– Spillere går på eggeskall rundt Mourinho

MIAMI: United-journalist David McDonnell forteller hvordan det har vært å følge Manchester United i sommer.

Publisert Sist oppdatert

David McDonnell har fulgt Manchester United på oppkjøring i 17 år på rad og dekker klubben på permanent basis for Daily Mirror.

I Miami delte journalisten sine tanker om oppkjøringen i USA og oppstyret rundt José Mourinho med united.no.

– Hva har du lært av oppkjøringen?

– At José Mourinho ikke er en lykkelig mann.

– Dette er min 17. oppkjøring med Manchester United på rad, og det har vært en av de mest utfordrende. José har ikke snakket med oss i avisene eksklusivt, noe han har gjort de to andre sesongene, så det har vært vanskelig.

– Jeg tror ikke han har gjort det lett for seg selv, for å være ærlig. Han har virket miserabel. Det er forståelig med tanke på situasjonen rundt enkelte spillere, men å fortelle fansen at de ikke burde kjøpe billett til kampen som han gjorde i Michigan, det er bare latterlig.

– Han har satt en negativ tone i oppkjøringen. Mange beskylder oss i mediene for å ha en agenda, men vi rapporterer bare det vi ser. Og det vi har sett er en manager som har kritisert flere av spillerne sine, og det har ikke vært noen god oppkjøring, det er ikke til å komme bort fra. Det er en stor utfordring for United, i tillegg til at han ikke har fått de signeringene han ønsket seg.

– Jeg har skrevet noen historier om spillere som går på eggeskall rundt ham, og det vet vi, fordi vi har folk vi snakker med. Det viser at tonen manageren setter påvirker spillerne.

– Hvorfor tror du han deler sine bekymringer ved hver eneste anledning?

– Han er åpenbart frustrert, men han visste for eksempel at flere spillere ville returnere sent fra VM, så han burde være forberedt på det.

– Det samme gjelder med utfordringene rundt overgangsvinduet. Han må spørre seg om klubben har den rette strategien med hensyn til å identifisere hvilke spillere de ønsker seg og lykkes med avtalene på en effektiv måte. Du kan ikke si noe annet enn at de ikke har den riktige strategien, for de drar dem ikke i land. Jeg forstår at det er en del frustrasjon rundt Ed Woodward og hans evne til å gjennomføre avtaler, og det har også Mourinho gjort klart.

– Hvilken spiller tror du kan skape begeistring på Old Trafford neste sesong?

– Alexis Sánchez har virket veldig skarp. Dette er hans første fullstendige oppkjøring på mange år, og han virker sulten. José sa i januar og senere at vi ikke kommer til å se den virkelige Sánchez før neste sesong, og jeg tror det er det vi gjør nå.

– Jeg synes også Andreas Pereira har gjort det veldig bra. Etter to år på lån i Spania virker han skarp og kampklar. Han spiller som en nummer seks, og jeg tror vi kan få se ham mot Leicester, så han blir en å følge.

Powered by Labrador CMS