Ryktesaker, uke 17

Cesc Fabregas, Edinson Cavani – og såklart Louis van Gaal. Men vil Welbeck fortsatt bort?

Publisert Sist oppdatert

United.no samler alle ryktene i én og samme sak slik at det blir enklere å følge dem for dere som elsker rykter, og enklere å holde seg unna for alle de som ikke orker dem.

Forrige ukes rykter

Søndag 27. april:

21.26: Han kan kanskje ikke si så mye annet i en slik situasjon…

17.40: I søndagsutgaven av Daily Mirror står det alltid mye rart, og det er gjerne de samme journalistnavnene som går igjen på de sakene også. Dave Kidd melder at Arsenal ønsker seg Danny Welbeck, og skriver i tillegg at 23-åringen fortsatt er usikker på sin fremtid i klubben.

Rapportene fra de journalistene med best kontakter tyder mer på at det var et problem med Moyes, i tillegg til at Welbeck og hans agent muligens prøver å få opp lønna til angrepsspilleren, og Kidds fremstilling av saken er veldig ulik dette.

Da kan det kanskje nevnes at Kidd i dag også har en sak om at Chelsea ønsker å hente Arturo Vidal for rundt £20 millioner. Det høres såpass fjernt ut at onde tunger kanskje vil påstå at denne Kidd kanskje ikke har de beste kontaktene…? Hver søndag er det i alle fall en del som tyder på det.

14.42: Ifølge ESPN ønsker United å sikre seg minst to store signeringer før de ordner en avtale med Louis van Gaal. Ifølge «klubbkildene» til ESPN er en Luke Shaw-avtale veldig nærme en realitet, i tillegg til at navn som Seamus ColemanEdinson CavaniCesc Fabregas og Adam Lallana blir nevnt. Les hele saken her.

13.19: Også i dag blir Sead Kolasinac nevnt. Sunday Express skriver i dag at den svært anvendelige bosnieren er i Uniteds planer for neste sesong, og blir å erstatte en aldrende Patrice Evra som uten tvil har sett sine beste dager på fotballbanen. Les hele saken her.

11.25: Og det er visst ingen håp for Ryan Giggs.

09.06: Baksiden til Sunday Express:

09.00: Det er ingen tvil om at den nye manageren som dukker opp på Old Trafford på sikt vil få mye penger å handle for i sommer. Ifølge Daily Mirror, er Mats Hummels, Kevin Strootman, Toni Kroos og Marco Reus alle spillere som interesserer Louis van Gaal. Les saken her.

09.00: Ifølge Daily Mail er Louis van Gaal klar for å ta over United og villig til å ta med seg «Class of 92-gutta» inn i trenerteamet. Mer om det kan du lese her.

08.55: Twitter:

Lørdag 26. april:

15.10: Bosnisk journalist melder:

Sead Kolašinac spiller for Schalke, og er en hardttaklende venstreback som også kan spille midtstopper. Han er kanskje bare 20 år, men han er ikke en fyr motspillere gleder seg til å møte i dueller.

13.50: Daniel Taylor i The Guardian er en av de mest pålitelige United-journalistene, og han har i en større sak kommet med mye info på en gang. Vi lister opp hovedpunktene i artikkelen (og slenger inn noen tweets fra Taylor i tillegg):

Louis van Gaal er nå den klare favoritten til United-jobben. Andre navn, som Carlo Ancelotti, Pep Guardiola og Jose Mourinho, har også blitt diskutert, men blir per nå sett på som urealistiske kandidater. Antonio Conte og Diego Simeone er andre navn på blokka.

– Edinson Cavani er stadig et navn United er interessert i, men han vil bli en dyr mann. Taylor melder også at selv om Woodward gjerne vil bringe inn en stor stjerne som Cavani, så har United større behov i andre posisjoner.

– Hovedprioritet er forsvar og midtbane. United har vært interesserte i Portos Eliaquim Mangala, men det ser ikke ut til å bli aktuelt.

– Som i fjor: Cesc Fabregas er et transfermål.

– Patrice Evra er så viktig i garderoben at opsjonen om en kontraktsforlengelse kan bli benyttet.

– Det har vært forespørsler om Nani, Shinji Kagawa og Javier Hernández, og United må etter hvert bestemme seg for hvilke spillere som skal beholdes.

Hele artikkelen kan leses her.

11.30: Portugisiske O Jogo hevder at United er interesserte i å sikre seg Enzo Pérez fra Benfica. United skal ha hatt speidere på Benfica-Juventus, uten at det trenger å bety så mye. United har hatt speidere på Benfica-kamper nokså regelmessig, og det kan like godt være på grunn av for eksempel midtstopper Garay.

