– Utlån var alltid planen

David Gill avslører at det var United som ønsket at Wilfried Zaha skulle bli i Crystal Palace ut sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Overgangen fra Crystal Palace ble offisiell i januar, men en del av avtalen var at Zaha skulle bli værende på Selhurst Park ut sesongen. I ettertid ser det utvilsomt ut til å ha vært den beste løsningen for alle parter.

United vant som kjent ligaen, mens Zaha var en av de viktigste bidragsyterne da Palace rykket opp til Premier League etter en dramatisk finale mot Watford.

Nå forteller Gill at det var United som ønsket at han skulle bli i London.

inni_sak_david_gill
David Gill

– Det var ikke riktig å hente han i januar. Det var bedre for han å fortsette i Palace, for så å komme til oss i sommer. Vi gjorde en avtale, og det var et av premissene. Vi var veldig fornøyde da vi fortalte styreformannen i Palace at overgangen måtte gjøres slik, sier Gill i den nye årboka Champions 20|13.

Med Zahas inntog kommer nok en lovende engelsk spiller inn portene på Old Trafford. De siste årene har spillere som Chris Smalling, Phil Jones, Danny Welbeck og Tom Cleverley tatt steget opp på A-landslaget, og Zaha har også fått muligheten med de store gutta. Wayne Rooney og Michael Carrick virker å være fast inventar i Roy Hodgsons tropper.

– Det er ganske interessant at vi har hatt fem spillere med på det engelske landslaget i det siste, noe som er bra for oss, sier Gill.

– Slik har Manchester Uniteds ryggrad alltid vært. Matt Busby gjorde det, og Alex Ferguson det samme. Mixen mellom britiske eller engelske spillere og utlendinger – det er det klubben handler om.

Gill tror Zaha kommer til å bli en suksess på Old Trafford.

– Han vet at det kommer til å bli en bratt læringskurve. Men jeg tror han kommer til å bli en spennende Manchester United-spiller – det er slik vi ser det. Han er annerledes. Han kan gå av en mann, spille i midten eller på kanten. Det er fantastisk for oss.

– Han er en spiller vi har kjent og Alex har fulgt. Vi har speidet mye på han i Championship – noe mange andre lag også gjorde – og vi følte at med tanke på alderen, potensialet hans og hva han kan tilføre Manchester United var det rett å hente han, selv om han fortsatt er ganske uferdig på mange måter.

Powered by Labrador CMS