United møter Barcelona!

OPPDATERT 14.25 Tre dager etter Vålerenga-kampen på Ullevaal, er det klart for en ny økt – mot FC Barcelona på Ullevi i Gøteborg!

Publisert Sist oppdatert

Ryktene begynte å svirre allerede onsdag. Det ble da hevdet fra pålitelig hold at det kun manglet en signatur, så ville toppmøtet bli offentliggjort.

Og nå er den manglende underskriften på plass. Dermed er det klart at det blir kamp mellom de to gamle kjenningene.

I en kommentar sier Uniteds administrerende direktør David Gill, følgende til ManUtd.com:

– Møter mellom Manchester United og Barcelona hører til blant fotballverdens aller største. Vi er derfor svært glade for å kunne annonsere denne kampen i en nydelig by som Gøteborg. Vi har en enorm følgeskare i Skandinavia og gleder oss over at kampen blir del av forberedelsene til kommende sesong.

Muliggjøres av midlertidige tribuner

– Vi har jobbet i et halvt år med å få det hele til å passe tidsmessig, sier talsmann for arrangøren GotEvent, Thomas Torkelsson, til svenske Aftonbladet.

– Selv om det bare er snakk om en treningskamp opplever jeg at det er knyttet temmelig mye prestisje i dette oppgjøret, fortsetter han, og forklarer at det hele er blitt muliggjort takket være en helt spesiell tribuneløsning.

Løsningen består i at det settes opp midlertidige tribuner på indre bane, noe som vil øke tilskuerkapasiteten på stadion fra 42.000 til 50.000. Dermed blir det ifølge Torkelsson økonomisk forsvarlig å gjennomføre kampen.

– Antatt billettpris: rundt 500 kroner

Hvor mye penger som ligger i opplegget ønsker han imidlertid ikke å si noe om. Han slår imidlertid fast at alle vil bli fornøyd.

– Vi kan ikke avsløre hvor mye vi har betalt; det går ikke. Men vi tjener penger på det og de tjener penger på det. Det blir en god forretning for alle parter, sier han, og legger til at han regner billettpriser på rundt 500 svenske kroner.

Billettsalget starter…

…kommende tirsdag, 3. juli kl. 09.00, på www.ticknet.se

United.no kommer selvsagt tilbake med mer detaljer rundt oppgjøret så snart dette blir kjent.

Uniteds sommerprogram (OBS: Kan bli flere kamper)

Dato

Motstander

Sted

18. juli

AmaZulu

Durban, Sør-Afrika

21. juli

Ajax Cape Town

Cape Town, Sør-Afrika

25. juli

Shanghai Shenhua

Shanghai, Kina

5. aug.

Vålerenga

Ullevaal, Oslo

8. aug.

FC Barcelona

Ullevi, Gøteborg

10. aug.

Peterborough

London Road

Powered by Labrador CMS