David Gill

Stolt over United-tiden

David Gill snakker om den suksessrike tiden på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

FA’s styreformann ble nylig utnevnt til UEFA’s eksekutivkomité etter å ha bestemt seg for at tiden på Old Trafford var omme.

Gill blir nå erstattet av Ed Woodward, og kan se tilbake på 16 år i Manchester United-systemet.

– Jeg har hatt 16 fantastiske år totalt, 10 som ansvarlig direktør, og å jobbe med Alex og støtteapparatet i Manchester United har vært et privilegium, slo Gill fast i et intervju med ManUtd.com.

– Jeg kan ikke se tilbake, jeg kan kun se fremover, men jeg har nytt det og å avslutte med å vinne nok en Premier League-tittel er fantastisk for meg. Jeg ser fram til å se på laget i de kommende årene, med flere trofeer i hendene, men på en litt annen måte, la han til.

Gjenvant tronen

En av de største utfordringene i Gills tid var å gjenvinne tronen fra Arsenal og Chelsea, og ta tittelen tilbake til Old Trafford.

– Jeg tok over i 2003 og Arsenal vant ligaen året etter. Så vant Chelsea to år på rad under José Mourinho. Alex og Carlos Queiroz mente at vi måtte endre på laget, så 2006/07-tittelen var veldig viktig, og så fulgte vi opp også i 2008, oppsummerte Gill.

Spesielt Champions League-tittelen har brent seg fast på netthinnen til den tidligere United-direktøren.

– Man kan ikke glemme scenene i Moskva. Jeg måtte unnskylde overfor folk som Sepp Blatter og Michel Platini for måten jeg feiret på etter at vi hadde vunnet kampen! Det er det som er vakkert med denne kluppen og det har gitt meg så mange stolte øyeblikk, fortalte han åpenhjertig, og la til:

– Jeg har lært mye av Alex. Vi har et veldig godt forhold og jeg har dratt fordel av å ha vært her siden 1997 og fått muligheten til å bli kjent med ham i tillegg til å jobbe for ham. Vi ønsker det beste for laget så jeg har alltid prøvd å levere det vi ønsket. De siste årene har vi bygget opp et veldig godt arbeidsforhold og vennskap.

SAF_Gill

Ferguson og Gill ut, Moyes og Woodward inn

Både David Gill og Sir Alex Ferguson forlot sine poster etter årets sesong, og duoen blir erstattet av henholdsvis Ed Woodward og David Moyes. Gill tror duoen vil klare seg meget godt på Old Trafford.

– Ed tar over etter meg og gjør en fabelaktig jobb. Jeg bidrar gjerne med råd og hjelp om han ønsker det, sa Gill, og la til:

– David kommer inn og vil arbeide sammen med Ed og evaluere troppen og det som trengs med relevante personer. Det ser veldig positivt ut, og jeg ser frem til en meget lys framtid.

 

Powered by Labrador CMS