Spansk presse: – Han blir på OT

David De Gea forlenger med Manchester United. Det er i hvert fall oppfatningen i Spania.

Publisert Sist oppdatert

United.no samarbeider med Sport Witness, nettsiden som bedre enn de fleste andre vet hva som skrives i ulike land, og dermed har bedre kontroll på rykter, sannhetsgehalten i disse, og annet som også skjer rundt Manchester United.

Denne gang skriver nettstedet om spansk presse, og hvordan den – alt ettersom den befinner seg i Barcelona eller Madrid, vinkler sine saker forskjellig.

Han har valgt Manchester United! Store nyheter i Europa rundt fremtiden til en ung stjerne

Av: Sport Witness

I torsdagsutgavene til de katalanske sportsavisene Mundo Deportivo og «den med det oppfinnsomme navnet» Sport, vies det helsider til David De Gea. Begge avisene hevder at han er klar til å skriver under på en ny kontrakt med Manchester United. Disse påstandene skriver seg imidlertid fra britisk presse og Madrid-avisen El Confidencial. Likevel er det interessant å se hvor forskjellig de katalanske avisene og Madrid-pressen vinkler sine historier.

Fra katalansk side er oppfatningen at Real Madrid virkelig har ønsket seg De Gea, men at United-keeperen, i håp om å oppnå mer suksess på Old Trafford, er lysten på å fortsette der.

Begge avisene fremhever De Geas stigende status og at han må anses som en av verdens fremste målvakter. Videre påpekes det at det slett ikke er bare Manchester United-supportere som er av denne oppfatningen.
Vincent del Bosques tillit til Iker Casillas har til dels båret frukter nå som Real-keeperen er tilbake i form, men det vil likevel bli vanskelig for ham å holde De Gea unna startoppstillingen på det spanske landslaget, heter det.

Real Madrid CF v CA Osasuna - La Liga
Real Madrid-president Florentino Perez

Krangelen mellom Madrid og Barcelona betyr ingenting for Manchester United-supportere. Det som betyr noe er at det nå svirrer en ekte tro på at De Gea vil bli værende. Alle som heller mot Real Madrid insisterer riktignok på at han lengter etter en overgang dit, men at dette ikke har vært mulig å få til. Skylden for det, legges på agenten, Jorge Mendes.
De som  heller mot Barcelona derimot, peker nese til Real Madrid, fordi de ikke har vært i stand til å sikre seg klubbens fremste mål. Klubbpresident Florntino Perez kritiseres fordi det som anses som hans mangeårige overgangsdrøm ser ut til å ha mislyktes.

Det er en intern, spansk strid, men det begge sider i det minste enes om, i alle fall i øyeblikket, er at De Gea sannsynligvis blir værende i Manchester United og kommer til å skrive under på en ny kontrakt. Det er også forfriskende å merke seg at United ikke lenger omtales som en klubb i krise eller i fritt fall.

@Sport_Witness

 

Powered by Labrador CMS