– Dette var viktig!

OPPDATERT David Moyes kunne ikke skjule sin glede etter tirsdagens overbevisende seier.

Publisert Sist oppdatert

Den ferske United-manageren var samtidig lettet over å ha fått en så fin start på egen Champions League-karriere.

Han syntes laget hadde hatt god kontroll allerede fra det øyeblikk Wayne Rooney satte inn kveldens første, og sa seg svært fornøyd med fire flotte mål.

– Riktignok representerte Leverkusen, med sine mange høye spillere, en dødballtrussel for oss, men i det store og hele synes jeg at vi  hadde god kontroll på dem, sa han til MUTV etterpå.

– Det var viktig for oss å vinne for å slippe sånn at vi slipper å måtte jage de andre lagene. Vi vil nok få det vanskeligere utover i turneringen, selv om jeg synes Leverkusen har et bra lag. Vi spilte i hvert fall godt nok til å begrense sjanseskapningen deres. Likevel vil jeg ikke på noen måte undervurdere verken dem. Og heller ikke Shakhtar, som også oppnådde et godt resultat i kveld (vant 2-0 over Real Sociedad på bortebane; journ.anm.).

Fornøyd med Fellaini …

God CL-debut for Fellaini
– God CL-debut for Fellaini

Moyes passet også på å hylle Marouane Fellaini. Etter å ha blitt sendt i krigen fra innbytterbenken mot Crystal Palace på lørdag, fikk belgieren nå sjansen fra start for første gang siden overgangen fra Everton. Og Moyes synes at han holdt godt i de 80 minuttene han spilte før han overlot plassen til Tom Cleverley.

– Ja, jeg synes han fant seg fort til rette og spilte godt. Men så pådro han seg krampe midtveis ut i andre omgang, og det var ingen vits i å ta noen sjanser. Men som sagt; jeg synes han gjorde en god jobb.

… og Valencia

Men det var ikke bare Fellaini som fikk skryt av sjefen. Antonio Valencia gjorde sin beste kamp på lange tider, og kronet en fin opptreden ved å banke inn 4-1-målet.

– Vi visste jo at om vi bare lot ham få ballen, ville han være i stand til å levere innlegg. Det gjorde han da også, samtidig som han til tider i første omgang løp i ring rundt backen.

– Jeg var veldig fornøyd med scoringen hans. Høyrefoten gjør ham til en sterk avslutter, og det var strålende at han fikk vist det. Jeg har nemlig sagt til ham at han bør score flere enn han gjør.

Men hva med tomålscorer Wayne Rooney?

Wayne Rooney - tilbake i form
Wayne Rooney – tilbake i form

United-spissen løp og løp, passet, scoret, løp og scoret igjen. Endelig viste Rooney seg igjen frem som den spilleren alle vet at han er.

– Jeg synes han spilte en veldig, veldig god kamp, sa Moyes, ifølge The Guardian.

– Skal man vinne Champions League, trenger man spillere i verdensklasse, og det er Rooney nå.

– Jeg husker at jeg sa til ham at han har store sjanser til å bli klubbens ledende målscorere gjennom alle tider. Fortsetter han som dette, kommer han da også til å klare det.

– Det var  noe vi gjorde ham oppmerksom på i sommer. Jeg ønsket å få ham tilbake i så god stand som mulig – også mentalt. Og nå beveger han seg like bra som noensinne før. Han er der han skal være for øyeblikket. En spiss som scorer mål har det godt med seg selv, og der er Wayne nå.

Powered by Labrador CMS