United kondolerer

Uniteds adm.dir. David Gill har sendt kondolansebrev til den russiske ishockeyklubben Lokomotiv Jaroslavl.

Publisert Sist oppdatert

43 mennesker ble drept og to hardt skadet da flyet med Lokomotivs spillere og ledere onsdag styrtet i elven Volga, cirka 250 kilometer nordøst for Moskva.

Laget var på vei til Hviterussland for torsdagens planlagte sesongåpning mot Dynamo Minsk da ulykken inntraff like etter avgang fra flyplassen i Jaroslavl.

Meldingen om den tragiske hendelsen har sendt sjokkbølger gjennom idrettsverden, ikke minst på Old Trafford, hvor ulykken fremkaller triste minner om München-katastrofen i 1958. Den gang ble 23 mennesker drept, inkludert åtte spillere og tre ledere.

På vegne av Manchester Unted skriver David Gill i sitt kondolansebrev til Lokomotivs president, blant annet følgende:

«Kjære President. Det er med stor sorg jeg skriver for å uttrykke min og Manchester Uniteds dypfølte kondolanser etter den tragiske hendelsen som kostet Lokomotiv så mange liv i gårsdagens flystyrt.

«Hos oss ble nyheten mottatt som et stort sjokk, og fremkalte grusomme minner om tragedien som rammet oss selv i München i 1958.

«Jeg håper at dere vil få styrke fra vissheten om at all støtte fra kolleger innen idretten, og den samlete innsatsen fra klubbens egne, vil føre til at Lokomotiv med tiden vil bli gjenreist, til ære og minne om alle dem som omkom.

«På Old Trafford går det ikke en eneste dag uten at vi minnes våre egne omkomnes bidrag til klubben, og slik vil det bestandig være.«

Lokomotiv Jaroslavl

Powered by Labrador CMS