Derfor fjernes ikke banneret

“The Chosen One” fjernes ikke.

Publisert Sist oppdatert

Stretford Ends Flag-gruppa har fått gjennomgå fordi de ikke har fjernet banneret med «The Chosen One». Nå har talsmann Andrew Kilduff fortalt hvorfor til Daily Mail.

– Det er uvanlig at vi henger opp bannere av en spiller eller manager som akkurat har ankommet, og det har vel nesten aldri skjedd at så har skjedd om noen som ikke har vunnet eller oppnådd noe hos oss. Vi følte imidlertid at David Moyes-situasjonen var annerledes.

– Da han kom ble vi bedt av Sir Alex Ferguson om å støtte ham, og dette var en måte vi kunne gjøre det på. Nå presses vi til å ta det vekk.  (…)

– Ordene «The Chosen One» kom fra en kjent United-fan, og vi bestemte oss for å bruke dem. Det passet også godt at banneret kom opp da Jose Mourinho og Chelsea kom på besøk. Vi visste jo at «The Special One» hadde ønsket United-jobben, og dette var vår måte å fortelle ham at vi hadde valgt en annen.  Tilbakemeldingene var stort sett gode. (…)

– I løpet av sesongen har det vært en del klaging på resultatene, men praten om å få fjernet banneret tok først sted i dagene før Olympiakos-kampen hjemme. Folk kontaktet oss på twitter og via sosiale medier og ba oss om å ta den bort.

– Vi seks i ledelsen av gruppa diskuterte det. Det nekter vi ikke for, men faktum er at vi ikke ønsket at fokuset den dagen skulle handle om banneret. Det hadde vært feil, og det ville skapt negativitet. Vi ønsket fokus på laget slik at de kunne få det resultatet de ønsket.

–  Det er fortsatt mange som vil ha fjernet banneret. Det er avstemninger som sier at mer enn 90 prosent vil ha det ned, men 90 prosent av hva? Er det virkelig representativt for alle United-fans? Jeg er ikke sikker.

– Vi vil i alle fall ikke gjøre noe forhastet. Derfor blir banneret hengende fortsatt. Det vil henge der mot Villa lørdag og det vil være der mot Bayern München. Som jeg allerede har sagt – fokus mot Bayern bør være på laget.

– Det har heller ikke vært noe synlig misnøye mot Moyes under kampene på Old Trafford. Det har ikke vært noen flagg med «Moyes out» eller slike ting, og vi mener ikke at det er vi som skal initiere en kampanje for å få ham sparket ved å fjerne banneret. Hvis vi gjorde det så ville vi jo egentlig fortelle styret at vi ikke ønsket manageren mer, og på nåværende tidspunkt er vi ikke villig til å gjøre det.

Les hele innlegget i Daily Mail.

Powered by Labrador CMS