– En modig avgjørelse av Moyes

Eric Steele roser David Moyes til tross for at Uniteds nye manager kvittet seg med ham. Nå har Steele fått ny jobb.

Publisert Sist oppdatert

Keepertrener Steele har høstet mange lovord for David de Geas utvikling i United-trøyen.

Alex Fergusons tidligere assistent er imidlertid ikke bitter over at David Moyes valgte å erstatte ham med Chris Woods som ble med Moyes på flyttelasset fra Goodison Park.

Til BBC sier Steele at han tvert imot mener Moyes har tatt en klok beslutning.

– Jeg synes han er modig som har kommet til en så stor klubb og lar det være klart at han akter å gjøre jobben med folk som han kjenner godt rundt seg. Assistentene kjenner systemet og måten Moyes arbeider på. Men det handler ikke bare om en system, det er en kultur du må ha, sier Steele.

Steele mener også det var en smart avgjørelse å utnevne Phil Neville og Ryan Giggs til trenere.

– Han har tatt med seg Steve Round som assistent, Jimmy Lumsden som førstelagstrener og Chris Woods som keepertrener. De vet alle hvordan Moyes vil ha det. Han har også fått en god link til spillerne ved å utnevne Phil Neville og Ryan Giggs som trenere. Forhåpentligvis ser fremtiden for United meget lys ut, sier Steele.

Samtidig advarer Steele både Neville og Giggs om at trenerollen kan være tøff.

– De har jobbet med å ta utdanningen sin, men man blir ikke en god sjåfør den dagen man får sertifikat. De må utvikle sin egen stil, men for et fantastisk sted de er for å lære akkurat det, sier han.

Selv er Steele i ferd med å overta som keepertrener i Shrewsbury. Kanskje et noe underlig valg ettersom Steele er en av de mest ettertraktede keepertrenerne i England, men for hovedpersonen var det et naturlig valg.

Steele er nemlig en personlig venn av manager Graham Turner og har sagt ja til å overta jobben inntil klubben finner en permanent erstatter for Gavin Ward som er på vei til Nottingham Forest.

 

Powered by Labrador CMS