– Helt annen betydning i dag

David Gill mener årets klubb-VM har en helt annen betydning enn den turneringen United nærmest ga blaffen i tilbake i 2000.

Publisert Sist oppdatert

”Den nye turneringen vokser i betydning”, uttaler Uniteds administrerende direktør til Manchester Evening News. Det nye konseptet som innebærer at vinnerne av alle de kontinentale turneringene møtes til cupspill er en utvidet utgave av den gamle Intercontinental Cup. Det gamle konseptet innebar at kun vinneren av Champions League og Copa Libertadores (Sør-Amerika) møttes til dyst.

”Vi vant den gamle Intercontinental Cup, men intet engelsk lag har vunnet turneringen slik den fremstår nå. Det vil være fint å bli den første engelske vinneren. Vi er glade over å få være med, i motsetning til i 2000. Den gang var vi ikke like fornøyde. Nå gjør vi dette for United – ikke for å gjøre andre fornøyde”, fortsetter Gill.

Gill tror Sir Alex Ferguson og spillerne har samme utgangspunkt før Uniteds første kamp torsdag. ”Alex og spillerne har forstått at det er en viktig turnering. Å kunne kalle seg verdensmestere vil være en stor prestasjon, og noe som er viktig for oss. Det er noe fansen vil glede seg over. Og hvem vet hvordan denne turneringen ser ut om 40 år? Du må starte et sted. Når Europacupen ble startet var det få som syntes noe om den. FA nektet for eksempel Chelsea å delta tilbake i 1955. I tillegg ser vi at fotballen rundt om i verden stadig blir bedre. I Asia investerer de stort i egne ligaer for å forbedre lagenes kvalitet”.

At turneringen er forstyrrende på Uniteds sesong innrømmer Gill – uten at det bekymrer nevneverdig. ”Ja, selvfølgelig påvirker det sesongen vår. Det er nettopp derfor vi har en stor tropp. Alex vil sørge for at laget både vil spille godt i turneringen og prestere som forventet mot Stoke på Boxing Day”, avslutter Gill.

Kilde: Manchester Evening News

Powered by Labrador CMS