– Jeg vet ikke om denne mannen er et geni eller en klovn

Det skal David Moyes ha sagt om Ed Woodward under de fortvilende sommermånedene i 2013.

Publisert Sist oppdatert

Uniteds nedtur startet fort etter at Sir Alex Ferguson og David Gill ga seg samtidig i Manchester United.

Mange managere har fulgt etterpå, uten nevneverdig suksess, men de har alle hatt samme mann over seg – Ed Woodward.

The Athletic (en trenger abonnement for å lese) har gått i dybden på Ed Woodward, og kan fortelle både interessante og mindre relevante ting om 47-åringen – som et eksempel på det sistnevnte kan vi jo nevne informasjonen om at han skal være en briljant svømmer!

Utenom å fortelle om Woodwards bakgrunn, så vil nok mange synes at det mest interessante er å lese om hvordan han jobber med overganger – siden mange mener at United har feilet mye på det området etter at han tok over etter Gill.

KONTROVERSIELL SKIKKELSE: Ed Woodward.
KONTROVERSIELL SKIKKELSE: Ed Woodward.

Moyes ble bekymret

David Moyes skal tidlig i United-karrieren ha blitt bekymret. En rekke navn ble nevnt både i og utenfor Carrington-korridorene sommeren 2013 – Thiago, Fabregas, Kroos, Herrera og Bale var blant dem – men ingen av disse ankom, og Moyes ble skeptisk til jakten.

– Jeg vet ikke om denne mannen er et geni eller en klovn, skal Moyes ha sagt om Woodward.

Det er mulig at et slikt sitat kan ha fått smilene frem hos noen, men det skal ha vært få smil når ingen fra ønskelista ankom.

LES OGSÅ:
United-Supporteren gjorde et langt intervju med David Moyes for et par måneder siden. Les det her:
– For en klubb som United, med de verdiene klubben er bygget på, så var det ikke mye klasse

Senere kom Fellaini inn i siste liten.

IKKE HELT GARETH BALE: Marouane Fellaini.
IKKE HELT GARETH BALE: Marouane Fellaini.

 

Woodward endrer metodene

Feil som dette har Woodward senere prøvd å unngå ved å jakte flere overgangsmål per posisjon, før en etter hvert sikter seg inn mot et hovedmål.

Ved flere anledninger skal det ha vært enighet om en spillers personlige betingelser, og kontrakter skal ha vært tegnet opp, før det plutselig blir stille fra United fordi de plutselig har gått for et annet mål.

I disse tilfellene skal Woodward være kjent for å ta en oppklarende telefon etterpå for å forklare det hele.

PLUTSELIG BLIR DET STILLE: United har ved noen anledninger hatt enighet med spillere, for så å plutselig skifte fokus til et helt annet overgangsmål.
PLUTSELIG BLIR DET STILLE: United har ved noen anledninger hatt enighet med spillere, for så å plutselig skifte fokus til et helt annet overgangsmål.

Sjeldent involvert i startfasen

The Athletic skriver videre litt om hvordan det hele pleier å foregå.

Diskusjoner om en spiller starter angivelig med at Matt Judge ringer opp den aktuelle agenten fra et ukjent telefonnummer, før samtalene etter hvert går over til e-poster. Woodward blir sjeldent involvert på dette stadiet.

Han gjorde derimot det med Harry Maguires overgang i sommer, fordi han har et godt forhold til Leicesters Susan Whelan, men samtalene tok tid, og testet tålmodigheten til andre involverte. Det skal ha vært flere møter med liten utvikling før Woodward ga grønt lys for et bud på 80 millioner pund en uke før overgangsvinduet stengte. Opprinnelig ønsket Solskjær som kjent å ha inn en stopper mye tidligere på sommeren. I den fasen prioriterte Woodward heller Wan-Bissaka.

Les hele saken til The Athletic HER

Powered by Labrador CMS