11.23: Mesteparten av fokuset nå er naturlig nok på hvem som tar over etter David Moyes i sommer. Mange rapporter har tydet på at Luke Shaw nærmer seg en overgang, men ifølge Daily Mail vil ikke den unge venstrebacken bestemme seg helt sikkert for det før etter han har sett hvem som tar over styringen på Old Trafford.

Avisen spekulerer i at en ansettelse av en erfaren vinner som Carlo Ancelotti nok fort kunne vært til Uniteds fordel her, uten at det virker som om avisen har noe håndfast som tyder på at det er spesielt mye i akkurat det. De skriver i alle fall at Shaw vil vite at han har gode muligheter til å få spille fast, og at han vil ha den beskjeden fra en manager, og ikke direktører.

Fredag 25.april:

20.43: Mens journalisten Ben Fairthorne melder noe helt annet. Er Luke Shaw virkelig klar for United?

10.20: Southampton avviser at de har mottatt noen bud på Adam Lallana eller Luke Shaw.

08.10: Antonio Conte er også aktuell for United, skriver The Telegraph. Conte og Diego Simeones representanter skal ha blitt kontaktet av United de siste par dagene for å avklare om de kan være aktuelle. Samtidig skriver avisa at United synes det er interessant at Cesc Fabregas er så lite populær i Barcelona, mens Ed Woodward er på vei til Portugal for samtaler med både Louis van Gaal og Sporting Lisboas William Carvalho. Les saken her.

07.50: Southamptons Morgan Schneiderlin har hatt en fin sesong, men er blitt så glad i Southampton at han ikke vil presse frem en overgang til for eksempel United. Les saken i Daily Mirror her.

07.45:  Arsenals Bacary Sagna står uten kontrakt til sommeren, og ønsker seg dermed til enten Manchester City eller Manchester United, skriver Daily Star. Han skal være misfornøyd med forhandlingen med Arsenal, siden han ikke har fått en treårskontrakt med 100.000 pund i ukelønn der. Les saken i Daily Star her.

Torsdag 24. april:

22.55: Ifølge lokalavisa i Dundee følger Manchester United med på unggutten Kieran Freeman, som får det som blir omtalt som «Darren Fletcher-behandlingen» med flere treningsopphold i Manchester. Den 14 år gamle midtstopperen spiller ellers for et annet United, nemlig Dundee United. Les mer.

17.53: Sunderland-spilleren Louis Laing får ikke ny kontrakt med Sunderland, og United er en av flere klubber som er interesserte i å signere 21-åringen. Faktisk har United, slik Sky Sports har forstått det, tatt den Newcastle-fødte midtstopperen på prøvespill. Han er ventet å spille mot Reading i kveldens U21-kamp, blir det videre meldt.

Laing Premier League-debuterte for Sunderland i mai 2011 mot Wolverhampton. Etter det har han ikke spilt førstelagsfotball for de svarte kattene. Han har tidligere vært på et prøvespill i Blackburn. Les saken.

17.29: United og Will Keane har ikke blitt enige om en ny kontrakt for unggutten, melder Daily Mail. Keane, som nå er på lån til QPR (der han har fått mye tillit), kan altså gå samme vei som de to andre største stjernene fra laget som vant FA Youth Cup i 2011: Ut utgangsdøren på Old Trafford og Carrington.

Keane ble stygt skadet våren 2012, og har ikke vært helt den samme etter det lange skadeoppholdet, selv om en glimtvis ser at han har det i seg. James Wilson fremstår nå som det største spisshåpet i akademiet, men det vil nok likevel være en nedtur for mange om Keane reiser.

Hans gamle lagkamerat Paul Pogba skal ifølge avisen ha anbefalt ham for Juventus, mens Arsenal, Crystal Palace, Newcastle, Wigan og Norwich alle skal ha fulgt med på utviklingen hans, og skal tro på at utviklingen hans kan få fart på seg igjen.

15.00: Edinson Cavani skal også ha begynt å bruke sin egen bror som agent, for å hjelpe forhandlingene med Manchester United. Det skriver Daily Mail. Så får vi se om det utgjør noen forskjell og om United virkelig byr nærmere 60 millioner pund for 27-åringen. Les saken her.

08.50: Patrice Evra skal ha blitt tilbudt en ny treårskontrakt i United. Takker han ja vil han binde seg til United frem til han er 36 år gammel.

07.50: Ifølge Manchester Evening News stemmer det ikke at United har gitt opp i håpet om å sikre seg Jürgen Klopp og Pep Guardiola. United nekter ifølge andre aviser å utelukke noen så lenge prosessen pågår. Les saken her.

07.30: The Telegraph skriver også om Cavani og Fabregas, og United skal ha møtt Cavanis representanter i Frankrike forrige uke. Les saken her.

