Aksjesalget har startet

OPPDATERT 17.00 Fredag ettermiddag startet Manchester United å selge aksjer på New York-børsen. – Dette gjøres fordi klubben tjener på det, sier David Gill.

Publisert Sist oppdatert

Selgerne hadde på seg spesialtrykte Manchester United-drakter da alget ble åpnet fredag morgen lokal tid. Prisene har vært lagt stabilt på $14-14,05 i åpningstimen.

United håpet å selge aksjene for 16-20 dollar per stykk, og torsdag kom det rapporter om at interessen var enorm. Etter negativ omtale hos finansanalytikere og med Facebooks skuffende børsnotering tidligere i år i tankene, ble prisen senket til $14.

Til sammenlikning la Facebook ut aksjer til 38 dollar per stykk, bare for at verdien nå er nede i 20 dollar per stykk.

– Jeg vet ikke om jeg personlig tjener på det, men vi legger ut aksjene fordi det er til klubbens beste, sier David Gill til Sky Sports.

– Både vi og eierne vet at det som skjer på banen er livsviktig for oss, så vi vil sørge for at vi fortsatt har midlene som trengs for å kjempe i toppen.

Den noe lavere aksjeprisen betyr likevel at United vil bli regnet som verdens mest verdifulle klubb, med en verdi på 1,5 milliarder pund. Dermed ligger United øverst på lista, foran Real Madrid, baseball-laget New York Yankees og NFL-laget Dallas Cowboys, skriver Manchester Evening News.

Uniteds eiere, Glazer-familien, selger altså 10 prosent av klubben, og håper å få inn 330 millioner dollar på dette. Halvparten av fortjenesten skal brukes til å redusere Uniteds gjeld. Resten går inn i Glazer-familiens egen lomme, til bruk på andre områder. Derfor har det også vært stor motstand mot denne børsnoteringen.

– Jeg kaller dette Facebooks sønn, sier David Menlow, en analytiker.

Og forklarte at for lite av pengene som blir hentet inn skal investeres i klubben. I tillegg har klubben for stor gjeld, og han mente det var usikkerhet rundt hvordan klubbens skal vokse.

– Det er mye følelser rundt sportsklubber når de går på børsen, men så våkner alle opp og lurer: Vil jeg virkelig eie dette, fortsetter han.

Duncan Drasdo mener fortsatt at aksjen er overpriset.

– Jeg forventer at aksjeverdien vil falle også videre, sier han.

Powered by Labrador CMS