– Gjelden påvirker oss ikke

David Gill mener at Uniteds gjeld ikke stikker kjepper i hjulene for klubbens utvikling eller transferpolitikk.

Publisert Sist oppdatert

I dag tidlig holdt valgkomiteen i departementet for kultur, media og idrett i Storbritannia en høring angående driften av fotballklubber i landet. Uniteds direktør David Gill var en av de som var innkalt som vitne til høringen, og i den anledning uttalte han seg om Uniteds gjeld.

– Vi har en gjeld på rundt 500 millioner pund, og vi har 130 millioner på bok, så vi har en nettogjeld på cirka 370 millioner, fortalte Gill.

– Vi har årlige renteutgifter på 45 millioner, og inntekter på 100 millioner, så vi har dobbel dekning for renteutgiftene.

Gill pekte på at United har økt inntektene sine drastisk etter at Glazer-familien kjøpte klubben i 2005, og mener at Glazer-modellen fungerer godt for en klubb som United.

– Vi har sett stor inntektsøkning de siste fem årene, og det er en innbringende måte å drive klubben på om man får det til å fungere, sier Gill og pekte på at inntektene har økt fra 40 millioner pund i 2006, året etter Glazers tok over, til en forventet inntekt på over 100 millioner i år.

– Gjelden er der, men den påvirker ikke hva vi gjør. Vi prøver hele tiden å øke inntektene slik at vi kan fortsette å investere og ha suksess.

– Ingen innvirkning på vår transferpolitikk

David Gill mener Uniteds utvikling ikke påvirkes av gjelden, og at transferpolitikken ville vært den samme om klubben hadde vært gjeldsfri.

– Hvis man ser på forbedringer på fasiliteter, så har vi brukt mye penger på Old Trafford de siste årene. Vi har også forbedret treningsanlegget for å henge med på utviklingen som har skjedd i fotballverdenen det siste tiåret.

– Gjelden har ikke hatt noen innvirkninger på vår transferpolitikk.

– Vår nettoutgift på spillermarkedet har vært større etter at Glazers tok over enn den var de siste 5-6 årene før dette.

Bloggeren Andy Green, som er av de med mest kunnskap om Uniteds økonomi, peker på at Manchester United selv har offentliggjort tall som viser at klubben mellom 2001 og 2005 brukte 89,4 millioner pund netto på spillere, mens mellom 2006 og 2010 brukte klubben 56,0 millioner pund – noe som er stikk i strid med hva David Gill uttalte. Det er også tvilsomt om det er nok for klubbens supportere at Gill hevder at klubben har kontroll på renteutgiftene. Gjelden er tross alt noe som ikke var der før Glazers tok over, og som har kostet klubben flere hundre millioner pund siden overtakelsen.

Kilder: BBC, bloggeren Andersred/Andy Green

Powered by Labrador CMS