madrid-president Enrique Cerezo ha sagt at Antoine Griezmann ikke er til salgs – ennå.

– Vi har mange tilbud. Jeg vet ikke hva som vil skje med Manchester untieds interesse, men det jeg kan si er at Griezmann kommer til å spille for Atletico i lang tid fremover, sier han ifølge The Mirror.

11.20: AC Milans målvakt Gianluigi Donnarumma linkes ifølge Manchester Evening News av italienske Corriere dello Sport til både Manchester United og Chelsea. 17-åringen skal være nære ved å signere en ny kontrakt med Milano-klubben, men både United og Chelsea ønsker ham som en erstatter for henholdsvis David De Gea og Thibaut Courtois på lang sikt. Les mer her.

Fredag 20. januar:

11.00: Ashley Young har ingen planer om å reise til Kina, melder Manchester Evening News. Flere Premier League-lag, bla.a. Everton, Watford, Swansea og WBA, skal også være interessert i ham, men uansett hva som skjer: 31-åringen vil i alle fall ikke ta med seg familien til østen.

10.00: Sport Witness påpeker nå at argentinske Olé har skrevet at David de Gea kommer til å forlate United til sommeren. Dette nevnes ganske så skråsikkert i en sak om Sergio Romero, hvor han kobles til et utlån til Bocca Juniors før han dermed kan dra tilbake til Manchester for å kjempe om førstekeeper-plassen – uten konkurranse fra De Gea…..uten at vi nødvendigvis tror på dette før vi ser det fra helt andre kilder.

07.30: Siste nytt om Memphis Depays forventede salg til franske Lyon kan du lese om her.

Torsdag 19. januar:

20.05: The Telegraph-saken handler imidlertid mest om at United jobber videre i et forsøk på å sikre seg Antoine Griezmann til sommeren. Klubben skal være villig til å betale utkjøps-klausulen på 100 millioner euro (86 mill. pund).

20.00: The Telegraphs United-journalist, James Ducker, skriver at Bastian Schweinsteigers representater er i samtaler med MLS-klubber, selv om Mourinho har sagt at han lever fint med å ha tyskeren i troppen ut sesongen. MLS-sesongen starter imidlertid først i mars, så det er ikke noe stort hastverk med å få gjort den avtalen nå, så lenge den eventuelt gjøres før januar-vinduet stenges.

18.30: The Sun meldte tidligere i uka at Ashley Young kunne dra til Kina, og nå melder Daily Mirror det samme. Klubben Shandong Luneng skal være villig til å gi 31-åringen en kontrakt verdt 16 millioner pund over tre år. United kan få cirka 10 millioner pund for overgangen, for en Young som skal være noe frustrert over lite spilletid. Young har imidlertid nok til pålegg på brødskiva også i Manchester. Han tjener 120.000 pund i uka i United, og har halvannet år (pluss en) igjen av kontrakten.

17.00: Angående Antoine Griezmann og Uniteds påståtte interesse i å kjøpe ham til sommeren: Atletico-trener Diego Simeone har uttalt at de ikke nødvendigvis vil sette seg på bakbeina for alltid med tanke på å la ham gå, men nå har klubbens president uttalt at «Griezmann vil være her hos oss i mange år»….så skjønner alle selvsagt at sånne uttalelser er taktikk, og at sånt fort kan snu seg hvis rett mengde med penger legges på bordet. Griezmanns kontrakt med Atletico løper til 2021.

12.50: Ole Gunnar Solskjær har vært en av de aktuelle kandidatene til å overta det norske landslaget, men nå sier den tidligere United-spissen nei til NFF. – Vi har lagt planer for sesongen her, hentet inn trenere og spillere, og gitt dem mitt ord på at jeg blir i Molde. Og da blir jeg her, sier Solskjær til NRK.

07.55: Jose Mourinho skal ha rettet blikket mot sin landsmann Bernardo Silva som til daglig spiller for den franske serielederen Monaco. Det er The Sun som bringer nyheten og avisen skriver at Mourinho ser Silva som en perfekt playmaker til Antoine Griezmann som vil bli sommerens store overgangsmål for United. Men United kan vente seg tøff kamp om den unge portugiseren. Real Madrid er nemlig også interessert i 22-åringen som kan komme til å koste så mye som 70 millioner pund.

Onsdag 18. januar:

21.32: Sport Witness skriver om rapporter fra Argentina om Boca Juniors-interesse for Sergio Romero. Landslagssjefen har uttalt at det vil bli vanskelig for Romero å beholde plassen på landslaget om han ikke spiller, og dette skal ha fått Boca til å ta kontakt med Romeros representanter.

Romero selv ønsker i utgangspunktet å bli i Europa og Manchester United, av både økonomiske og familiære grunner, og Boca håper at det er trusselen om å miste landslagsplassen som får 29-åringen til å ombestemme seg.

19.31: Vi har skrevet mer om Memphis/Lyon i denne saken.

19.28: Egentlig en kommentarsak, men Morten Pedersen i Dagbladet skriver at ex-red Ole Gunnar Solskjær er favoritten av de norske kandidatene til landslagsjobben, og at Molde legger press på Solskjær for å få omgjort et punkt i kontrakten som sier at han kan ta landslagsjobben om sjansen byr seg. Tirsdag kveld var det styremøte i Molde om saken, ifølge kommentaren.

