– Er dette en god idé, David Gill?

United-bossen har en annerledes plan for å få vinterferie i Premier League.

Publisert Sist oppdatert

Alle forsøk på å få til en vinterferie i Premier League har så langt mislyktes. For mange kamper skal spilles til at det er mulig, feriekampene er alltid godt besøk og TV-rettighetsinnehaverne skal også ha sitt.

Det har vært innvendingene til nå.

Nå skriver imidlertid Dan King i The Sun at Uniteds administrerende direktør, David Gill, har en annerledes plan for å få til en to ukers lang ferie.

Gill skal ha et forslag som innebærer at 10 lag – halvparten av ligaen – får fri i jul- og nyttårs-perioden, mens de 10 andre spiller. Så bytter man bare på en senere dato. Sånn sett ville alle lag være sikret en pause på i alle fall to uker i løpet av sesongen.

En sånn ordning ville kunne fungere overfor TV-selskapene, men det er usikkert om de andre Premier League-klubbene eller fotballforbundet ser det som en mulig løsning. Ifølge The Sun har ikke Gill nevnt forslaget for de andre.

For å få dette til rent tidsmessig kunne det bli aktuelt å fjerne omkamper i FA-cupen og også å flytte enkelte ligarunder til midtuka.

Mangelen på en pause i løpet av sesongen har ofte blitt brukt som argument for at England har mislyktes i store mesterskap, og derfor kan det kanskje være en interessant løsning for England-trener Roy Hodgson før VM i Brasil i 2014.

Er Gill inne på noe? Logg inn og si din mening i kommentarfeltet nederst.

Powered by Labrador CMS