– Tøffere blir det ikke

– Hva vi har klart å utrette mot United tidligere, har ingen betydning når vi i helgen står overfor dem igjen.

Publisert Sist oppdatert

Det er Everton-manager David Moyes som uttaler dette til klubbens hjemmeside.

Merseysides stolthet var i mange år en av Uniteds favorittmotstandere, men dette har utvilsomt endret seg i løpet av den senere tid.

For to sesonger siden lå det an til tre poeng da United ledet 3-1 på Goodison i det kampuret passerte 90 minutter, og ingen regnet med at vertene ville klare å komme tilbake. Men det var nettopp det de gjorde, og dermed endte oppgjøret uavgjort 3-3.

Ødela titteldrømmen

I fjor vår ledet United 4-2 hjemme på Old Trafford da Everton igjen sjokkerte ved å fremtvinge 4-4. Det resultatet ble til syvende og sist avgjørende for utfallet av kampen om ligamesterskapet. Og som om ikke det var nok, trakk Everton det lengste strået da lagene for et halvt års tid siden møttes til ligaåpning på Goodison Park.

Alt dette viser at de blåkledde er mer enn kapable til å stikke kjepper i hjulene for Sir Alex’ ligaledere.

Men riktig så enkelt ser ikke David Moyes på saken:

– Jeg vet ikke helt om vi kan lese noe ut av våre siste resultater mot dem, for Manchester United har tatt fryktelig mange poeng fra oss gjennom årene, sier han.til Evertontv.

– Riktignok tok vi en fin seier mot dem sist, og vi spilte uavgjort mot dem i fjor. Likevel har de tatt langt flere poeng mot oss enn vi har tatt fra dem.

– Vi står i det hele tatt overfor en svært vanskelig oppgave. Det tror jeg alle forstår.

Likt for begge lag

På spørsmål om hvordan han ser på det faktum at Everton hadde 12 mann på landslagsoppdrag i midtuken, svarer Moyes at det gjør det hele vanskelig.

– Men det gjelder det samme for Manchester United. De er en klubb fullspekket med landslagsspillere, og står dermed overfor akkurat det samme problemet som oss.

Fellaini tilbake..?

Moyes nevner ikke sin midtbanestjerne Marouane Fellainis hofteskade, men fremholder isteden formstigningen han har vist i den senere tid. Det kan tyde på at belgieren blir klar til søndagens kamp. I så fall meget betimelig for Moyes og laget hans. Fellaini scoret to ganger og reddet det ene poenget da Everton svært overraskende ble holdt til 3-3 av Aston Villa sist helg. Nå håper Moyes at midtbanestjernen er tilbake på det nivået som gjør ham til en fryktet mann hos enhver motstander.

– Jeg tror i hvert fall at det gjorde ham godt å score igjen. Han har vært litt under pari den siste måneden, så forhåpentligvis vil de to scoringene ha bidratt til å gi ham selvtilliten tilbake.

Powered by Labrador CMS