Slik ble Fergie lurt trill rundt

Det var den perfekte måten å hedre Sir Alex Ferguson på, men United-direktør David Gills fantastiske idè hadde bare èn hake…

Publisert Sist oppdatert

Den var imidlertid ikke helt ubetydelig. Hvordan klarer man å bytte ut en hel skiltfasade uten at det blir lagt merke til?

Ante ingenting

David Gill må utvilsomt ha vært både glad og ikke så rent lite lettet da han, med Ferguson ved sin side, kunngjorde at «North Stand» bytter navn til «Sir Alex Ferguson Stand». Glad fordi det var Gills egen idè å hedre Ferguson på denne måten, og lettet fordi det må ha vært utrolig vanskelig å holde overraskelsen hemmelig ovenfor omgivelsene og ikke minst Ferguson selv. – Jeg vil takke klubben. Jeg ante ingenting om dette, men det er en stor ære, sa Ferguson da det nye navneskiltet hadde blitt avduket. Men hvordan var det mulig å bytte ut skiltene UTEN at noen uvedkommende fikk vite om det?

Klare instrukser

Idèen ble presentert på et møte etter Champions League-kampen mot Otelul Galat, og Gill sørget for at bare dem som absolutt MÅTTE vite om navneskiftet, faktisk gjorde det. I alt var ikke det flere enn åtte av klubbens 660 heltidsansatte, skriver The Guardian. Skiltleverandøren og montørene hadde undertegnet avtaler som påla dem taushetsplikt, og arbeidet med å bytte ut de gamle bokstavene med skriften «Old Trafford Manchester», med de nye «Sir Alex Ferguson Stand» pågikk sent tordag kveld og natt til fredag da oppmerksomheten var minimal. For å skjule det nye skiltet før avdukingen, ble det hengt opp et banner med den gamle skiltteksten. Assistenten Mike Phelan la merke til at banneret blafret, men holdt klokelig tett om det ovenfor sjefen. Dermed ble overraskelsen komplett for Sir Alex.
Powered by Labrador CMS