– De er verdens beste

David Moyes mener Wayne Rooney og Robin van Persie slår en viss engelsk-uruguayansk spissduo på Merseyside.

Publisert Sist oppdatert

Ikke så langt fra Manchester virker det som Luis Suarez og Daniel Sturridge er i ferd med å etablere seg som en brukbar kombinasjon for Liverpool. Dermed raser naturligvis diskusjonene om hvem som er Premier Leagues farligste spissduo.

– På en god dag tror jeg Wayne Rooney og Robin van Persie vil være en håndfull for hvilke som helst spillere i hele verden, ikke bare i dette landet, sier Moyes på pressekonferansen før bortekampen mot Fulham.

– Når de «klikker» synes jeg de er best, det gjør jeg virkelig. De har begge utrolige talenter og er naturlige målscorere.

Etter et par kontroversielle overgangsepisoder virker det som Wayne Rooney nyter større støtte enn noen gang på Old Trafford. I tillegg har han helt tydelig vunnet tilliten til Moyes, og to ganger denne sesongen (mot Liverpool og West Bromwich) har 28-åringen båret kapteinsbindet.

Manchester United v Liverpool - Capital One Cup Third Round

– Jeg synes Wayne alltid har hatt ferdighetene til å være kaptein. Han har denne kjærligheten til spillet og elsker å spille fotball. Han er et naturtalent og leder ved eksempel, sier Moyes.

Nå er det imidlertid Nemanja Vidic som er lagets kaptein med Patrice Evra i vararollen enn så lenge.

– I fremtiden kan han blir kaptein her, men jeg ser ingen grunn til å endre på kapteinsrollene nå, fortsetter Moyes.

– Jeg er fornøyd med hvordan laget jobber, og jeg ser hvordan erfarne spillere som Vidic, Evra og Rio Ferdinand er viktige figurer utenfor banen. Alle er gode kapteinsemner. Vidic er kaptein, men jeg benytter dem alle til veiledning.

Powered by Labrador CMS