Dette kreves av Fergies arvtaker

David Gill vil ha en manager som kan ivareta klubbens sentrale verdier og prinsipper når Sir Alex Ferguson trer inn i pensjonistenes rekker.

Publisert Sist oppdatert

Govan-mannen har ledet klubbet til edelt metall jevnt og trutt i løpet av sine 25 eventyrlige år i sjefsstolen på Old Trafford, men en dag må også den 69 år gamle skottens regime ta slutt.

Da venter en mildt sagt utakknemlig oppgave for David Gill.

– Ja, det vil bli svært vanskelig å erstatte ham. Det ville vært naivt å si noe annet, sier den administrerende direktøren i et lengre intervju med klubbens egen TV-kanal, MUTV.

Sir Alex Fergusons intensjoner

Videre legger han til at klubben selv skal gjøre sitt aller ytterste for å legge alle forhold til rette slik at samarbeidet med en ny manager blir fruktbart helt i fra start av.

– Vi vet hverken hvem det blir eller når det er tid for å hente inn ny manager, men manageren vil komme inn dørene og lede en stor og flott klubb. Og Sir Alex ønsker selvsagt etterlate seg et lag som vil være fantastisk lag å jobbe med.

– Det er det som er målet vårt – altså at den nye manageren kommer inn dørene og har et godt utgangspunkt. Og det gjelder både i form av alder og lagprofil, legger han til.

Dette er noen av kravene

Og Gill vil naturligvis stille svært strenge krav til Sir Alex Fergusons arvtaker. Blant annet anmoder han at manageren tilpasser seg og ivaretar klubbens verdier og prinsipper.

– Vi er en stor klubb med verdier som strekker seg tilbake til 50- og 60-tallet og ikke minst de 25 årene vi har hatt med Sir Alex. Og for å ivareta dette, må den nye manageren forstå og videreføre arven av klubbens verdier og visjoner, sier Gill videre.

Gill vil imidlertid være nøktern når det gjelder krav om å skulle gjenskape Sir Alex’ uhorvelige suksess. Snarere vil han rette fokus mot at klubben fortsatt spiller offensiv, attraktiv fotball og satser ungt.

– Sir Alex Fergusons politikk er i mine øyne veldig tydelig, og han har levert og ordnet suksess på den riktige måten. Med det mener jeg at han har spilt attraktiv fotball og brukt unge spillere – enten de har gått gradene i klubben eller blitt hentet, slik som for eksempel Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney. Vi er høyt respektert både i dette landet og i resten av verden.

Powered by Labrador CMS