– De må straffes

Uten å nevne dem med navn går David Gill hardt ut mot lag som Manchester City.

Publisert Sist oppdatert

Han nevner ikke Manchester City, David Gill.

Såpass smart er han.

Likevel skinner det gjennom at han vil at UEFA skal slå hardt ned på lagene som nå satser vilt, og City er som kjent én av klubbene som nå bruker mer penger på lønnsutgifter enn de klarer å omsette for.

Det var akkurat det det europeiske fotballforbundet (UEFA) ville til livs.

Så spørs det hva som skjer.

Kommer snart

– Jeg tror ikke UEFA har kommet med sin offisielle rapport, sier han til goal.com.

– Men hvis jeg forstår situasjonen rett, så vurderer UEFA nå hvilke sanksjoner de kan iverksette for å håndheve den økonomiske fair play-regelen, og jeg tror det vil bli avgjort og offentliggjort tidlig i 2012.

– Alle skjønner jo at hvis det skal være noe poeng i å ha økonomisk fair play, så må sanksjonene være fornuftige for dem som bryter regelen.

– Under 50 prosent

Gill er uansett ikke bekymret for Uniteds situasjon.

– Helt siden vi gikk på børsen i 1991 har vi hatt en regel om at vi ikke skal bruke mer enn 50 prosent av omsettingen vår på lønn.

– Det er modellen vår, og det gir oss fortsatt muligheter til å investere på andre områder. Nå må andre klubber også finne sin modell. Økonomisk fair play handler om at klubber ikke kan gå med underskudd, sier Gill.

PS. The Independent påpeker at Gill ikke har helt rett. United brukte 55 prosent av omsettingen på lønninger i 2006, men har i de siste årene sørget for at lønnsutgiftene ligger under 50 prosent.

Powered by Labrador CMS