Det kunne ha blitt Hirst

Vi kan takke daværende Sheffield Wednesday-manager Trevor Francis for at Eric Cantona havnet i Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

Hadde det ikke vært for det faktum at Alex Ferguson i november 1992 fikk blankt avslag fra Francis, ville nemlig Wednesday-spissen David Hirst blitt United-spiller, og det for ny britisk overgangsrekord.
United bød £4.5 millioner for den da knapt 25 år gamle spissen, og til og med Hirst selv trodde at han var på vei til Old Trafford.

– Jeg hadde vært i dialog med Alex Ferguson i noen uker og var på vei til United, forklarer Hirst i et lengre intervju med Daily Mail.

Sheffield Wednesday Manager Trevor Francis
TREVOR FRANCIS

– De sendte en faks med bud på £4.5 millioner og jeg forventet at Trevor (Francis) ville si: «Man United, £4.5m; avgårde med deg».

– Isteden sa han: «Jeg selger deg ikke».

– Økonomisk ville det ha betydd så mye. Vi fikk ikke £50.000 i uken den gangen, og alle tjente sånn noenlunde det samme. Jeg spilte for Sheffield Wednesday, vi lå på tredjeplass i ligaen, vi var i Europa, vi spilte i cupfinaler, og vi tjente bra. Men Man United-spillere har en helt annen prislapp, og derfor er det den ene tingen i karrieren min jeg ser tilbake på med beklagelse, sier Hirst i dag, samtidig som han angrer på at han ikke reagerte sterkere på avslaget enn han gjorde:

“Jeg burde ha slått inn døren hans!”

David Hirst

– Jeg var ikke av typen som stadig vekk banket på managerens dør fordi jeg ikke kom med på laget eller fordi jeg ønsket meg mer penger. Er man ikke fornøyd med kontrakten, så bare la være å skrive under. Men, når jeg ser tilbake på episoden i dag, burde jeg i dette tilfellet ha slått inn døren hans!

Mannen som nå er bare uker unna sin 48-årsdag, var målgarantist for et sterkt Wednesday-lag, og landslagsspiller for England. Han var en fryktet spiss som ganske sikkert ville ha fått en god United-karriere.

Fergie måtte ha en målscorer

Alex Ferguson fikk ikke mannen han ønsket seg aller mest, men fant likevel en som skulle vise seg å gjøre nytten – og vel så det. Han fant ham på Elland Road. Men Eric Cantona ville neppe blitt United-spiller om det ikke var for David Hirsts sjef, Trevor Francis…

Powered by Labrador CMS