David de Gea

– Blir stadig mer sannsynlig at De Gea forlater klubben

Publisert Sist oppdatert

Flere engelske aviser har fredag skrevet om David de Geas fremtid i Manchester United, med målvakten som fortsatt har til gode å forlenge kontrakten som går ut 30. juni.

Rapportene kom ikke lenge etter United publiserte sin såkalte «retained list», hvor De Gea ikke stod på lista over spillerne under kontrakt neste sesong, selv om klubben påpekte at det foregår forhandlinger om en ny.

Først skrev David McDonnell i Daily Mirror at De Gea ligger an til å forlate klubben, siden han angivelig ikke har gått med på å gå kraftig ned i lønn.

Like etter kom Rob Dawson i ESPN på banen, og skrev at United blir stadig mer bekymret over at han kan ha spilt sin siste kamp for klubben.

Ifølge Dawson skal klubben ha hatt troen på at partene var nær å komme til enighet om en kontraktsforlengelse, men enn så lenge har altså samtalene ikke ledet til dette.

Senere fredag omtaler også Manchester Evening News situasjonen rundt De Gea, og skriver at det blir stadig mer sannsynlig at spanjolen forlater klubben i sommer.

Rich Fay, som står bak saken i lokalavisen, påpeker at De Gea fortsatt kan ende opp med å bli værende, men at situasjonen ikke ser like lys ut som den har vært tidligere.

De Gea skal heller ikke ha noe ønske om å være backup-løsning, skriver han.

Som kjent er United på keeperjakt, men enn så lenge er det uvisst om klubben vil punge ut for en ny førstekeeper, eller gå for en billigere og kanskje yngre keeper som på sikt kan ta over hovedansvaret i United-buret.

Inters Andre Onana og Portos Diogo Costa har seilt opp som de heteste kandidatene hvis United går for ny førstekeeper, mens Anderlechts 20 år gamle Bart Verbruggen skal være et alternativ som en ny potensiell andrekeeper.

Powered by Labrador CMS