Oppdatert: Romsdals Budstikke skriver at NFF har fått tillatelse av Molde til å snakke med Solskjær, men at de tror at han blir værende.

14.55: Foreløpig siste angående Memphis Depay, er at han kommer til å skrive under på en 4½-årskontrakt med Lyon. Football-Oranje.com viser til RMC som melder at en overgang kan bli klar i løpet av de neste 48 timene.

11.00: Verdien på Adnan Januzajs aksjer har falt så dramatisk at José Mourinho skal være villig til å selge den Sunderland-utlånte belgieren for £8 millioner. Dette er nesten en halvering av Uniteds tidligere krav om £15 millioner.
Ifølge SunSport ønsker Lyon å hente 21-åringen til Ligue 1, med håp om at en overgang vil la seg gjøre til sommeren.

10.05: Mer Manchester Evening News: Avisen forstår det slik at Manchester United ønsker å investere i  Ajax’ 19 år gamle angriper, Kasper Dolberg. selv om klubben også skulle klare å slå kloen i Antoine Griezmann.
Ifølge avisen ble Dolberg oppdaget av John Steen Olsen, den samme Ajax-speideren som i sin tid fant Zlatan Ibrahimovic og Tottenhams Christian Eriksen.
Dolberg, som allerede har rukket å debutere for det danske landslaget, spilte sin første kamp for Ajax i juli. Siden har han scoret elleve mål på 26 opptredener for Amsterdam-klubben, inkludert et hattrick mot NEC Nijmegen.

10.00: Manchester Evening News skriver at Memphis Depay kan havne i Lyon før uken er omme. Klubbene skal ennå ikke være enige om en overgangssum, men spilleren selv er innstilt på å dra.
Dersom Lyon blir neste stopp for 22-åringen, vil han i så fall bli lagkamerat med tidligere United-spiller Rafael da Silva.

07.45: Vanligvis pålitelige Independent skriver at United blir mer og mer sikre på at Antoine Griezmann kommer til Old Trafford til sommeren. Klubben er innstilt på å måtte grave dypt og kanskje punge ut €100 millioner (£88 mill.). I så fall vil et være et beløp som er i tråd med klausulen i spillerens kontrakt. Best av alt er at Griezmann selv skal være svært lysten på en overgang.
En sak som kan komme til å komplisere det hele er at klubben hans, Atlético Madrid, har blitt ilagt overgangsnekt og derfor hindres i å kjøpe og selge spillere. Nå avventer den derfor en avgjørelse i Idrettens voldgiftsrett som forhåpentligvis vil føre til at forbudet blir opphevet.

Tirsdag 17. januar:

13.50: Så melder BBCs Simon Stone at Joe Riley har tatt turen til Yorkshire for å fullføre låneavtalen med Sheffield United.
Riley var i går tilbake for Uniteds U23-lag etter å ha mistet fem kamper med strekkskade.

13.35: Manchester United skal ha fått avslått en forespørsel om å få førsteretten til et eventuelt kjøp av det 16 år gamle Flamengo-angripertalentet Vinícius Junior.
Også Arsenal og Barcelona skal være ute etter den unge brasilianeren, som ifølge Independent har en utkjøpsklausul i kontrakten sin på €30 millioner (£26.3 mill.).

13.10: Simon Peach, sjefsskribent på fotball i PA (Press Association) melder at QPR er interessert i Sean Goss, United-reservenes 21 år gamle, glitrende sjefskelner.
London-klubben er ifølge Peach lystne på en permanent avtale, men en låneavtale er nok mer sannsynlig.

08.10: Flere medier, deriblant Irish Examiner, skriver at tidligere United-manager Louis van Gaal har avslått et tilbud fra Det fjerne østen. Hadde han tatt imot ville han etter sigende kunne ha fylt lommeboken sin med £44 millioner i løpet av tre sesonger. Isteden kommer den 65 år gamle nederlenderen etter alt å dømme til å takke for seg og innta pensjonistrollen. Overfor nederlandske De Telegraaf oppgir Van Gaal «familieårsaker» som grunn for å takke nei til megatilbudet fra det som mest trolig er en kinesisk klubb.

07.50: Daily Mail skriver at United sjekker ut Sheffield Uniteds 17 år gamle angriper David Parkhouse. Den unge nordiren ble lagt merke til av Manchester United-akademiets «operation manager» Nick Cox da han var akademisjef i Sheffield-klubben.

07.45: Mohamed Bouhafsi, sjefsredaktør for fotballavdelingen i franske RMC Sport, skriver i en twitter-melding at Lyon har lagt inn et bud nummer to på Memphis Depay, denne gang pålydende €15 millioner. Omgjort i pund utgjør dette rundt £13.2 millioner, eller vel £2 millioner mer enn budet som ble avslått sist. 
United er imidlertid ikke imponert, og forlanger minst £17.5 millioner for å slippe sin nederlandske ving.  Ifølge Bouhafsi kommer Lyon likevel til å fortsette forhandlingene om 22-åringen.

Powered by Labrador CMS