– Herregud, skal du også gi deg?

Sir Alex om øyeblikket da han og David Gill skjønte de skulle gi seg samtidig.

Publisert Sist oppdatert

Det er bare å gjøre seg klar til en rekke Sir Alex Ferguson-saker denne uka.

Den nye biografien hans kan kjøpes fra og med torsdag, og selv om ingenting er lekket fra den – Fergie har sagt nei til å selge deler av innholdet til pressen – så har han allerede snakket med en rekke medier. Tirsdag er det også flere pressekonferanser – hvor Supporterklubben blant annet skal være med.

Under helgas intervju med MUTV, sa Sir Alex imidlertid følgende om situasjonen da han og David Gill skjønte at de skulle gi seg samtidig.

inni_sak_david_gill
David Gill.

– Jeg hadde et møte med David Gill hjemme hos meg. Han ringte med ved lunsj en dag, og spurte om jeg var opptatt. Det var søndag, og han forklarte at han ville komme over for å ta en prat med meg.

– Da fortalte han at han skulle gi seg selv.

– Herregud, sa jeg. Jeg har jo også bestemt meg for å slutte etter sesongen. Det gjorde meg perpleks og litt usikker på situasjonen. Man  begynner jo å tenke på om man skaper trøbbel for klubben.

– Jeg fortalte ham at jeg måtte snakke med Mr. Glazer, med Joel, og han ordet telefonkontakt. Da forklarte jeg ham hvorfor jeg ønsket å gi meg, og hvorfor det nå var det rette tidspunktet. Han aksepterte grunnene mine.

– Det var i slutten av februar, og det ble en vanskelig periode. Jeg forsøkte å holde tett om det, og kunne heller ikke fortelle noen i min egen familie, sa han i det intervjuet.

I ettertid vil nok mange mene at det hele faktisk også førte til trøbbel. Ikke bare grunnet managerskiftet, men fordi David Gill ikke spilte en like sentral rolle i jakten på nye spillere i sommer.

Powered by Labrador CMS