07.10: Tom Cleverley og Danny Welbeck interesserer Everton, skriver Daily Mail. Cleverley kan nok bli enklest å få av de to, og Martinez, som hadde ham på lån i Wigan, håper å få til en avtale for 8 millioner pund.

07.00: Daniel Taylor er en av de beste United-journalistene, og torsdag skriver han i The Guardian at United fortsatt vil sjekke med Paris St. Germain om de er villig til å selge superspiss Edinson Cavani. United har heller ikke gitt opp helt i forsøket på å få Cesc Fabregas til Old Trafford. De tror det er større sjanse for å få Fabregas enn mange kanskje tror. United erkjenner også at de må kjøpe en del stort om de skal få kloa i Louis van Gaal eller Carlo Ancelotti. Les saken her.

Onsdag 23. april:

21.56: Da virker det som om United-linkede Elaquim Mangala ender opp i naboklubben.

18.41: Guillem Balague skrev i går at Manchester United – sammen med PSG – ser an situasjonen til Lionel Messi i Barcelona, og kan stå klare med sjekkheftet dersom argentineren ønsker seg bort fra klubben. De fleste bare fnyser av ryktet og kaller det mediaoppspinn, og nå har mannen som startet ryktene selv kommet med beskjeden om at det er høyst usannsynlig at United stikker av med den fotrappe argentineren som vant Ballon D’or tre år på rad.

17.48: Toni Kroos er fortsatt høyt aktuell for Manchester United ifølge Sky Sports-journalisten Marcelo Lopez.

lukeshaw
SUPERTALENT: Shaw da han debuterte for England i februar.

15.00: Luke Shaw blir United-spiller, i alle fall hvis The Guardian har rett. Onsdag ettermiddag har de en såkalt eksklusiv sak hvor de skriver at United mener de har vunnet kampen om Shaw, at prisen blir 30 millioner pund og at den 18 år gamle venstrebacken får en ukelønn på 100.000 pund. Det hele er så godt som klart, og han kommer til å skrive under på en femårskontrakt. Det er David Moyes som skal ha overbevist Shaw om at United er rett klubb for ham, og det selv om Patrice Evra nå har lyst til å bli i klubben. Shaw skal være klar over dette, og er innstilt på å bruke Evra som mentor. Les hele saken her.

Chelsea har også vært interessert, og Shaw har vært Chelsea-fan hele livet, men London-laget vil ikke betale like mye for unggutten. Dermed havner han i United, ifølge journalist Jamie Jackson.

11.45: Barcelona får likevel lov til å kjøpe og selge spillere til sommeren. Kan det bety noe for Fabregas eller andre Barcelona-spillere til United?

08.40: Mer fra Daily Express. Freiburgs Matthias Ginter har vært nevnt i denne spalten før, men nå virker det som om han ikke er aktuell for United. I stedet snakkes det om en overgang til Borussia Dortmund for 8 millioner pund. Les saken her.

08.30: Juventus er på offensiven, og ifølge Daily Express vil de nå selge Paul Pogba til Paris St. Germain for å få kloa i blant annet Robin van Persie og Nani fra United. Det nevnes en totalpakke på 60 millioner pund for Pogba, og noe av det vil i så fall havne i United hvis avisa har rett. Les saken her.

Tirsdag 22. april:

08.30: Møter United Louis Van Gaal i dag? Det er den nederlandske avisa De Telegraaf som skriver dette. Les mer her.

 

 

Mandag 21. april:

21.46: Mye har handlet om David Moyes i dag, og dersom skotten forsvinner vil vi selvsagt merke det på ryktebørsen. Nå vil visstnok Shinji Kagawa bli værende:

14.09: Nemanja Vidic forsvinner som kjent ut portene i sommer, mens Rio Ferdinand har sett sine beste dager. Da er det på sin plass med en erstatter, men hvem? Ezequiel Garay har lenge vært linket, og nå har argentineren snakket med den portugisiske sportsavisen, A Bola, om hvor fremtiden ligger.

– Jeg vet ikke, vi får se. Jeg og kona mi er veldig fornøyd her, og jeg håper på å bli i mange flere år.

12.40: Er David Moyes rett mann til å bruke de £200m Ed Woodward har gitt grønt lys for å spytte ut på nye spillere i sommer? Notorisk upålitelige The Sun hevder at styremedlemmer i Manchester United sår tvil til skottens egenskaper. Les saken her.

12.20: Manchester United skal ha fått beskjed av Southampton om at dersom de ønsker seg glohete Adam Lallana må de være villige til å punge ut. Det på grunn av en utkjøpsklausul på spilleren som sier at Bournemouth – Lallanas barndomsklubb – skal ha 25 prosent av en eventuell overgangssum. Les saken her.

Powered by Labrador CMS