Ønsker Pellegrini-revansj

David Moyes ønsker å revansjere det forsmedelige tapet mot Pellegrini for åtte år siden.

Publisert Sist oppdatert

Søndag braker Manchester-derbyet løs for første gang siden både United og City byttet managere. Kampen er selvsagt ekstremt viktig for alle tilknyttet de to klubbene, både med tanke på poeng, rivalisering og psykologisk.

Selv om David Moyes og Manuel Pellegrini ikke har hatt mange muligheter til å møtes til managerduell tidligere, men Manchester Uniteds manager minnes likevel da de to møttes for åtte år siden.

Everton hadde tatt en imponerende fjerdeplass i 2004/05-sesongen, og dermed var de blå fra Everton klare for Champions League-kvalifisering. Der møtte de Manuel Pellegrinis lag, Villarreal, som havnet på tredjeplass i La Liga.

Villarreal vant begge kampene 2-1, og de gulkledde imponerte stort før Europa-eventyret endte mot Arsenal i semifinalen. David Moyes har fortsatt ikke kommet helt over Europa-exiten, som hadde vært en imponerende notis på CV’en. På stillingen 1-1 i det andre oppgjøret fikk nemlig Everton annullert en scoring på Duncan Ferguson, noe ikke alle i den blå leiren var enige i.

– Det var bittert fordi vi scoret det vi trodde var en gyldig scoring som ville sendt oss til ekstraomgangene, men det ble annullert, fortalte skotten på fredagens pressekonferanse.

– Villarreal hadde et veldig godt lag. De kom til semifinalen i Champions League det året, så å gi dem så hard kamp fortalte meg at vi også hadde et godt lag, la han til.

David Moyes har en meget solid statistikk på Etihad, hvor han kun har tapt én av de seks siste oppgjørene. United-manageren ønsket ikke å skryte da statistikken ble nevnt fredag.

– Dere minner meg ganske ofte på hvor mye jeg har slitt med å ta poeng andre steder, så jeg skal ikke være den som roper høyest om det, sa han kort.

United har plukket bra med poeng innledningsvis det tøffe kampprogrammet tatt i betraktning, og søndagens kamp vil i stor grad definere sesongstarten til de regjerende ligamesterne.

– Vi har hatt den hardeste starten av alle toppklubbene i Premier League, så vi måtte forsikre oss om at vi har bra med poeng etter denne perioden, uttalte Moyes, og la til:

– Etter City-kampen har vi spilt to eller tre kamper mot våre største rivaler, og de andre lagene må også møte hverandre på et eller annet tidspunkt.

Powered by Labrador CMS