En uke med bare Rooney

Alt har handlet om Wayne Rooney hele uka. United.no kommer med en oppsummering.

Publisert Sist oppdatert

Det var bare starten på en sjeldent innholdsrik uke.

Mandag

United.no sin utsendte sto i sikkerhetskontrollen på Manchester Airport. «Vent, du bør kanskje bli igjen.» Meldingen kom fra US-redaktør Lars Morten Olsen, som hadde fått vite at klubben skulle holde en pressekonferanse.

Det viste seg at det bare var snakk om samarbeidet med UNICEF, og journalistene som møtte opp måtte gå skuffet hjem igjen. Ingen fikk stille et eneste spørsmål om Wayne Rooney.

Det begynte imidlertid å virke klart at 24-åringen ønsket seg bort. Den neste dagen måtte Sir Alex Ferguson ta bladet fra munnen.

Tirsdag

Champions League-deltakere må trene med pressen som tilskuere dagen før kamp. De får bare overvære de første minuttene av økten, men et samlet mediekorps fikk oppleve en hoppende glad Rooney på trening.

Det ingen fikk se var at Paul Scholes traff spissen knallhardt med en av sine velkjente taklinger. Rooney forlot Carrington på krykker, og nå er det i hvert fall ingen tvil om at han faktisk er ankelskadet..

Deretter kom det alle ventet på: pressekonferansen med Sir Alex Ferguson. Aldri har noen sett en så nedtrykt og såret skotte. Jernmannen fra Govan framstod oppriktig lei seg der han fortalte om situasjonen med Rooney.

– Jeg er skuffet, jeg er veldig skuffet, sa han.

Onsdag

Det var viet få spaltemeter til at klubben skulle hamle opp med tyrkisk motstand. Leserne sendte inn hele 1100 spørsmål om Wayne Rooney på nettpraten på united.no.

Ikke mange timer før avspark gikk angriperen ut for å fortelle årsaken til at han ønsker seg vekk. Manchester Uniteds ambisjoner matcher ikke hans egne. Derfor takket han nei til tilbudet som David Gill hadde kommet med tidligere i høst.

– Det er viktig at dette ikke blir en saga. Vi vil avslutte denne saken i morgen, sa Sir Alex til pressen etter 1-0-seieren over Bursaspor.

Torsdag

Glazer-familien var nå involvert, og tidlig ettermiddag møttes Ferguson og David Gill til krisemøter på Old Trafford. Etter en samtale på snaue to timer, starter United-direktøren praten med Paul Stretford og flere av Rooneys rådgivere.

Klubben varslet at de ville komme med uttalelse etter møtene, men Gill ba alle om å smøre seg med tålmodighet. En lang dag med diskusjoner, forsøk på brannslukking og mye annet, var ikke nok til å fastslå noe verken den ene eller andre veien.

Flere av Sir Alex’ managerkollegaer i Premier League viste deres støtte til 68-åringen, mens flere meldte at de var interessert i Wayne Rooneys signatur.

Fredag

Spekulasjonene begynte om at «Wazza» var i ferd med å skifte mening. Utover dagen stoppet bookmakerne spill på at Rooney skulle bli værende.

Så kom meldingen: Han har skrevet under en ny femårsavtale med Manchester United. Få kunne spå det utfallet tatt i betraktning hva som hadde blitt sagt tidligere i uka.

Powered by Labrador CMS