En mester til å slå City

Det er bare å begynne å glede seg til byderbyene neste sesong.

Publisert Sist oppdatert

26 ganger har David Moyes ledet sine lag mot Manchester City.

Han møtte City fire ganger med Preston.

Og har 22 kamper mot dem med Everton.

Totalt sett har det gitt hele 14 seirer, fem uavgjorte og sju tap. Og i nyere tid, da City har satset hardest og vært som best, har han en helt vanvittig statstikk mot de lyseblå naboene våre.

I Preston

Moyes møtte City første gang som Preston-manager i 1998/99-sesongen i division 2. City rykket da opp, men Moyes tok likevel fire av seks mulige poeng fra de blå.

I 2001/02 møttes lagene så på ny. Denne gangen i division 1 (nå: Championship). City rykket opp til Premiuer League med klar margin, men slet mot Moyes’ lag. Preston slo nemlig City hjemme, men måtte bite i gresset med 2-3-tap på bortebane.

Likevel: to seirer, en uavgjort og ett tap mot et City-lag som rykket opp begge årene, er gode tall.

I Everton:

I Everton har Moyes ledet Everton i 22 kamper mot City. Alle har vært i serien, og han står med 12 seirer, fire uavgjorte og seks tap.

På hjemmebane er statistikken imponerende sju seirer, tre uavgjorte og bare ett tap, og hvis man se på de fire siste sesongene, da City har satset som hardest, er tallene enda mer imponerende. Everton har nemlig tatt 19 av de 24 siste mulige poengene mot City.

Går man enda et par år tilbake er statistikken at Moyes har tatt 28 av 36 mulige poeng mot City i serien siden 2008.

Så får vi bare krysse fingrene for at disse deilige tallene bare blir enda bedre i årene som kommer.

Les også dette om Uniteds nye manager:

– En stor ære | Derfor er Moyes rett mann | Til toppen med småpenger | 14 gode sesonger på 15 år | Er dette slutten Rooney? | Talentgeniet Moyes

Powered by Labrador CMS