– De frykter konkurranse

Dail Mail-kommentator om det siste utspillet fra United, Liverpool, Arsenal og Tottenham.

Publisert Sist oppdatert

Det er kommet strengere krav til økonomisk styring i Premier League.

Men mandag skriver Daily Mail at Manchester United, Liverpool, Arsenal og Tottenham vil gå enda lenger. De ønsker at UEFAS økonomiske fair play-regler også blir implementert i Premier League.

Daily Mail har ikke bare fått tak i innholdet, men også selve brevet de fire klubbene brukte for å kontakte Premier League om dette. Det er skrevet på Arsenals brevark. Det er skrevet for å begrense makten Manchester City og Chelsea har fått i engelsk fotball takket være sine rike eiere.

Men Martin Samuel, avisas kommentator, er ikke overbevist.

– De frykter konkurransen, sier han om utspillet fra blant annet United.

– Manchester United trives godt når Blackburn selger dem Phil Jones. De liker bare ikke å bli slått i kampen om spillere som Alan Shearer eller Carlos Tevez, skriver Samuel.

– Så hva handler dette om for Manchester United og vennene? Penger, selvfølgelig.

– Hvis klubber som United og Arsenal, som har de største arenaene og inntektene, kan begrense det slik at klubber kun kan bruke en viss prosentandel av omsetningen sin til å investere, så vil de selv alltid ha mest penger til å bruke på nye spillere og dermed størst sjanse til suksess.

– Derfor frykter de også rike eiere. Glem det de sier om at de er opptatt av ligaens beste og likhet. Hvis det hadde vært målet så ville de heller ønsket en fordeling lik den som finnes i amerikanske sporter.

– Dette handler om å ekskludere enkelte lag, ikke likhet, og de etablerte lagene liker ikke tanken på at en ny Sheik Mansour kan komme. De liker heller ikke at Roman Abramovitsj kjøper de beste spillerne.

– Hadde disse reglene vært på plass på 90-tallet ville ikke Blackburn vunnet serien i 1995. Da ville United vunnet ligaen, akkurat som de også gjorde det i 1993, 1994, 1996 og 1997. Vi ville altså aldri sett den moderne æraens største prestasjon.

– Nei, dette handler om ønsket til en fraværende amerikansk viseformann og en administrerende direktør (Gill) som altså har en plan som vil gi United gullet hvert år, mens Arsenal kommer på en dyr 2. plass. Den vil i alle fall være dyr for de som skal se på live.

Les hele Samuels kommentar her.

Powered by Labrador CMS