Trenger en opptur

PREVIEW: David Moyes må slå tilbake etter det skuffende hjemmetapet mot Tottenham.

Publisert Sist oppdatert

Etter en meget god avslutning på 2013 med seks seirer på det seks siste kampene, kom United ned på jorda med 1-2-tap hjemme mot Tottenham første nyttårsdag. Den seks kamper lange seiersrekken førte med seg en økt optimisme blant United-fansen, som nå begynte å se lys i enden av tunnelen. Til tross for at Manchester United overbeviste spillemessig og muligens hadde fortjent å vinne kampen, var tapet et voldsomt slag i trynet for både David Moyes, klubben og supporterne.

Søndag får Moyes & co en ny mulighet til å gjenreise optimismen og ta det første steget mot et trofé United ikke har vunnet på ti år. Mens sjansene for at United vinner deres 21. ligagull denne sesongen falt ytterligere med tapet mot Tottenham, er konkurransen i verdens gjeveste klubbturnering, Champions League, tøffere enn på lenge. Derfor kan de engelske turneringene muligens være redningen for Moyes, som ønsker å vinne et trofé i sin første sesong som Manchester United-manager.

Manchester United

Før kampen mot Tottenham ble det snakket om at David Moyes var i ferd med å tre ut av skyggen til Sir Alex Ferguson, men med tapet mot Spurs vil enkelte si at han ble dratt tilbake igjen. Hver kamp handler derfor ikke bare om tre poeng eller avansement i cupen, men også om å opparbeide tillit blant Uniteds spillere og supportere. United har som nevnt ikke vunnet FA-cupen siden finaleseieren mot Millwall i 2004, og de har heller ikke vært i finalen siden tapet mot Chelsea i 2006/2007-sesongen. I fjor sa det stopp mot Chelsea – kan David Moyes bryte FA-cupforbannelsen?

Manchester United v Swansea City - Premier League
KAN RETURNERE: Robin van Persie scoret to mål sist United møtte Swansea. Rekker han søndagens kamp?

På skadefronten er det flere usikkerhetsmomenter. Marouane Fellaini er definitivt ute etter operasjonen han gjennomførte i desember, mens Phil Jones heller ikke er klar etter kneskaden han pådro seg mot Hull. Samtidig er det usikkerhet rundt skadesituasjonen til både Wayne Rooney og Robin van Persie. Til tross for at Rooney spilte 90 minutter mot Tottenham, var han tydelig preget av skaden. Robin van Persie har ikke vært i aksjon siden kampen mot Shakhtar Donetsk i Champions League. David Moyes snakket tidligere om skadesituasjonen til Rafael og Nani. Mens førstnevnte forventes å være tilbake snart, kommer Nani til å være ute en god stund fremover som følge av en hamstringsskade.

Swansea City

Søndagens gjester er inne i en meget dårlig periode. Det er over én måned siden Swansea sist vant en fotballkamp – 3-0 hjemme mot Newcastle. Siden den gang har det blitt tap mot både St. Gallen, Everton, Chelsea og Manchester City, samt poengdeling mot henholdsvis Hull, Norwich og Aston Villa. Sist gang lagene møttes vant Manchester United hele 4-1 på The Liberty, etter at Robin van Persie og Danny Welbeck noterte seg for to scoringer hver. Nå skal lagene møtes to ganger på seks dager, begge gangene på Old Trafford.

Swansea-keeper Michele Vorm
UTE: Swansea må klare seg uten Michel Vorm.

Det er ikke bare Manchester United som sliter med skadeproblemer. Swansea må klare seg uten sin førstekeeper, Michel Vorm. I forsvarsleddet kan Swansea stille med sitt beste mannskap, selv om Garry Monk ikke er spilleklar.

Forover på banen må The Swans imidlertid klare seg ute flere nøkkelspillere. Både lynraske Nathan Dyer og stjernespilleren Michu er utilgjengelige som følge av ankelskader, mens Pablo Hernández er usikker grunnet en hamstringsskade.

 

Klubbenes siste møter

17. aug 2013: Swansea City 1-4 Manchester United
05. mai 2013: Manchester United 2-1 Swansea City
23. des 2012: Swansea City 1-1 Manchester United
06. mai 2012: Manchester United 2-0 Swansea City
19. nov 2011: Swansea City 0-1 Manchester United
07. mai 1983: Manchester United 2-1 Swansea City
18. des 1982: Swansea City 0-0 Manchester United
30. jan 1982: Swansea City 2-0 Manchester United
19. sep 1981: Manchester United 1-0 Swansea City

 

Dommeren

Canada v Australia - International Friendly
PIPEBLÅSER: Mike Dean leder søndagens kamp.

Søndagens kampleder heter Mike Dean. 45-åringen har dømt Premier League siden 2000, og har også dømt både Europaligakamper og EM-kvalifiseringskamper.

United-supportere vil kanskje også huske Dean fra 1-2-tapet mot Chelsea i april 2010 – en kamp United tapte 1-2 etter flere kontroversielle avgjørelser fra dommerteamet. Når sant skal sies gikk avgjørelsene begge veier, men Dean havnet uansett i søkelyset etter kampen som på mange måter var ‘seriefinalen’ i den nevnte sesongen.

Med seg på linjene får han Darren Cann og Stuart Burt, mens Jon Moss er mannen som skal holde styr på David Moyes og Michael Laudrup.

 

LIVE-oppdatering/scoringsvarsel

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.
Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2242.

 

 

Powered by Labrador CMS