– Viktig del av klubben

David Gill skryter av Uniteds fokus på å utvikle spillere fra eget akademi.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United har helt siden 50-tallet og Busby Babes vært kjent som en av foregangsklubbene når det kommer til utvikling av unge spillere. Så sent som i fjor vant klubben FA Youth Cup, og de røde tok seg helt til en semifinale i turneringen også denne sesongen. I tillegg vant reservelaget sin avdeling i FA Premier Reserve League tidligere denne uken. Administrerende direktør David Gill er stolt av Uniteds akademi.

– Det har vært en del av Manchester United i mange år, og kommer også til å fortsette å være det, sier Gill til Red View.

– Vi må være i posisjon til å kunne kjøpe spillere som David de Gea når vi tenger å kjøpe en keeper, eller noe annet. Men samtidig er vi veldig heldige som har en manager og en filosofi som er opptatt av egne spillere og utvikling av disse.

– Dette er utrolig viktig. Ikke bare med tanke på at spillerne kan komme seg opp på vårt førstelag, noe som er veldig vanskelig med den troppen vi har – det er også mange spillere som har hatt glmrende karrierer i andre klubber etter å ha blitt utviklet i United-systemet.

David Gill mener supporterne setter pris på Uniteds fokus på å utvikle egne spillere.

– Det er dette klubben handler om, og jeg tror supporterne våre liker det. Man kan se på Old Trafford at de liker spillerne som kommer fra akademiet. Det er veldig viktig for oss, sier Gill.

Powered by Labrador CMS