Derfor er det ingen grunn til panikk

David de Gea sitter på benken lørdag kveld etter at spanske ABC melder at den medisinske undersøkelsen var positiv.

Publisert Sist oppdatert

Fredag ettermiddag kom nyheten om at David de Gea hadde forstuet en finger på landslagstrening og derfor ikke kan stå kampen mot Hvitrussland. Innen lørdag morgen var engelsk presse enige om at United-keeperen er ute i fire uker.

Det stemmer neppe.

Som Sport Witness påpeker var det ingen som hadde mer info enn den det spanske landslaget delte. Altså at De Gea hadde forstuet fingeren, avbrøt treningen, og at han skulle hviles mot Hvitrussland.

De sa ingenting om hvor lenge 24-åringen var ute og i hvertfall ingenting om fire uker. De understreket derimot at det var snakk om en gammel skade som var slått opp, og at de ville gjøre ytterligere undersøkelser før det ble bestemt om De Gea var spilleklar til tirsdagens vennskapskamp mot Tyskland.

FC Barcelona Training Session

Lørdag kveld melder spanske ABC at undersøkelsene er positive og at De Gea blir værende i den spanske landslagstroppen. Det kan vanskelig tolkes annerledes enn at skaden er langt mindre alvorlig enn det engelske medier påstod.

De Gea er også på beken for Spania mot Hvitrussland. Nå er det ikke sikkert at han står mot Tyskland, men det er nok i så fall for å ta forhåndsregler.

Dersom De Gea likevel skulle miste kampen mot Arsenal står imidlertid Louis van Gaal overfor et vanskelig valg.

Satser han på Anders Lindegaard som ikke har vært i aksjon for førstelaget siden Newcastle-kampen i april, eller gir han Victor Valdes kontrakt?

Ifølge Mark Ogden i Telegraph har United tid til å registrere Valdes før kampen mot Arsenal neste helg, men journalisten sier samtidig at den tidligere Barcelona-keeperen foreløpig vurderes til å være for langt unna kampform til at det er aktuelt.

Powered by Labrador CMS